Hyppää sisältöön

Maria Hietala

Maria on freelancer-toimittaja, joka on kirjoittanut Rantapalloon erilaisissa rooleissa vuodesta 2011 lähtien. Rakkaus matkoihin lähelle ja kauas syntyi jo kauan ennen sitä: lapsena auton takapenkillä, ensimmäisillä ulkomaanmatkoilla ja teini-ikäisenä kielikurssilla.

Maria on asunut vuosia ulkomailla esimerkiksi Isossa-Britanniassa ja Espanjan saarilla. Häntä kiinnostavat myös etätyön tuomat mahdollisuudet tehdä töitä vaikka kreikkalaiselta saarelta tai talviauringon alta.

Viime vuosina Maria on matkustellut eniten Kaliforniassa ja Meksikossa. Kotimaan kohteista Saimaan seutu on viimeksi sykähdyttänyt häntä, mutta syväkatsaus omille juurille pohjanmaalaisiin maisemiin oli pandemia-ajan parhaita löytöjä.

Matkailijana Mariaa kiinnostaa hyvä ruoka, rennot pikkukaupungit, hienot maisemat, paikalliset supermarketit sekä roadtripit ilman tarkkoja suunnitelmia. Majakoita hän on kiertänyt aktiivisesti vuodesta 2005 lähtien. Paras tapa tutustua kohteeseen? Laittaa lenkkarit jalkaan ja lähteä kävelemään.

Hyvässä seurassa matkustaminen on hauskaa, mutta Maria on aina nauttinut soolomatkailun helppoudesta. Lähivuosien reissuhaaveisiin kuuluvat esimerkiksi Sisilia sekä Kolumbian kiertomatka.