Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Gran Canarian parhaat nähtävyydet – katso seitsemän vinkkiä ja lähde vierailulle lomasaaren kiinnostavimpiin kohteisiin

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Gran Canarian saari on tunnettu erityisesti rantakohteista, mutta saarella kannattaa ehdottomasti vierailla myös luontokohteissa, pääkaupungissa, pikkukylissä ja näköalapaikoilla. Katso tästä vinkit saaren nähtävyyksille!
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 16.10.2019
facebook   whatsapp

1. Roque Nublo

Yksi Gran Canarian kiinnostavimpia luontokohteita on Roque Nublon kallio, joka sijaitsee saaren keskiosissa. Noin 70 metriä korkean kallion huippu kohoaa merenpinnasta katsottuna 1 813 metrin korkeuteen. Roque Nublo on suosittu näköalapaikka, jolta aukeavat vaikuttavat näkymät jokaiseen vuorokauden aikaan.

Erityisesti auringonnousu- ja lasku houkuttelevat vierailijoita kalliolle. Maisemia pääsee ihastelemaan helposti, sillä auton saa parkkeerattua vain noin vartin kävelymatkan päähän.

>> Lue lisää: Näyttävät kalliot ja upea merimaisema – onko tässä Gran Canarian upein luontonähtävyys?

2. Las Palmas

Gran Canarian pääkaupunki Las Palmas on kohde, jossa kannattaa loman aikana vierailla edes yhden päivän verran. Vajaan 400 000 asukkaan kaupungista löytyy niin nähtävyyksiä, ostosmahdollisuuksia, kattava ravintolatarjonta kuin vilkasta yöelämää.

Kaupungin ykköskohde on Veguetan historiallinen kaupunginosa, jonka tunnetuimpiin nähtävyyksiin lukeutuvat katedraali, nykytaiteen museo sekä Casa de Colón -museo, joka esittelee Kristoffer Kolumbuksen matkoja ja vierailua Kanariansaarilla. Veguetan lisäksi myös kauppojen ja ravintoloiden täyttämällä Trianan alueella ehtii käydä helposti yhden päivän aikana.

Shutterstock
Las Palmasin nähtävyyksiin kuuluu esimerkiksi historiallinen Veguetan kaupunginosa.

3. Maspalomasin hiekkadyynit

Maspalomasin hiekkadyynit tarjoavat täysin muusta saaresta eroavat maisemat ja niistä onkin tullut suosittu nähtävyys. Hiekkadyynit levittäytyvät 400 hehtaarin kokoiselle alueelle, joka on luonnonsuojelualuetta.

Saaren eteläkärjessä, lähellä Playa del Inglésia sijaitseville hiekkadyyneillä on helppo toteuttaa vierailu ja alueelta löytyy myös esimerkiksi majakka, hiekkaranta ja palmupuisto.

Shutterstock
Maspalomasin hiekkadyynit ovat vaikuttava näky.

4. Agaete

Usein matkailijat viihtyvät Gran Canarialla saaren eteläosien rannoilla, mutta lomaan saa mukavaa vaihtelua vuokraamalla auton ja lähtemällä tutkimusretkelle myös saaren pohjoisosiin, josta löytyy aitoa kanarialaista tunnelmaa ja kaunista luontoa.

Yksi kiinnostava kohde on pieni, valkoisten talojen täyttämä rannikkokaupunki Agaete. Kauniin satama-alueen ja historiallisten rakennuksien lisäksi Agaetessa on mainiot vaellusmahdollisuudet ympäröivällä laaksoalueella.

5. Pico del Pozo de las Nieves

Pico del Pozo de las Nieves on Gran Canarian korkein kohta, ja sen huippu nousee lähes 1 950 metriin. Paikalta on 360 asteen näköalat alas levittäytyvälle saarelle ja esimerkiksi Roque Nublo -kalliolle. Kirkkaalla säällä huipulta voi nähdä Teneriffan korkeimman huipun Teiden. Rankalle vaellusretkelle ei tarvitse lähteä päästäkseen maisemien luokse, vaan siellä on helppo vierailla myös autolla.

Pico del Pozo de las Nieves ja Roque Nublo on kätevä käydä katsomassa samalla kertaa, sillä molemmat sijaitsevat keskellä saarta parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä toisistaan.

Shutterstock
Pico del Pozo de las Nieves -huipulta voi nähdä esimerkiksi Roque Nublo -kallion.

6. Teror

Mikäli matkailijoiden täyttämät lomakohteet alkavat kyllästyttää, kannattaa ottaa suunnaksi pieni sisämaassa sijaitseva Terorin kylä. Paras päivä vierailla historiaa huokuvassa Terorissa on sunnuntai, jolloin siellä järjestetään suositut markkinat. Markkinoilta löytyy saaren ja kylän ruokaerikoisuuksia ja paikallisia käsitöitä.

7. Arucas

Vain reilun 10 kilometrin päässä Las Palmasista sijaitseva Arucasin kaupunki on tunnettu rommista ja upeasta goottilaiskirkosta. 1900-luvun alulta peräisin oleva kirkko muistuttaa etäisesti Barcelonan La Sagrada Familiaa, sillä Arucasin kirkon suunnitellut arkkitehti oli saanut oppinsa itse Antoni Gaudílta.

Toinen Arucasin tunnetuimmista nähtävyyksistä on Arehucas-rommia valmistava tehdas ja museo. Siellä järjestetään arkisin opastettuja kierroksia, joiden aikana tutustutaan rommin historiaan Kanariansaarilla ja mahdollisuus on myös maistaa tuotteita.

>> Lue myös: Nautiskele Kanarialla! Herkuttelijan lomatärpit Gran Canarialle

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.