Hyppää sisältöön

Joko näit Teneriffan tästä kulmasta? Tutun lomakohteen “pilvimeri” on vaikuttava näky

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 14.03.2024
Kun nouset Teneriffalla pilvien yläpuolelle, näet aivan uuden puolen lomasaaresta. Mikä oikein on pilvimeri?

Näin koet Teneriffan pilvimeren

Rantalomalla päällimmäinen ajatus on usein toive siitä, ettei pilviä kertyisi taivaalle. Teneriffalla pilvet voivat kuitenkin olla osa luonnon omaa näytöstä, jota turistikin pääsee halutessaan seuraamaan.

Jos olet joskus vuokrannut auton Teneriffalla ja ajanut esimerkiksi Teiden kansallispuistoon, olet ehkä huomannut, miten sää vaihtuu nopeasti korkeammalle noustessa. Rantasää voi muuttua sumuksi, pilvimassoiksi ja jopa lumisateeksi. Teide on koko Espanjan korkein huippu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockTeneriffan vuoristo
Talvella Teneriffan korkeammissa paikoissa voi sataa jopa lunta.

Hauska tapa voittaa pilvet on nousta niiden yläpuolelle. Espanjan kielessä ilmiöstä käytetään nimeä mar de nubes eli “pilvimeri”. Tältä pilvet näyttävät, kun seisot itse niitä korkeammalla.

Ilmiö on tuttu lentokoneesta. Olet ehkä joskus noussut koneeseen pilvisessä ja sumuisessa säässä, joka on kuitenkin kirkastunut heti kun kone on päässyt täyteen lentokorkeuteen pilvien yläpuolelle.

Hyviä paikkoja pilvimeren bongaukseen ovat esimerkiksi tulivuori Teide ja Orotavan laakso. Ilmiötä ei tosin pääse todistamaan joka säällä. Jos pilvet ovat liian korkealla, et yksinkertaisesti pääse niiden yläpuolelle.

ShutterstockPilvimeri Teneriffalla
Pilvien yläpuolelle nouseminen takaa upeat lomakuvat.

The Real Tenerife -sivustolla on julkaistu yksityiskohtainen opas pilvimeren etsimiseen. Sivusto myös selittää, miksi pilvimeri on erityisen kuohkea juuri Teneriffalla: kaikki alkaa viileiden ja kosteiden pasaatituulien ja etelästä vyöryvän kuuman ilman kohtaamisesta. Pilvet jäävät ikään kuin jumiin 800–1 000 metriä merenpinnan yläpuolelle.

Etelä-Teneriffan lomakohteista käsin tilannetta voi arvioida tarkkailemalla pilviä Teiden ympärillä. Jos pilvet keikkuvat tulivuoren päällä, ei pilvimeren näkeminen tule onnistumaan. Jos taas ne laahaavat matalalla tehden sään harmaaksi, saatat löytää sinisen taivaan niiden yläpuolelta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockTeneriffan Masca
Mascan kylässäkin voi bongata matalalla laahaavia pilviä.

Pilvimeren jahtaamista varten tarvitset vuokra-auton ja tarpeeksi lämmintä vaatetta. The Real Tenerife suosittelee esimerkiksi Mirador de Mataznosin näköalapaikkaa.

Suosittuja tähystyspaikkoja ovat Teneriffalla myös Mirador de Chipeque ja Mirador de Ayosa. Vuonna 2023 Chipequen näköalapaikan maasto jäi pahasti Teneriffaa riepotelleiden maastopalojen alle.

>> Lue myös: Teneriffan parhaat nähtävyydet – 22 paikkaa, jotka kannattaa painaa mieleen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Baleaarien saaret

Mallorca, Ibiza vai Menorca – mikä saari sopii sinulle? Näin kohteet eroavat toisistaan

Barcelonan nähtävyydet

Barcelonan parhaat nähtävyydet – 20 paikkaa, joiden joukosta löydät tekemistä lomalle

Lanzaroten nähtävyydet

Tämä Kanariansaari jää turhaan suosittujen naapuriensa varjoon – Lanzaroten 16 parasta nähtävyyttä

Calima Kanariansaarilla

Mikä on Kanarian kummallinen sääilmiö calima? Voi osua sinunkin lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja