Hyppää sisältöön

Luulitko, ettei Gran Canaria voi yllättää? Viisi vinkkiä Las Palmasiin

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 22.09.2016
Gran Canarian pääkaupunki Las Palmas on mainettaan monipuolisempi. 380 000 asukkaan kaupungissa rantaloma on helppo yhdistää kaupunkimatkan hyviin puoliin.

1. Kävele Las Canteras päästä päähän

Las Palmasin tunnetuin ranta Las Canteras on muutakin kuin aurinkovarjojen täyttämä hiekkakaistale. Ranta on ehkäpä tärkein osa koko kaupungin elämää, ja siellä viettävät aikaansa turistien lisäksi myös paikalliset.

Nelikilometrisen rannan pohjoispäädyssä viihtyvät perheet ja lempeää rantavettä kaipaavat lomailijat. Aallot eivät siellä nouse yhtä korkeiksi kuin rannan toisessa päädyssä, sillä luonnon muovaama aallonmurtaja suojaa loivasti kaartuvaa lahden pohjaa. Suurin osa rantabulevardin ravintoloista sijaitsee Las Canterasin pohjois- ja keskiosissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pitkin rantaa kulkiessa matkan varrelle osuu myös paikallisempaa katseltavaa: lapsia leikkikentillään tai koripalloilijoita pelin huumassa. Surffaajat viihtyvät Las Canterasin eteläpäädyn aalloilla. Rannan eteläisimmässä päädyssä nousee komea Alfredo Kraus -oopperatalo, joka on nimetty saaren oman opperatähden mukaan. Oopperatalon vieressa sijaitseva ostoskeskus tyydyttää kulttuuria maallisemmat mieliteot.

2. Varaa ainakin puolikas päivä vanhassakaupungissa kiertelyyn

Las Palmasin vanhakaupunki Vegueta on hieman syrjässä nykykeskustasta, mutta ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Aloita kierros Santa Anan aukiolta ja tutustu ainakin Las Palmasin komeaan goottilaiskatedraaliin ja Casa de Colóniin, Kolumbuksen taloon.

Jos etsit persoonallista paikkaa iltapäiväkahville tai kylmälle juomalle, pysähdy Café Madrid -baariin. Sen seiniä koristavat baarissa ja sen yhteydessä toimivassa hotellissa vierailleiden julkkisten kuvat. Täällä myös Franco yöpyi vallankumouksen aikana juuri ennen pakoaan Espanjasta.

3. Rantakaupungista löytyy myös kulttuuritarjontaa

Tiesitkö, että Las Palmas on yliopistokaupunki ja monen korkeakulttuuriakin tarjoavan teatterin, museon ja konserttitalon koti? Kokeile vaikka oopperaa, modernin taiteen museota tai Casa de Colónia, Kolumbuksesta ja löytöretkistä kertovaa museota.

Lisätietoa Las Palmasin museotarjonnasta löydät Gran Canarian matkailutoimiston verkkosivuilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Kauppahalli tarjoaa herkkuja silmille ja sielulle

Las Palmasin viehättävä kauppahalli sijaitsee vanhassakaupungissa. Hallin tuoksut ja kojujen herkkuja pursuava runsaus ilahduttavat jokaista hyvän ruoan ystävää.

Kauppiaat eivät tyrkytä tai ahdistele – ostoskierros täällä on miellyttävä kokemus. Kauppahalli on mukava paikka hankkia rantapäivän eväät tai vaikka herkulliset tuliaiset kotijoukoille.

5. Tiedekeskuksessa viihtyy koko perhe

Las Palmasin tiedekeskus Museo Elder de la Ciencia y la Tecnologia on täydellinen sadepäivän pelastaja, mikäli sellainen harvinaisuus sattuu kohdallesi osumaan.

Tekniikkamuseo esittelee tieteen suuria saavutuksia kiinnostavasti ja havainnollistavasti. Tämän museon motto on “saa koskea”, joten paikka sopii kaikenikäisille.

Riikka Krenn

Lue lisää: Rantapallon kohdeopas Las Palmasiin

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Puerto de Mogan on Gran Canarian kauneimpia lomakohteita

“Kanarian Venetsiaksi” kutsuttu lomakohde on ihanan värikäs – täällä kesä ei lopu koskaan

Töihin Kanarialle

Haluaisitko töihin Kanarialle? Näitä ammatteja sinäkin voit kokeilla lomasaarilla

Amadoresin ranta Gran Canarialla

Mikä saari sopii sinulle? Näin valitset lomakohteen Kanarialla

Puerto de Mogan, Gran Canaria

Miten valita sopiva lomakohde Gran Canarialla? Esittelyssä 10 suosittua vaihtoehtoa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja