Hyppää sisältöön

Mallorcan upeimmalle maisemapaikalle johtaa hengästyttävä tie – kesällä voimassa tiukat rajoitukset

  • Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
  • Maria Hietala
Inka Khanji, Maria Hietala Päivitetty: 06.06.2024
Mallorcan pohjoisin kohde on näyttävä Cap de Formentor, joka on useimpien mielestä hankalan matkan arvoinen.

Mallorcan pohjoisin kohde

Mallorcan lomasaarella kannattaa hakeutua ihanien rantojen lisäksi myös komeisiin luontokohteisiin. Espanjan suurimmalla saarella riittää vaihtelevia maisemia.

Dramaattisimmat näkymät löytyvät Mallorcan pohjoisosasta Cap de Formentor -nimiseltä niemeltä. Postikorttimaisema on monille tuttu somesta ja matkailumainoksista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockCap de Formentor
Formentorin majakka on niemen päätepiste.

Jyrkkä kallio kohoaa lähes 400 metrin korkeuteen merenpinnasta siinä kohdassa, missä Serra de Tramuntanan vuorijono loppuu. Useimmat matkailijat haluavatkin tallentaa näkymän lomakuviinsa.

Näin pääset Cap de Formentorille

Pääsy Cap de Formentorin tarjoamien maisemien äärelle ei ole ihan helppoa, sillä se edellyttää ajamista noin 20 kilometrin mittaisella, tiukasti mutkittelevalla serpentiinitiellä. Kapeat tiet saavat kokeneenkin kuskin tasailemaan hengitystään.

Tie on hyvässä kunnossa koko reitin matkalta, mutta vaaranpaikat aiheutuvat jyrkistä mutkista sekä valtavista korkeuseroista.

ShutterstockCap de Formentor autolla
Jos haluaa vierailla Cap de Formentorilla vuokra-autolla, tulee reissu ajoittaa kesäsesongin ulkopuolelle.

Haastavan reitin takia tie on nykyään suljettu autoilijoilta kesäkuun alusta syyskuun loppuun saakka. Vuonna 2018 aloitettu kokeilu on vakiintunut vuosittaiseksi käytännöksi.

Ajokielto on voimassa kello 10–22.30 välisenä aikana, joten käytännössä siellä on mahdollista vierailla aamuvarhaisella, kunhan pitää huolen siitä, että on ulkona alueelta kymmeneen mennessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kesäkaudella Cap de Formentorilla voi vierailla bussilla numero 334 Alcudiasta tai Pollençasta käsin. Pyöräilyä ei ole rajoitettu alueella.

ShutterstockCap de Formentor
Cap de Formentorille ajamiseen tulee varata reilusti aikaa.

Kesäsesongin ulkopuolella Cap de Formentorille pääsee vapaasti omalla autolla, eikä reitille vaadita erikoislupia. Ajomatka kannattaa silloinkin taittaa heti aamusta, sillä Mallorcalla riittää matkailijoita vuoden ympäri, ja muiden ajoneuvojen ohittaminen ja auton parkkeeraus on paikoin kinkkistä.

Jos vierailee Cap de Formentorilla vuokra-autolla, ei matkaan kannata lähteä liian isolla autolla, joka voi tuntua kömpelöltä tiukoissa käännöksissä.

Cap de Formentor on Mallorcan suosituimpia nähtävyyksiä

Monet kuskit pitävät Cap de Formentoriin johtavaa maisemareittiä yhtenä Euroopan kauneimmista. Matkan varrella on runsaasti näköalapaikkoja, esimerkiksi Mirador Es Colomer, mistä avautuu esteetön näkymä merelle.

ShutterstockEs Colomer
Cap de Formentorin niemimaan näköalapaikat ovat dramaattisia.

Alueella on myös vanha näköalatorni, jonka kupeesta voi nähdä Cap de Formentorin niemen yläilmoista käsin – samoin kuin Pollençan ja Alcudian lahdet. Ajomatkan varrella sijaitsevat maisemapaikat on merkitty selvästi liikennemerkein.

ShutterstockCap de Formentor
Upeat maisemat palkitsevat matkailijan.

Aivan niemen päässä kohoaa valkoinen Formentorin majakka, joka on useimmille vierailijoille retken pääpiste. Majakan sisälle ei pääse vierailulle, mutta sen yhteydessä toimii kahvila ja myymälä. Kirkkaana päivänä majakalta on mahdollista nähdä aina naapurisaari Menorcalle saakka.

Cap de Formentorilla käy eniten matkailijoita saaren suosituimman lomasesongin eli kesä–syyskuun aikana. Niemenkärki on suosittu myös pyöräilijöiden keskuudessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää vinkkejä Mallorcalle Rantapallon matkaoppaasta!

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vinkit Baleaarien saarihyppelylle

Miksi mennä vain Mallorcalle, jos voi käydä myös naapurisaarilla? Näin se onnistuu

Mitä ovat Espanjan valkoiset kylät?

Mitä ovat Espanjan valkoiset kylät? Löytyvät läheltä suomalaisten suosikkikohdetta – katso 5 kauneinta

Espanjan parhaat kohteet

Oletko samaa mieltä? Tuhannet suomalaiset vastasivat: nämä Espanjan kohteet kiinnostavat eniten

Tippi Espanjassa

Pitääkö Espanjassa jättää tippiä? Näin annat juomarahaa lomalla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja