Hyppää sisältöön

Löydä Barcelonan parhaat näköalapaikat – 10 vinkkiä kattojen ylle

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 20.04.2024
Näe Barcelonan kattojen yli kaupungin parhailta maisemapaikoilta.

1. Tibidabon kukkula

Noin kymmenen kilometrin päässä Barcelonan keskustasta sijaitseva Tibidabon kukkula tunnetaan vanhanaikaisesta huvipuistosta sekä näyttävästä kirkosta nimeltä Basílica del Sagrat Cor de Jesús.

ShutterstockTibidabo, Barcelona
Tibidabon kukkulalla sijaitseva huvipuisto on yksi maailman vanhimmista edelleen toiminnassa olevista huvipuistoista.

Onko parempaa paikkaa ihailla Barcelonan maisemia kuin maailmanpyörän vaunu 512 metriä korkean vuoren huipulla? Vierailu Tibidabossa sopii koko perheelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Montjuïcin kukkula

Yksi Barcelonan suosituimmista näköalapaikoista on keskeisellä paikalla sijaitseva Montjuïcin kukkula, jonka laelle pääsee funikulaarilla tai köysirataa pitkin.

ShutterstockKöysirata Montjuicin kukkulalle
Matka Montjuïcin kukkulalle on jo elämys itsessään.

Montjuïc on laaja alue, mutta tutustumisen nähtävyyksiin voi aloittaa esimerkiksi Palau Nacional -museosta, Montjuïcin linnasta tai Barcelonan olympialaisissa käytetystä julkisesta uima-altaasta. Ulkoilmamuseo Poble Espanyol taas esittelee Espanjan pienoiskoossa.

3. Sagrada Famílian tornit

Moni matkailija ihailee Barcelonan kuuluisinta rakennusta Sagrada Famíliaa vain ulkoapäin. Tiesitkö, että Antoni Gaudín arkkitehtonisen taidonnäytteen tornista löytyy myös näköalapaikka?

ShutterstockSagrada Familia Barcelonassa
Harva turisti tietää, että Sagrada Famílian torneista löytyy myös näköalapaikat.

Jos haluat vierailla tornissa, joudut valitsemaan etukäteen kahden eri tornin välillä sekä ostamaan lipun, johon sisältyy pääsy huipulle asti. Liput maisemapaikalle maksavat noin 36–40 euroa.

4. Park Güell

Yksi Barcelonan kuvatuimmista maisemista löytyy Gaudin suunnittelemasta Park Güellin puistosta. Osa puistosta on avoinna kävijöille ilman pääsymaksua, mutta kuuluisimpia maisemapaikkoja varten tarvitset lipun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockPark Güell, Barcelona
Gràcian kaupunginosassa sijaitseva Park Güell kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.

Katsele kaupunkia terassilta, jota koristavat värikkäät mosaiikit, mielikuvituksellisia koristeita ja jännittäviä muotoja. Liput puistoon on varattava etukäteen tietylle kellonajalle.

5. Las Arenas

Kataloniassa härkätaistelut kiellettiin lailla vuonna 2012. Las Arenas on entinen härkätaisteluareena, johon rakennettiin lakimuutoksen jälkeen ostoskeskus.

ShutterstockMaisema Las Arenasin kauppakeskuksesta
Arenas de Barcelonan näköalapaikalta avautuu hieno puisto- ja kaupunkimaisema.

Pyöreän rakennuksen huipulla sijaitsevalta näköalatasanteelta aukeaa maisema muun muassa Plaça d’Espanyan aukiolle sekä Montjuicin kukkulalle. Paina tämä terassi mieleesi, jos liikut alueella ja etsit ilmaista näköalapaikkaa.

6. Aeri del Port

Barcelonan kuumottavimmat maisemat löydät hyppäämällä satamasta Montjuicin kukkulalle vievän köysiradan kyytiin. Ohjelmanumero ei sovi herkimmille: radalta ilmassa riippuva näköalahissi saa takuulla sykkeen nousemaan.

ShutterstockAeri del Port -köysirata Barcelonassa
Historiallinen köysirata valmistui vuonna 1931.

Voit viettää aamupäivän Barcelonetan rannalla ja siirtyä sieltä Montjuiciin köysirataa pitkin vajaassa kymmenessä minuutissa. Yhdensuuntainen lippu maksaa 12,50 euroa ja edestakainen matka 20 euroa.

7. Casa Mila (La Pedrera)

Yksi Barcelonan mielenkiintoisimmista rakennuksista on Gaudín suunnittelema Casa Mila, josta käytetään lempinimeä La Pedrera. Espanjankielinen nimi tarkoittaa louhosta, mikä taas viittaa rakennuksessa käytettyihin materiaaleihin.

Inka KhanjiLa Pedrera, Barcelona
Casa Milan ainutlaatuinen katto ja sieltä avautuvat maisemat ovat vierailun arvoiset.

Rakennus sijaitsee ostoskatu Passeig de Gràcian varrella lyhyen kävelymatkan päässä Plaça de Catalunyan aukiolta. La Pedreran paras osa on rakennuksen kattoterassi, josta kohoavat ilmanvaihtotornit ja savupiiput ovat kuin taideteoksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

8. Barcelonan kattobaarit

Monissa Barcelonan hotelleissa on kattobaareja, jotka ovat avoinna myös muille kuin hotellin omille vieraille. Parhaimmillaan katolta löytyy myös uima-allas, mutta altaat on yleensä varattu asukkaille.

W Barcelona -hotelli
W-ketjun hotellissa on suosittu kattobaari Barcelonetan rannan kupeessa.

Suosittuja kattobaareja on muun muassa W-hotellissa, Edition-hotellissa, Barcelo Raval -hotellissa sekä Hotel 1898:ssa. Poikkea drinkille lepuuttamaan jalkoja nähtävyyskierroksella ja nappaa samalla maisemakuvat.

9. Carmelin bunkkerit

Haluatko nauttia maisemista samaan tapaan kuin paikalliset? Unohda maksulliset näköalatasanteet ja suuntaa Carmelin bunkkereille. Kyseessä on Turó de la Roviran huipulla sijaitseva näköalapaikka, jossa ei nimestään huolimatta ole koskaan ollut oikeita bunkkereita. Espanjan sisällissodan aikaan 262 metriä korkeaa paikkaa hyödynnettiin ilmatorjunnassa.

Shutterstock / Andrei BortnikauCarmelin bunkkerit
Paikalliset kokoontuvat Carmelin bunkkereille tapaamaan ystäviä.

Paikka on erityisesti nuorten suosiossa, ja sieltä levittäytyy 360 asteen maisema koko kaupungin ylle. Bunkkereille pääsee bussilla tai metrolla. Jos vierailet Park Güellin puistossa, kannattaa samaan retkeen yhdistää myös lähellä sijaitsevat bunkkerit. Bunkkereilla on nykyisin aukioloajat, jotta alueen asukkaat saisivat viettää iltansa ja yönsä rauhassa.

10. Collserolan torni

Barcelonan vuoden 1992 olympialaisia varten rakennetussa Collserolan tv-tornissa on kaupungin korkein näköalatasanne El Mirador, joka sijaitsee 560 metriä merenpinnan yläpuolella. Lasiseinäinen hissi kuljettaa kävijät ylös 10. kerrokseen reilussa kahdessa minuutissa.

ShutterstockCollserolan tv-torni Barcelonassa
Collserolan tv-tornista voi kirkkaana päivänä nähdä peräti 70 kilometrin päähän.

Näköalatasanteen aukioloajat kannattaa tarkastaa huolellisesti. Vuonna 2024 torni on avoinna vain keskiviikosta sunnuntaihin 3.7.–8.9. välisenä aikana. Lisäksi ovet aukeavat tiettyinä päivinä syyskuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Kuusi asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Barcelonassa – varaudu näihin

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravintolat Espanjassa

Kymmenen asiaa, jotka voivat yllättää suomalaisen espanjalaisessa ravintolassa

Espanja

Suomalaiset rakastavat Espanjaa, mutta mitä maassa kannattaa varoa? Muista nämä 7 asiaa

Playa Catedrales Espanjassa

Oletko kuullut tästä Espanjan erikoisesta rannasta? Niin kaunis, että vierailu on varattava etukäteen

Espanjan rantaetiketti

Tällainen on Espanjan rantaetiketti – aurinkoa yläosattomissa ja 7 muuta huomiota

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja