Kuva: Shutterstock
Tallinnan erikoiset hotellit

Viisi erikoista hotellia Tallinnassa – näin majoitut kontissa, luostarissa tai tornissa

Tee Tallinnan-matkasta ikimuistoinen yöpymällä uniikissa majapaikassa.

1. Konttihotelli keskellä Telliskiveä

Miltä tuntuisi majoittua kontissa keskellä Tallinnan eläväisintä aluetta? Telliskivessä helmikuussa 2020 aukeava konttihotelli Hektor tarjoaa mahdollisuuden yöpyä ytimessä kompaktissa kontissa. Noin 12 neliöön on onnistuttu mahduttamaan parisänky, kylpyhuone sekä työpöytä.

Vilkas Telliskivi on erityisesti kesäkuukausina täynnä elämää. Nuorekkaalla alueella on jo niin paljon ravintoloita, kahviloita ja myymälöitä, etteivät kaikki matkailijat enää edes poikkea vanhankaupungin puolelle.

Aivan konttihotellin kupeesta löytyy muun muassa vuonna 2019 avattu Fotografiska-museo, trendikäs Balti Jaam -tori sekä monia Tallinnan suosikkiravintoloita kuten F-hoone ja Kivi Paber Käärid.

Majoitus sopii parhaiten matkailijoille, jotka haluavat helpon tukikohdan keskeisellä paikalla. Jos tarkoituksena on ottaa kaikki irti Tallinnasta ja käydä majapaikassa vain nukkumassa, ei huoneen koolla juuri ole merkitystä.

Vieraille on tarjolla myös yhteistyöskentelytila nopealla verkkoyhteydellä sekä jaetut keittiötilat. Konttihuoneiden hinnat alkavat noin 60 eurosta.

Hektor
Telliskivi 62

2. Rauhalliset yöunet luostarissa

Ajatus luostarissa yöpymisestä voi tuntua samaan aikaan kiehtovalta ja hieman pelottavaltakin. Sopeutuuko tavallinen ihminen luostarin puitteisiin? Tätä voi kokeilla Tallinnassa Piritan luostarissa.

Luostarin yhteydessä toimii majatalo, josta voi varata huoneen helposti verkon kautta. Luostarin tilat ovat modernit, mutta vieraiden kannattaa ehdottomasti tutustua vanhoihin luostariraunioihin.

Vaikka kyseessä on luostari, on vieraille tarjolla nykyaikaiset mukavuudet verkkoyhteyksineen ja tv-tiloineen. Ensisijaisesti luostariin kannattaa kuitenkin hakeutua lepäämään ja viettämään rauhallista lomaa. Edullisimpien huoneiden hinnat alkavat alle 50 eurosta ja aamiainen kuuluu majoituksen hintaan.

Luostarissa voi majoittua ympäri vuoden. Talvikuukausina vierailla on mahdollisuus hiihtää, kun taas kesällä alueen ehdoton vetonaula on Piritan ranta.

Pirita klooster ja külalistemaja
Merivälja tee 18

3. St. Petersbourg – aikamatka menneisyyden Venäjälle

Haluatko majoittua Tallinnan vanhimmassa edelleen toiminnassa olevassa hotellissa? Viiden tähden hotelli St. Petersbourg sijaitsee rakennuksessa, josta löytyy ensimmäinen maininta jo vuodelta 1373.

Historiallinen rakennus on nähnyt Tallinnassa monia vaiheita keskellä vanhaakaupunkia. 40-luvulla se vallattiin Neuvostoliiton toimesta ja siellä majoitettiin hallituksen merkkihenkilöitä.

Nimi St. Petersbourg otettiin käyttöön vuonna 1999. Hotellin nykyinen ilme on vuonna 2014 päättyneen remontin tulos, ja se on suunniteltu kuvaamaan venäläisten kauppiaiden tyyliä. Hotellin Tabula Rasa -niminen ravintola ei kuitenkaan edusta venäläistä keittiötä.

Hotelli on osa arvostettua Small Luxury Hotels of the World -kokoelmaa. Huoneiden hinnat alkavat noin 130 eurosta.

Hotel St. Petersbourg
Rataskaevu 7, Tallinna

4. Romanttinen tornimajoitus

Yksityisen majoituksen vuokraaminen takaa uniikit puitteet, joissa voi hetken leikkiä asuvansa Tallinnassa paikallisten tapaan. Yksi kiinnostavimmista asunnoista on vanhaan torniin rakennettu Rapunzel Tower Apartment, joka on saanut nimensä Grimmin Tähkäpää-sadun mukaan.

Yli 650-vuotias torni on asunnon omistajien mukaan osa vanhaa kaupunginmuuria. Asunnossa on 56 neliötä, joten se tarjoaa mukavasti tilaa erityisesti pidemmille lomille.

Asunnossa on yksi makuuhuone, mutta huoneiston koon ansiosta sinne mahtuu majoittumaan neljä henkilöä. Olohuoneessa on levitettävä vuodesohva. Huoneisto sopii siis pariskuntien lisäksi myös perheille ja kaveriporukoille.

Tornissa voit vain kuvitella, mitä kaikkea tiloissa on aiemmin tapahtunut. Nykyinen olohuone takkoineen on rakennettu kerrokseen, jossa puolustustykit ennen valvoivat kaupunkia.

Torniasunto sijaitsee kätevällä paikalla, sillä sekä satamaan että vanhankaupungin sydämeen on matkaa 500 metriä. Yökohtaiset hinnat alkavat noin 120 eurosta. Tornin voi varata esimerkiksi Booking.com-sivuston kautta.

Rapunzel Tower Apartment
Pikk 62, Tallinna

5. Majoitu entisessä postitoimistossa

Viiden tähden hotelli Telegraaf on paitsi yksi Tallinnan tasokkaimmista hotelleista myös kaupungin entinen postitoimisto. Täällä paikalliset pystyivät lähettämään kirjeitä ja sähkeitä sekä soittamaan puheluita.

Rakennus, jossa hotelli toimii, valmistui vuonna 1878. Sekin sai osansa toisen maailmansodan aiheuttamista iskuista, mutta postipalvelut pysyivät rakennuksessa silloinkin, kun ympärillä kuohui. Postitoimisto palveli paikallisia vuodesta 1918 aina vuoteen 1991 saakka.

Menneisyydestä muistuttavat vanhat antiikkipuhelimet, jotka ovat edelleen käytössä. Puhelimet saattavat näyttää koristeilta, mutta voit vaikka itse tarkistaa niiden toimivan vielä tänäkin päivänä.

Telegraafin rakennus on myös ollut osana Viron historian merkittäviä tapahtumia. Joulukuussa 1924 kommunistijoukot yrittivät kaataa Viron hallituksen. Postitoimistoon suunniteltu hyökkäys epäonnistui virolaisen sotilaan onnistuttua pelastamaan tilanteen.

Telegraaf sijaitsee loistavalla paikalla aivan Raatihuoneentorin kupeessa. Huoneiden hinnat alkavat noin 120 eurosta.

Hotel Telegraaf
Vene 9, Tallinna

Lue myös: Tiesitkö jo näistä Viron jännittävistä paikoista? Kolme erikoista kohdetta

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Päivitetty: 15.1.2020

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 3,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia