Hyppää sisältöön

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Mia Pennanen Päivitetty: 08.06.2024
Haltia Lake Lodge tarjoaa majoitusta Nuuksion kansallispuistossa. Majoittua voi hotellihuoneiden lisäksi luksusteltoissa.

Hotellitasoista telttailua

Viime vuosina Suomessakin on yleistynyt uudenlainen telttailun muoto, glamping. Termi tulee englannin kielen sanoista glamour camping ja tarkoittaa siis luksustelttailua. 

Vuodesta 2021 luksustelttailua on voinut kokeilla Espoossa Nuuksion kansallispuistossa. Haltia Lake Lodge on boutique-luontohotelli, jonka valikoimaan kuuluu myös trendikäs glamping.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Frida SteinerHaltia Lake Lodge
Näinkin voi telttailla.

Glampingissa yhdistyvät luonto ja hotellitasoinen telttailuelämys. Haltia Lake Lodgen luksusteltat sijaitsevat luonnon keskellä, mutta niissä nukutaan laadukkaissa sängyissä, loikoillaan lepakkotuoleissa ja nautitaan miljööstä omalla terassilla.

Tunnelma teltassa on romanttinen, joten telttailuelämys sopii erityisesti pariskunnille. Myös ystävyksille tai soolomatkailijoille luksustelttailu tarjoaa tavan päästä luontoon ilman varusteista huolehtimista.

Frida SteinerHaltia Lake Lodge
Luksusteltassa ei tarvitse makuupussia.

Haltia Lake Lodgessa on viisi kahden hengen luksustelttaa. Teltat ovat tilavia ja moderneja, ja makuutilan lisäksi niissä on eteinen sekä vedetön pakastava wc.

Telttojen varusteluun kuuluu myös pieni jääkaappi ja vedenkeitin. Koska teltoissa on ilmastointi- ja lämmitysmahdollisuus, voi niissä yöpyä ympäri vuoden.

Hotellimajoitus Nuuksiossa

Nuuksiossa voi majoittua myös hotellissa. Haltia Lake Lodgessa hotellihuoneita on 20, kahdessa eri huoneluokassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Solvallan urheiluopiston entisiin tiloihin perustetun hotellin huoneet ovat kompakteja. Ne on tarkoitettu 1–2 hengelle eikä niissä ole lisävuodemahdollisuutta. Hotellihuoneet, kuten teltatkaan, eivät ole esteettömiä.

Mia PennanenHaltia Lake Lodge
Huoneet on sisustettu pohjoismaiseen minimalistiseen tyyliin.

Hotellin palvelut ovat myös luksustelttailijoiden käytössä. Majoitustilojen lisäksi Haltia Lake Lodgessa on kokoustila sekä sauna. Hotellin alakerrassa palvelee tunnelmallinen ravintola Forest Lounge & Bar, joka tarjoaa aamiaisen lisäksi pientä purtavaa. 

Ravintolassa tarjoiltava ruoka on rentoa. Ravintola sopiikin leppoisaan ajanviettoon, ja toimitusjohtaja Teemu Tuomarlan mukaan se on paikan olohuone. Tilasta löytyy esimerkiksi lautapelejä, joita voi vapaasti pelata luonnossa vietetyn päivän jälkeen.

Mia PennanenHaltia Lake Lodge
Itse tuotettu hunaja on aamiaisen tähti.

Haltia Lake Lodge sijaitsee Nuuksion ulkoilureittien vieressä ja Pitkäjärven läheisyydessä. Kesäkaudella kansallispuistoon järjestetään opastettuja kierroksia.

Mia PennanenHaltia Lake Lodge
Nuuksioon voi lähteä aktiivilomalle, mutta myös rentoutumaan.

Nuuksiossa matkailuun voi yhdistää myös luonnon monimuotoisuutta edistäviä talkootöitä. Luontoloman aikana voi osallistua esimerkiksi soiden ennallistamiseen.

Vastuullisuudestaan palkittu

Haltia Lake Lodgen toimintaa ohjaa ekologinen vastuullisuus. Yritys sai Green Key -ympäristösertifikaatin vain kaksi kuukautta avaamisen jälkeen, ja viisi kuukautta avaamisesta Visit Finland myönsi sille kestävän matkailun Sustainable Travel Finland -merkin.

Asiakas huomaa vastuullisuuden esimerkiksi paikan ruoka- ja juomavalinnoissa, joissa suositaan pienyrittäjien tuotteita, riistaa ja kasvisvaihtoehtoja. Hunaja on Haltia Lake Lodgessa itse tuotettua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mia PennanenHaltia Lake Lodge
Kekseliäs sisutus on osin kierrätyskeskuksesta.

Ruokahävikkiä pyritään vähentämään esimerkiksi kysymällä asiakkaiden aamupalatoiveet etukäteen. Aamiaiskananmunat asiakkaat keittävät itse munankeittimellä.

Vastuullisuus on huomioitu myös Haltia Lake Lodgen sisustuksessa. Osa sisustuksesta on haettu kierrätyskeskuksesta, ja esimerkiksi ravintolan seinillä olevat hyllyt ovat vanhoja matkalaukkuja. Myös kaikki ruokailuvälineet on löydetty kierrätyskeskuksesta.

Joonas LinkolaHaltia Lake Lodge
Nuuksion luksusteltoissa on puurakenteet ja isot ikkunat, joista ihailla vaikkapa tähtitaivasta.

Konkreettiset teot ja aito kiinnostus vastuullisuuteen saavatkin kiitosta Rantapallon toimitukselta, joka testasi telttailuelämyksen toukokuussa 2024. Pienen paikan ystävällinen ja henkilökohtainen palvelu ansaitsee myös erityiskiitoksen.

Luksusteltassa uni maistui hyvin, ja kansallispuisto tarjosi erinomaiset puitteet rentoutumiseen. Aamiaispöydästä suosikeiksi nousivat tuore leipä ja omenamehu.

Koska luksusteltta maksaa tavallista hotelliyötä enemmän, se sopii erityisesti lahjaksi tai vaikka merkkipäivän juhlistamiseen henkilölle, joka nauttii luonnossa liikkumisesta.

Kesäkaudella hotellimajoituksen hinta Haltia Lake Lodgessa alkaa 184 eurosta yöltä ja glamping-teltan hinta 330 eurosta yöltä. Hinnat tarkastettu kesäkuussa 2024.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Erikoiset hotellit Suomessa

Vau, mitä Suomi-hotelleja! Esittelyssä 25 erikoista majapaikkaa kotimaassa

Rodoksen hotellit

Hotellivinkit Rodokselle – 12 paikkaa, joissa majoitut mukavasti

Powerpark

Esittelyssä kaikki Suomen huvipuistot – mikä sopii sinulle?

Grand Hansa, Helsinki

Historialliseen kortteliin aukesi uusi hotelli Helsingissä – tältä näyttää Grand Hansa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja