Gran Canarialla voi viettää hemmottelulomaa

Gran Canaria on yksi Kanariansaarten suosituimmista lomakohteista päästä varpaisiin, eli vuoriston viileistä korkeuksista etelän hiekkadyyneihin.

Kohdeopas: Gran Canaria

Gran Canaria, Espanja

Monipuolisia loma-aktiviteetteja ja rentoa rantalöhöilyä tarjoava Gran Canaria sopii monenlaisille lomailijoille.

Suursuosikki Kanariansaarilla

Espanjalle kuuluvat Kanariansaaret sijaitsevat Atlantin valtamerellä Afrikan pohjoisosan länsipuolella. Kanariansaaret on huippusuosittu lomasaaristo, jonka lomakohteissa vierailee vuosittain miljoonia turisteja.

Gran Canaria on Kanarian kolmanneksi suurin saari ja sen maisemat ovat todella monimuotoisia. Gran Canarian pohjoisosan vehreistä maisemista löytyy värikkäitä sitrus- ja banaanipuita, kuivemmasta eteläosasta puolestaan hiekkadyynejä. Saaren eteläosista löytyvät saaren parhaimmistoon kuuluvat hiekkarannat ja jyrkät kalliorinteet.

Gran Canaria on ollut suomalaisten matkailijoiden suosiossa jo pitkään ja monelle on tullut tavaksi lähteä saarelle lomailemaan joka vuosi. Miellyttävä ilmasto, rento ilmapiiri ja hyvä palvelutaso ja -tarjonta tekevät Gran Canariasta oivan kohteen monenlaiseen lomanviettoon.

Las Palmasia lukuun ottamatta lähes kaikki Gran Canarian lomakohteet sijaitsevat etelässä. Pohjoisen Las Palmas tarjoaa vehreää suurkaupunkitunnelmaa rantalomailun ohessa.

Täyden palvelun lomakohteena Gran Canaria on hyvä matkakohde esimerkiksi lapsiperheille ja rentoa rantalomaa kaipaaville. Gran Canaria on myös suosittu golfkohde.

Gran Canaria, Espanja
Upeat rannat houkuttelevat matkailijoita Gran Canarialle.

Lämpöä riittää ympäri vuoden

Gran Canarian ilmasto on lämmin ja miellyttävä ympäri vuoden, eikä lomalaisten tarvitse pelätä sateita etenkään kesäkuukausina. Keskimääräisesti lämpimintä Gran Canarialla on heinä–lokakuussa, jolloin päivän keskilämpötila on noin 26–27 asteessa.

Talvella Gran Canarialla on hieman viileämpää ja sateisempaa, vaikka varsinaisesta sadekaudesta ei voidakaan puhua. Päivän keskilämpötila pysyttelee talvikuukausinakin noin 20 asteen tuntumassa.

Vuodenaikoja suuremman vaikutuksen saaren ilmastoon tuo Gran Canarian alueellinen vaihtelu. Gran Canaria jakautuu vehreään pohjoisosaan, vuoristoiseen keskiosaan sekä kuivaan eteläosaan. Etenkin Gran Canarian eteläosien hiekkadyyneillä voi nauttia pääasiassa aurinkoisista rantakeleistä ympäri vuoden.

Perhelomaa ja pulikointia

Lähes kaikki Gran Canarian lomakohteista sijaitsevat etelässä, mistä löytyvät saaren parhaat hiekkarannat.

Puerto Rico on yksi Gran Canarian perinteisimistä lomakohteista. Puerto Ricossa on hyvä hiekkaranta, jolla myös perheen pienimmät voivat pulikoida turvallisesti. Tunnelma lomakohteessa on verkkainen ja rauhallinen, mutta toimintaa löytyy esimerkiksi hyvien ostosmahdollisuuksien ja golfkentän muodossa.

Parhaimpia perhekohteita Gran Canarialla ovat Bahia Feliz ja Maspalomas. Täällä hiekkarantojen vesi on matalaa ja rannat turvallisia. Bahia Felizissä ja Maspalomasissa kaikki palvelut ovat lähellä ja monilla matkajärjestäjillä on ohjelmaa niin aikuisille kuin lapsille.

Aktiviteetteja ja hemmottelua

Moni suuntaa Gran Canarialle hyvinvointilomalle erityisesti pitkän talven keskellä. Miellyttävän leudossa ja aurinkoisessa ilmastossa on mukava harrastaa erilaisia lajeja vesiurheilusta jumppaan, lenkkeilyyn tai vaikkapa joogaan – Kanariansaarille järjestetäänkin toisinaan ohjattuja wellness-lomia.

Liikunnan vastapainoksi tarvitaan tietysti hemmottelua ja rentoutusta. Gran Canarialla kylpyläreissu tulee Suomen hintoja edullisemmaksi, joten kannattaa nauttia hieronnoista, hoidoista ja pienistä arkea piristävistä kauneustoimenpiteistä kuten manikyyreistä.

Kaupunkilomaa ja huvielämää

Vaikka Gran Canarian etelärannikko houkuttelee matkailijoita hiekkadyyneillään, paras kaupunkielämä löytyy kuitenkin pohjoisemmasta.

Gran Canarian pohjoisosassa sijaitsevaan saaren pääkaupunkiin Las Palmasiin kannattaa etelän lomakohteistakin tehdä vähintään päivän tai parin ostosmatka, sillä missään muussa saaren kolkassa ei kaupunkielämä ole yhtä vilkasta kuin Las Palmasissa. Las Palmasin voi aivan hyvin ottaa myös pääkohteekseen, sillä kaupungissa on erinomainen hiekkaranta ja paljon nähtävyyksiä.

Vilkkaasta kaupunkielämästä pitävien kannattaa suunnata myös Playa del Inglesiin. Ingles on Gran Canarian huvielämän keskus ja täällä viihtyvät erityisesti juhlivat nuoret aikuiset.

Playa del Inglesin ravintolatarjonta on valtava eikä ostosmahdollisuuksissakaan ole valittamista. Saaren eteläosan kohteena myös Playa del Inglesistä löytyy hieno hiekkaranta, jota reunustaa kaunis rantakatu.

Edullinen hintataso houkuttaa matkailijoita

Gran Canarian hintataso on Suomeen verrattuna melko edullinen, joten matkailijan on helppo viihtyä lomakohteessa myös pienellä budjetilla. Halpa hintataso näkyy erityisesti majapaikkaa varatessa, sillä muun muassa hotellit ovat Gran Canarialla huomattavasti edullisemmat kuin Suomessa.

Majoituksen lisäksi myös esimerkiksi ruoka niin ravintoloissa kuin ruokakaupoissakin sekä muut ostokset ovat Gran Canarialla hyvin edullisia.

Helppo lomakohde

Gran Canaria ei ole tyypillinen espanjalainen kohde, sillä vaikka saarella puhutaan pääasiassa espanjaa ja sekä kulttuuri että tavat ovat espanjalaisia, ovat saarelle vuosikymmenien ajan matkustaneet matkailijat jättäneet oman jälkensä saareen ja sen kulttuuriin. Espanjan lisäksi saarella puhutaan hyvin englantia ja saksaakin, minkä lisäksi suomalaismatkustaja saattaa pärjätä joissakin kohteissa myös suomeksi.

Gran Canarian on turvallinen lomakohde, ja hyvällä maalaisjärjellä varustettu matkailija pärjää lomallaan mainiosti. Erityisesti väkijoukoissa on syytä pitää tarkasti silmällä omaa omaisuuttaan pitkäkyntisten varalta.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN GRAN CANARIALLA

Gran Canaria, Espanja
Espanjalaiset tapakset ilahduttavat lomailijoita Gran Canarialla.

Lennot Gran Canarialle

Gran Canaria on hyvin suosittu valmismatkakohde, ja useat matkatoimistot tarjoavat pakettimatkoja useisiin paikkoihin Gran Canarialla. Saari on lisäksi hyvä äkkilähtökohde, jonne voi päästä matkustamaan hyvinkin edullisesti.

Pakettimatkojen lisäksi Gran Canarialle on erittäin hyvät lentoyhteydet Suomesta, ja tarjolla on myös suoria lomalentoja sekä halpalentoja. Suora lento Helsingistä Las Palmasin lentoasemalle kestää noin kuusi ja puoli tuntia. Finnair lentää Gran Canarialle talvikaudella, Norwegian liikennöi väliä läpi vuoden. Halvimmillaan edestakaiset lennot Helsingistä Gran Canarialle maksavat noin 230 euroa.

Las Palmasin lentoasema sijaitsee saaren itärannikolla noin 25 kilometrin päässä Las Palmasin kaupungista. Espanjan viidenneksi suurin lentoasema palvelee matkustajia kahdessa terminaalissa. Lentoasemalta on hyvät bussiyhteydet ympäri saarta.

Hotellit ja majoittuminen Gran Canarialla

Gran Canarian lomakohteet ovat täynnä hotelleja. Etelässä hotellialueet sijaitsevat usein rannan tuntumassa ja tarjolla on paljon perheille sopivia hotelleja.

Gran Canarialta löytyy monentasoista majoitusta. Halutessaan matkailija voi valita esimerkiksi luksustason kylpylähotellin tai laadukkaan huoneistohotellin. Tarjolla on kuitenkin myös pieniä, vaatimattomia ja edullisia hotelleja.

Hotelliyö Gran Canarian lomakohteissa maksaa keskimäärin 70–90 euroa. Edullisimmillaan Gran Canarialla voi majoittua jopa 20–30 eurolla.

Liikkuminen Gran Canarialla

Lomakohteissa liikkumiseen kannattaa käyttää taksia, joka on kohtuuhintainen menopeli lyhyemmillä matkoilla. Las Palmasissa liikennöi myös kaupungin sisäisiä paikallisbusseja.

Pidemmillä matkoilla, eli Gran Canarian lomakohteiden ja suurimpien kylien välillä, kannattaa liikkua linja-autolla. Linja-autojen reittiverkosto on saarella kattava ja matkahinnat kohtuullisia. Bussimatka esimerkiksi lentokentältä lomakohteeseen maksaa noin pari euroa.

Gran Canarian bussireitit ja aikataulut löytyvät esimerkiksi paikallisen Globalin verkkosivuilta.

Gran Canariaan voi tutustua myös vuokra-autolla, joka kannattaa varata ennen matkaa. Monet kansainväliset autovuokraamot ovat edustettuina Gran Canarian lentoasemalla.

GRAN CANARIAN NÄHTÄVYYDET

Gran Canaria, Espanja
Gran Canaria on myös suosittu aktiivilomakohde, sillä saarella on monia mainioita vaellusreittejä.

Rannat vetävät matkailijoita

Gran Canaria on erityisen tunnettu pitkistä hiekkarannoistaan. Suosittuja hiekkakaistaleita löytyy erityisesti saaren eteläosista.

Playa del Inglésistä Maspalomasin majakalle ulottuva hiekkaranta on yksi saaren suosituimmista auringonottopaikoista. Vesiurheilijat puolestaan viihtyvät Puerto Ricossa ja perheet Agustinin, Amadoresin ja Puerto de Mogánin pikkurannoilla.

Hiljaisia ja yksityisyyttä tarjoavia rantoja löytyy saaren pohjoisosista. Esimerkiksi Agaeten ranta on hyvä kohde rauhaa kaipaavalle lomailijalle.

Maspalomasin hiekkadyynit

Maspalomasin ja Playa del Inglésin välillä levittäytyvät 400 hehtaarin hiekkadyynit määriteltiin kansallispuistoksi vuonna 1994.

Hiekkadyynit voi ylittää joko kävellen tai kamelikyydillä. Hiekkadyyneillä myös elelee kasveja ja otuksia, joita ei löydy mistään muusta maailmankolkasta, ja jotka ovat sopeutuneet elämään karuissa olosuhteissa. Dyyneillä viihtyvät myös nudistimatkailijat.

Maspalomasin Aqualand

Maspalomasissa sijaitseva Aqualand on vesipetojen paratiisi. Vesipuistosta löytyy altaita, vesiliukumäkiä ja aktiviteetteja. Aqualandissa voi kokeilla myös hieman erikoisempia vesileikkejä, kuten uimista merileijonien kanssa.

Lisätietoa Aqualandin verkkosivuilta.

GRAN CANARIAN PARHAAT

Gran Canaria, Espanja
Las Palmasissa voi nauttia rantatunnelmasta aivan kaupungin tuntumassa.

Gran Canarian parhaat aktiviteetit

  1. Kokeile vesiaktiviteetteja
  2. Tutustu Las Palmasin nähtävyyksiin
  3. Pelaa gorfia upeissa maisemissa
  4. Vietä riehakas päivä Aqualandissa
  5. Tee patikkaretki vuoristoon

Lisätietoa

Gran Canarian virallinen matkailusivusto
Espanjan matkailuviranomaisten Gran Canaria -vinkit

Teksti: Jenna Lehkonen ja Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto

Päivitetty: 13.9.2016

Espanja: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

10 kommenttia

Lomailimme Gran Canarialla, Bahia Felizissä pari vuotta sitten loka-marraskuussa. Oli todella lämmintä, +27-35 astetta. Bahia Feliz on aika pieni paikka, joten se on nopeasti koluttu läpi viikon loman aikana. Hotellit ovat ihan hyviä, mutta siisteystaso ei ole samaa kuin esim. Kreetalla tai Mallorcalla. Kannattaa myös ottaa ilmastoinnillinen hotelli. Meille vakuutetttiin matkatoimistosta, ettei tuohon aikaan vuodesta enää tarvitse ilmastointia, mutta nukkuminen oli todella tukalaa ja nihkeää noissa lämmöissä ilman sitä.

Rannat ovat osin kivisiä ja osin tuhkahiekkaista, joka ei lähde millään jalkapohjistakaan irti. Eli kunnollista hiekkarantaa ei Bahia Felizistä löydy. Ainut varsinainen nähtävyys ja käymisen arvoinen paikka siellä on Sioux city -lännen kaupunki, jossa on kuvattu myös joitakin lännenelokuvia.

Bahia Felizistä pääsee kätevästi ja edullisesti bussilla Play del Inglesiin rannalla ja shoppailemaan, mutta varsinainen ostosparatiisi shoppailijalle on Atlantico ostoskeskus n. 15 km Inglesistä Las Palmasiin päin. Sieltä löytyy kaikenlaisia putiikkeja. Hinnat ovat edullisia, eikä kukaan tyrkytä mitään, koska kauppakeskus on paikallistenkin suosima ostospaikka.

Artikkelissa ei mainita ollenkaan Hostelleja, mahdollisimman edullisen loman haluaville.
Las Palmasista niitä löytyy vaikka kuinka monta, ja Playa del Inglesistä, San Fernandosta löytyy todella edullinen Hostal Casa de Huéspedes San Fernando, jossa yhdeltä henkilöltä yö maksaa alta 20eur ympäri vuoden!

booking piste comista voi helposti varata huoneen tuosta playa del inglesin hostellista.
ei mulla muuta.
moips.

jaa että kukaan ei tyrkytä mitään? jos et osta, olet täysi mulkku. muutenkin suhtauduttiin suomalaisiin todella tympeästi mm. oltiin laittamassa mafiaa perään kun en ostanu jtn lippistä.. bahia felizin keskuksessa eräs kiinalainen kävi kaverin päälle ja repi paidan rikki ja ravintoloitsijat kusettaa. todella ikävän maun paikasta jätti. en suosittele kenellekkään t. 8 päivää bahia felizissä joulukuussa 2013

Ei Kanarialla hirveästi tyrkytetä. Toki tumma naiset vain tietyisä paikoissa yrittää myydä kiviä 5-10 eurolla jos kättelet. Mafiaa ei kyllä ole näkynyt perässä-toki poikkeuksia voi olla Bahia Felizissä ja muissa paikoissa,missä ihmiset ovat läsnä. Mene Playa del Inglesiin ja Patio Canarion (Av. de Teneriffa 8;aan)syömään, niin palaatkin kenties hyvällä tuulella eikä mafiaa enää näy. Ravintoloihin on sisäänkutsujia,mutta heille riittää kevyt ei-nyökkäys. Ei päälle käydä.

Tulimme juuri Gran Canarialta tarkemmin Playa Del Inglesistä. Sää oli tosi kylmää. Iltaisin päällä sai olla pitkät housut, villa paita ja takki. Yölämpötilat ovat n.13-15 astetta. Päivällä lämpötila kyllä nousee n. 20 asteeseen. Tällaiselle Suomalaiselle paikka on aivan liian kylmä nyt helmikuussa 2015. Sää ennusteet olivat n. 20 astetta koko lomalle, mutta pilvisyys oli iso haitta. Aurinko ei pahemmin paista pilvien läpi. Päivisin aurinkoa voi ottaa jos ei ole pilvistä. En suosittele paikkaa auringon palvojille. Saarella on paljon pettyneitä Suomalaisia. Saaren nähtävyydet ovat pitkälti jylhiä vuoristomaisemia ja onhan siellä vähän hiekkadyynejä. Etenkin Inglesin hiekkarannat ovat kehnoja. Aurinkotuolit surkeita 20 vuotta vanhoja rämiä. Merivesi uimakelvotonta liian kylmää jne. Puerto Ricossa ja Amadoreksessa asiasta on huolehdittu paremmin. Ihmisiä Inglesin alueella oli tosi vähän. Ihmeteltiin kun oli niin hiljaista.

IFA BUENAVENTURA Playa Del Ingles
Tuli käytyä tuossa hotellissa talvilomalla. Hotelli on valtavan kokoinen, hieno, herkulliset ruoat ja drinkit. Isot miinukset: Hotellissa ei ole ilmastointia eikä lämmitystä. Hotellihuoneet ovat tosi kylmiä ja samoin hotellin yleiset tilat. Tämä tarkoittaa sitä, että huoneen kaakelilattiat ovat jäätävät ja lämpötila reilusti alle 20 astetta. Tämä ei lämmitystä lukee hyvin pienellä tekstillä jossain esitteessä. Nyt Helmikuussa 2015 joutui nukkumaan vilttiin käärittynä ja palelemaan hotellihuoneessa. Oli nuhaa, kurkkukipua ja pientä yskää… Hienolla hotellilla ei ole ilmeisesti rahaa asennuttaa lämmitystä eikä maksaa sähkölaskuja. Kannattaa kiertää kaukaa jos ei lomaile kuumana aikana. Samoin uima-altaiden veden piti olla lämmitettyä, mutta valitettavasti sekään ei toiminut. Vesi oli niin kylmää, ettei siellä kovin moni pystynyt pulikoimaan.

Voiko, ja missä Gran Canarialla harrastaa jousiammuntaa.
Siis virallista ammuntaa ainakin 30 ja 50 m matkoilta, ja mitä se mahdollisesti maksaa viikon tai kahden ajalta ?