Hyppää sisältöön

Tiesitkö? Kaiken tämän voit tehdä Helsinki-Vantaalla täysin ilmaiseksi

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 21.03.2019
Lue vinkit Helsinki-Vantaan ilmaisiin palveluihin - näin saat ajan kulumaan lentoa odotellessasi.

Rentoudu jokamiehen loungessa

Helsinki-Vantaalla 31-alkuisten lähtöporttien vieressä sijaitseva maksuton jokamiehen lounge on avoin kaikille. Loungessa matkustajat voivat odotella lentoaan rentoutuen ja kuunnellen metsän ääniä.

Lounge on sisustettu Kainuun henkeen, ja esimerkiksi tuolit on valmistettu tuulen kaatamien puiden osista. Tilassa on myös lepotuoleja ja mattoja, joilla voi makoilla. Taustalla kuuluvat metsän äänet kuten esimerkiksi linnunlaulu, puiden humina ja karhun murina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Loungessa sijaitsee myös ilmainen kirjanvaihtopiste, joka pelastaa lennon kun kirja unohtuu kotiin. Samalla kirjanvaihtopisteeseen voi myös jättää jo luetun kirjan muiden matkustajien iloksi. Kirjat pääsevät matkustamaan maailmalle muiden matkustajien mukana: niiden matkaa voi seurata sisäkanteen liimattavan tarran avulla, mistä näkee missä kaikkialla kirja on jo käynyt.

Jokamiehen lounge sopii mainiosti nukkumiseen ja rentoutumiseen lentojen välillä. Loungessa voi vierailla vuorokauden ympäri, joten rauhallisessa tilassa voi nukkua vaikka koko yön. Kainuu-lounge on avoinna toistaiseksi.

Tee töitä työpisteissä

Helsinki-Vantaalla on useita työpisteitä, joissa voi käyttää tietokonetta ja soittaa puheluja häiritsemättä muita matkustajia. Lepo -ja työpiste Suvantoja on kolme, ja ne sijaitsevat lähtöporttien 16–17, 18–19 ja 37 lähistöllä. Työpisteissä voi työskennellä piilossa, sillä ne on varusteltu näkö- ja kuulosuojalla. Työpisteissä on myös sähköpistoke ja pöytätaso.

Työskentelyyn on mainiot edellytykset, sillä lentokentällä toimii myös ilmainen langaton verkkoyhteys. Nimensä mukaisesti lepo- ja työpiste Suvannossa voi myös rentoutua esimerkiksi kirjaa lukien.

Nauti kulttuurista taidelentokentällä

Helsinki-Vantaan lentoasema on taidelentokenttä, eli kentällä on useita taideteoksia kaikkien matkustajien ihailtavana. Vaikka osa lentokentän näyttelyistä on vaihtuvia, Helsinki-Vantaalla on myös pysyviä näyttelyitä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lentoasemalla on niin valokuvanäyttely kuin veistoksia ja maalauksia. Kaikkia teoksia pääsee ihailemaan maksutta ympäri vuorokauden. Tuoreimmat tiedot taidenäyttelyistä löydät lentoaseman verkkosivuilta.

Kulttuurista pääsee nauttimaan ilmaiseksi myös katsomalla 14-minuuttisen lyhytelokuvan Cinema in HEL -elokuvateatterissa. Elokuvateatteri sijaitsee Helsinki-Vantaan lentoasemalla portin 33 vieressä, ja se on aina auki veloituksetta.

Bongaa lentokoneita näköalaterassilta

Lentokoneita voi ihastella Helsinki-Vantaalla paitsi lentokentällä, myös kentän yhteydessä sijaitsevalta näköalaterassilta käsin.

Hyviä paikkoja lentokoneiden katseluun kentän sisällä on kaksi, ja molemmat sijaitsevat lähtöporttien 27-29 kohdalla. Arctic Barin yhteydessä ulkotiloissa sijaitsevalta parvekkeelta avautuu näkymä asematasolle ja kiitotielle. Fly Inn -ravintolan yläpuolella taas sijaitsee loungetila, josta näkee mainiosti niin terminaalin sisä- kuin ulkopuolellekin.

Lentoaseman yhteydessä olevalta maksuttomalta näköalaterassilta avautuvat mainiot näkymät kiitoteille sekä koneiden pysäköintipaikoille. Ilmainen näköalaterassi on avoinna keväästä syksyyn.

Lapset viihtyvät lentoaseman leikkihuoneissa

Lapsimatkustajia varten lentoasemalla on neljä leikkihuonetta, joissa lapset pääsevät leikkimään odottaessaan lentoa. Huoneissa on leluja ja liukumäkiä, joten huoneissa viihtyy mukavasti vaikka koko perhe.

Leikkihuoneet ovat auki ympäri vuorokauden, ja osassa leikkihuoneista on omat vessat ja lastenhoitohuoneet. Leikkihuoneet sijaitsevat lähtöporttien 16, 20, 30 ja 38 läheisyydessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue myös: Loungen kautta lennolle – esittelyssä Helsinki-Vantaan lentokenttälounget

Täytä vesipullo lentoaseman vesipisteissä

Helsinki-Vantaan lentokentällä voi täyttää vesipullon niin kuumalla kuin kylmällä vedellä 12 eri vesipisteessä.

Lentokentän kaikissa vesipisteissä voi täyttää vesipullonsa kylmällä vedellä. Juomavesihanat löytyvät läheltä portteja 12–13, 21, 26, 29 ja 32. Finavian sivuilta löytyy kartta, josta vesipullon täyttöön tarkoitetut vesipisteet löytyvät.

Lentoaseman eteläsiivestä, portin 54 läheltä, löytyy kaksi vesipistettä, joista saa sekä kylmää että kuumaa vettä. Vesipisteet sijaitsevat vuonna 2019 valmistuneen turvatarkastuksen takana.

Lataa laitteet

Jos sähkölaitteista on akku tyhjänä, pistokepaikkoja löytyy Helsinki-Vantaan lentoasemalta runsaasti. Sähkölaitteet voi ladata Suvanto-työtiloissa, Fortumin latauspisteillä porttien 11, 18–19, 20, 21, 25, 27, 31, 32A, 32, 33, 37 ja 38 lähellä sekä eteläsiiven non-Schengen-alueelle valmistuneen Aukion penkeillä.

Vuonna 2019 avatulla Aukiolla voi nauttia myös suomalaisista maisemista, luonnon äänistä ja vuorovaikutteisista elämyksistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Inka Khanji ja Elina Venttola
Kuvat: Finavia

Löydä halvat lennot Rantapallon lentohaun kautta >>

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pysäköinti Helsinki-Vantaalla

Näin jätät auton parkkiin Helsinki-Vantaalle – tiesitkö, että yksi hotelliyö voi tuoda ilmaisen pysäköinnin loman ajaksi?

Helsinki-Vantaan lentoasema

Näin toimit lentokentällä – kaikki mitä haluat tietää ennen ensimmäistä lentoa

Helsinki-Vantaan reitit kesällä

Näihin kohteisiin pääset kesällä suorin lennoin Helsinki-Vantaalta – katso jättilista

Helsinki-Vantaan lentoasema

Helsinki-Vantaalle arvostettu palkinto: Euroopan paras omassa kokoluokassaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja