hero taustakuva

Näin löydät Barcelonan parhaat näköalapaikat – 10 vinkkiä kattojen ylle

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Näe Barcelonan yli kaupungin parhailta maisemapaikoilta.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 17.10.2019
facebook   whatsapp

1. Tibidabon kukkula

Noin kymmenen kilometrin päässä Barcelonan keskustasta sijaitseva Tibidabon kukkula tunnetaan vanhanaikaisesta huvipuistosta sekä näyttävästä kirkosta nimeltä Basílica del Sagrat Cor de Jesús. Onko parempaa paikkaa ihailla Barcelonan maisemia kuin maailmanpyörän vaunu 512 metriä korkean vuoren huipulla? Vierailu Tibidabossa sopii koko perheelle.

Embed from Getty Images

2. Montjuïcin kukkula

Yksi Barcelonan suosituimmista näköalapaikoista on keskeisellä paikalla sijaitseva Montjuïcin kukkula, jonka laelle pääsee funikulaarilla tai köysirataa pitkin. Montjuïc on laaja alue, mutta tutustumisen nähtävyyksiin voi aloittaa esimerkiksi Palau Nacional -museosta, Montjuïcin linnasta tai Barcelonan olympialaisissa käytetystä julkisesta uima-altaasta. Ulkoilmamuseo Poble Espanyol taas esittelee Espanjan pienoiskoossa.

Embed from Getty Images

3. Sagrada Famílian tornit

Moni matkailija ihailee Barcelonan kuuluisinta rakennusta Sagrada Familiaa vain ulkoapäin. Tiesitkö, että Antoni Gaudín arkkitehtonisen taidonnäytteen tornista löytyy myös näköalapaikka? Jos haluat vierailla tornissa, joudut valitsemaan etukäteen kahden eri tornin välillä sekä ostamaan lipun, johon sisältyy pääsy huipulle asti. Liput maisemapaikalle maksavat reilut 30 euroa.

Embed from Getty Images

4. Park Güell

Yksi Barcelonan kuvatuimmista maisemista löytyy Gaudin suunnittelemasta Park Güellin puistosta. Osa puistosta on avoinna kävijöille ilman pääsymaksua, mutta kuuluisimpia maisemapaikkoja varten tarvitset lipun. Katsele kaupunkia terassilta, jota koristavat värikkäät mosaiikit, mielikuvituksellisia koristeita ja jännittäviä muotoja. Liput puistoon on varattava etukäteen tietylle kellonajalle.

Embed from Getty Images

5. Las Arenas

Kataloniassa härkätaistelut kiellettiin lailla vuonna 2012. Las Arenas on entinen härkätaisteluareena, johon rakennettiin lakimuutoksen jälkeen ostoskeskus. Pyöreän rakennuksen huipulla sijaitsevalta näköalatasanteelta aukeaa maisema muun muassa Plaça d’Espanyan aukiolle sekä Montjuicin kukkulalle. Paina tämä terassi mieleesi, jos liikut alueella ja etsit ilmaista näköalapaikkaa.

Embed from Getty Images

6. Aeri del Port

Barcelonan kuumottavimmat maisemat löydät hyppäämällä satamasta Montjuicin kukkulalle vievän köysiradan kyytiin. Ohjelmanumero ei sovi herkimmille: radalta ilmassa riippuva näköalahissi saa takuulla sykkeen nousemaan. Voit viettää aamupäivän Barcelonetan rannalla ja siirtyä sieltä Montjuiciin köysirataa pitkin vajaassa kymmenessä minuutissa. Yhdensuuntainen lippu maksaa 11 euroa ja edestakainen matka viisi euroa enemmän.

Embed from Getty Images

7. Casa Mila (La Pedrera)

Yksi Barcelonan mielenkiintoisimmista rakennuksista on Gaudín suunnittelema Casa Mila, josta käytetään lempinimeä La Pedrera. Espanjankielinen nimi tarkoittaa louhosta, mikä taas viittaa rakennuksessa käytettyihin materiaaleihin. Rakennus sijaitsee ostoskatu Passeig de Gràcian varrella lyhyen kävelymatkan päässä Plaça de Catalunyan aukiolta. La Pedreran paras osa on rakennuksen kattoterassi, josta kohoavat ilmanvaihtotornit ja savupiiput ovat kuin taideteoksia.

Embed from Getty Images

8. Barcelonan kattobaarit

Monissa Barcelonan hotelleissa on kattobaareja, jotka ovat avoinna myös muille kuin hotellin omille vieraille. Parhaimmillaan katolta löytyy myös uima-allas – tosin altaat on yleensä varattu asukkaille. Suosittuja kattobaareja on muun muassa W-hotellissa, Barcelo Raval -hotellissa sekä Hotel 1898:ssa. Poikkea drinkille lepuuttamaan jalkoja nähtävyyskierroksella ja nappaa samalla maisemakuvat.

Embed from Getty Images

9. Carmelin bunkkerit

Haluatko nauttia maisemista samaan tapaan kuin paikalliset? Unohda maksulliset näköalatasanteet ja suuntaa Carmelin bunkkereille. Kyseessä on Turó de la Roviran huipulla sijaitseva näköalapaikka, jossa ei nimestään huolimatta ole koskaan ollut oikeita bunkkereita. Espanjan sisällissodan aikaan 262 metriä korkeaa paikkaa hyödynnettiin ilmatorjunnassa.

Paikka on erityisesti nuorten suosiossa, ja sieltä levittäytyy 360 asteen maisema koko kaupungin ylle. Bunkkereille pääsee bussilla tai metrolla. Jos vierailet Park Güellin puistossa, kannattaa samaan retkeen yhdistää myös lähellä sijaitsevat bunkkerit.

Embed from Getty Images

10. Collserolan torni

Barcelonan vuoden 1992 olympialaisia varten rakennetussa Collserolan tv-tornissa on kaupungin korkein näköalatasanne El Mirador, joka sijaitsee 560 metriä merenpinnan yläpuolella. Lasiseinäinen hissi kuljettaa kävijät ylös 10. kerrokseen reilussa kahdessa minuutissa. Näköalatasanne on avoinna vain viikonloppuisin maaliskuusta joulukuuhun.

Embed from Getty Images

Lue myös: Kuusi asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Barcelonassa – varaudu näihin

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock, Getty Images

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.