hero taustakuva

Vaihtelua rantalomalle – tee Teneriffalla päiväretki hurmaavaan La Lagunan kaupunkiin

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Historiallinen La Lagunan kaupunki on kiinnostava päiväretkikohde Pohjois-Teneriffalla. Lue lisää kauniista kaupungista tästä!
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 08.09.2018
facebook   whatsapp

La Laguna on Pohjois-Teneriffan kaunein salaisuus

Vaikka Teneriffan suosituimmat lomakohteet ovat saaren etelärannikolla, kannattaa loman aikana vierailla myös saaren pohjoisosien kiinnostavissa kohteissa, kuten Anagan vehreillä vaellusreiteillä tai Santa Cruzin kaupungin vilinässä.

Teneriffan pohjoisosasta löytyy myös San Cristobal de La Lagunan kaupunki, jota pidetään yhtenä koko saaren kauneimmista, vaikka se on jäänyt monilta matkailijoilta huomaamatta. La Laguna on Teneriffan toiseksi suurin kaupunki ja se oli ennen Santa Cruzia myös saaren pääkaupunki.

Historiallinen La Laguna kauniine rakennuksineen on Unescon maailmanperintökohde, sillä kaupungissa on säilynyt suuri määrä rakennuksia 1500–1700-luvuilta. Niin kaupungin arkkitehtuurissa kuin kulttuurissakin on nähtävissä sekä eurooppalaisia että amerikkalaisia vaikutteita, sillä Kanariansaaret olivat aikoinaan kulkuväylällä Euroopan ja Amerikan mantereen välillä.

ShutterstockLa Laguna
La Lagunaa pidetään yhtenä Teneriffan kauneimmista kaupungeista.

Nykyään La Laguna on eloisa yliopistokaupunki, jossa matkailijan hurmaavat arkkitehtuurin lisäksi esimerkiksi pienet kahvilat ja ravintolat, rento tunnelma, vehreät sisäpihat sekä kiinnostavat museot ja galleriat. Yliopistokaupunkina La Lagunassa on myös vilkas yöelämä, joka keskittyy erityisesti yliopistoalueen läheisille kaduille ja aukioille.

Helppo kohde päiväretkelle

La Laguna sijaitsee aivan Teneriffan pohjoisen lentokentän vieressä ja sieltä on lyhyt matka esimerkiksi Santa Cruziin ja Puerto de la Cruziin. Kaupunki on myös aivan Anagan metsäisen vuoristoalueen laidalla. Etelästä pohjoiseen suuntautuvaan päiväretkeen onkin siis helppo yhdistää useita kiinnostavia kohteita ja kaupunkeja.

ShutterstockLa Laguna
La Laguna on mainio päiväretkikohde, jos kaipaa vaihtelua rantalomailulle.

Saaren eteläosan lomakohteista, kuten Playa de las Americasista, on helppo ajaa autolla La Lagunaan moottoritietä pitkin ajamalla ensin kohti Santa Cruzia ja seuraamalla myöhemmin tieviittoja kohti La Lagunaa.

Bussilla La Lagunaan pääsee Santa Cruzin kautta, josta on jatkuvasti vuoroja kaupunkiin. Kätevintä on käyttää bussia numero 015, joka liikennöi arkisin 10–15 minuutin välein ja matka taittuu nopeimmillaan noin vartissa. Yhdensuuntainen lippu maksaa alle kaksi euroa. Myös muista pohjoisen kaupungeista ja kylistä on suoria bussiyhteyksiä La Lagunaan.

>> Lue myös: Vietä erilainen loma tutulla saarella – viisi vinkkiä uusiin elämyksiin Teneriffalla

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.