Hyppää sisältöön

Näin löydät Barcelonan parhaat näköalapaikat – 10 vinkkiä kattojen ylle

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 26.06.2023
Näe Barcelonan yli kaupungin parhailta maisemapaikoilta.

1. Tibidabon kukkula

Noin kymmenen kilometrin päässä Barcelonan keskustasta sijaitseva Tibidabon kukkula tunnetaan vanhanaikaisesta huvipuistosta sekä näyttävästä kirkosta nimeltä Basílica del Sagrat Cor de Jesús. Onko parempaa paikkaa ihailla Barcelonan maisemia kuin maailmanpyörän vaunu 512 metriä korkean vuoren huipulla? Vierailu Tibidabossa sopii koko perheelle.

ShutterstockTibidabo, Barcelona
Tibidabon kukkulalla sijaitseva huvipuisto on yksi maailman vanhimmista edelleen toiminnassa olevista huvipuistoista.

2. Montjuïcin kukkula

Yksi Barcelonan suosituimmista näköalapaikoista on keskeisellä paikalla sijaitseva Montjuïcin kukkula, jonka laelle pääsee funikulaarilla tai köysirataa pitkin. Montjuïc on laaja alue, mutta tutustumisen nähtävyyksiin voi aloittaa esimerkiksi Palau Nacional -museosta, Montjuïcin linnasta tai Barcelonan olympialaisissa käytetystä julkisesta uima-altaasta. Ulkoilmamuseo Poble Espanyol taas esittelee Espanjan pienoiskoossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockKöysirata Montjuicin kukkulalle
Matka Montjuïcin kukkulalle on jo elämys itsessään.

3. Sagrada Famílian tornit

Moni matkailija ihailee Barcelonan kuuluisinta rakennusta Sagrada Famíliaa vain ulkoapäin. Tiesitkö, että Antoni Gaudín arkkitehtonisen taidonnäytteen tornista löytyy myös näköalapaikka? Jos haluat vierailla tornissa, joudut valitsemaan etukäteen kahden eri tornin välillä sekä ostamaan lipun, johon sisältyy pääsy huipulle asti. Liput maisemapaikalle maksavat reilut 30 euroa.

ShutterstockSagrada Familia Barcelonassa
Harva turisti tietää, että Sagrada Famílian torneista löytyy myös näköalapaikat.

4. Park Güell

Yksi Barcelonan kuvatuimmista maisemista löytyy Gaudin suunnittelemasta Park Güellin puistosta. Osa puistosta on avoinna kävijöille ilman pääsymaksua, mutta kuuluisimpia maisemapaikkoja varten tarvitset lipun. Katsele kaupunkia terassilta, jota koristavat värikkäät mosaiikit, mielikuvituksellisia koristeita ja jännittäviä muotoja. Liput puistoon on varattava etukäteen tietylle kellonajalle.

ShutterstockPark Güell, Barcelona
Gràcian kaupunginosassa sijaitseva Park Güell kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.

5. Las Arenas

Kataloniassa härkätaistelut kiellettiin lailla vuonna 2012. Las Arenas on entinen härkätaisteluareena, johon rakennettiin lakimuutoksen jälkeen ostoskeskus. Pyöreän rakennuksen huipulla sijaitsevalta näköalatasanteelta aukeaa maisema muun muassa Plaça d’Espanyan aukiolle sekä Montjuicin kukkulalle. Paina tämä terassi mieleesi, jos liikut alueella ja etsit ilmaista näköalapaikkaa.

ShutterstockMaisema Las Arenasin kauppakeskuksesta
Arenas de Barcelonan näköalapaikalta avautuu hieno puisto- ja kaupunkimaisema.

6. Aeri del Port

Barcelonan kuumottavimmat maisemat löydät hyppäämällä satamasta Montjuicin kukkulalle vievän köysiradan kyytiin. Ohjelmanumero ei sovi herkimmille: radalta ilmassa riippuva näköalahissi saa takuulla sykkeen nousemaan. Voit viettää aamupäivän Barcelonetan rannalla ja siirtyä sieltä Montjuiciin köysirataa pitkin vajaassa kymmenessä minuutissa. Yhdensuuntainen lippu maksaa 12,50 euroa ja edestakainen matka 20 euroa.

ShutterstockAeri del Port -köysirata Barcelonassa
Historiallinen köysirata valmistui vuonna 1931.

7. Casa Mila (La Pedrera)

Yksi Barcelonan mielenkiintoisimmista rakennuksista on Gaudín suunnittelema Casa Mila, josta käytetään lempinimeä La Pedrera. Espanjankielinen nimi tarkoittaa louhosta, mikä taas viittaa rakennuksessa käytettyihin materiaaleihin. Rakennus sijaitsee ostoskatu Passeig de Gràcian varrella lyhyen kävelymatkan päässä Plaça de Catalunyan aukiolta. La Pedreran paras osa on rakennuksen kattoterassi, josta kohoavat ilmanvaihtotornit ja savupiiput ovat kuin taideteoksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiLa Pedrera, Barcelona
Casa Milan ainutlaatuinen katto ja sieltä avautuvat maisemat ovat vierailun arvoiset.

8. Barcelonan kattobaarit

Monissa Barcelonan hotelleissa on kattobaareja, jotka ovat avoinna myös muille kuin hotellin omille vieraille. Parhaimmillaan katolta löytyy myös uima-allas – tosin altaat on yleensä varattu asukkaille. Suosittuja kattobaareja on muun muassa W-hotellissa, Barcelo Raval -hotellissa sekä Hotel 1898:ssa. Poikkea drinkille lepuuttamaan jalkoja nähtävyyskierroksella ja nappaa samalla maisemakuvat.

ShutterstockKattoterassi Barcelonassa
Barcelonan lukuisissa kattobaareissa pääsee nauttimaan kaupungin tunnelmasta kattojen yllä.

9. Carmelin bunkkerit

Haluatko nauttia maisemista samaan tapaan kuin paikalliset? Unohda maksulliset näköalatasanteet ja suuntaa Carmelin bunkkereille. Kyseessä on Turó de la Roviran huipulla sijaitseva näköalapaikka, jossa ei nimestään huolimatta ole koskaan ollut oikeita bunkkereita. Espanjan sisällissodan aikaan 262 metriä korkeaa paikkaa hyödynnettiin ilmatorjunnassa.

Paikka on erityisesti nuorten suosiossa, ja sieltä levittäytyy 360 asteen maisema koko kaupungin ylle. Bunkkereille pääsee bussilla tai metrolla. Jos vierailet Park Güellin puistossa, kannattaa samaan retkeen yhdistää myös lähellä sijaitsevat bunkkerit. Bunkkereilla on nykyisin aukioloajat, jotta alueen asukkaat saisivat viettää iltansa ja yönsä rauhassa.

ShutterstockCarmelin bunkkerit, Barcelona
Carmelin bunkkereilta pääsee näkemään koko Barcelonan – ja vieläpä täysin ilmaiseksi!

10. Collserolan torni

Barcelonan vuoden 1992 olympialaisia varten rakennetussa Collserolan tv-tornissa on kaupungin korkein näköalatasanne El Mirador, joka sijaitsee 560 metriä merenpinnan yläpuolella. Lasiseinäinen hissi kuljettaa kävijät ylös 10. kerrokseen reilussa kahdessa minuutissa. Näköalatasanne on avoinna vain viikonloppuisin maaliskuusta joulukuuhun.

ShutterstockCollserolan tv-torni Barcelonassa
Collserolan tv-tornista voi kirkkaana päivänä nähdä peräti 70 kilometrin päähän.

Lue myös: Kuusi asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Barcelonassa – varaudu näihin

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Castillo de Colomares, Espanja

Läheltä tuttua Fuengirolaa löytyy linna, joka on kuin suoraan fantasiamaailmasta – et ikinä arvaisi sen tarinaa

Tällainen on Espanjan ilmasto

Joko tiesit, ettei Espanja ole pelkkää aurinkoa? Tällainen on tutun matkailumaan ilmasto

Gran Canarian parhaat nähtävyydet – katso 19 vinkkiä ja lähde vierailulle lomasaaren kiinnostavimpiin kohteisiin

Espanja

Suomalaisen kulttuurishokit Espanjassa – 10 yleistä ihmetyksen aihetta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja