Hyppää sisältöön

Barcelonan parhaat nähtävyydet – 20 paikkaa, joiden joukosta löydät tekemistä lomalle

  • Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
  • Maria Hietala
Inka Khanji, Maria Hietala Päivitetty: 10.04.2024
Barcelona on paljon muutakin kuin maailmankuulu Sagrada Família. Katso tästä, mitä kohteita ei kannata jättää lomalla väliin.

1. Parc Güell

Psykedeelinen ja värikäs Parc Güell -puisto on ehdoton kohde Barcelonan-matkalla. Antoni Gaudín suunnittelema puistoalue sijaitsee ydinkeskustan ulkopuolella helppojen kulkuyhteyksien päässä.

Näyttävä puisto ja Unescon maailmanperintökohde on rakennettu Barcelonaa ympäröiville kukkuloille. Sen värikkäät mosaiikkikoristelut, kasvit ja Gaudílle tyypilliset erikoiset arkkitehtoniset ratkaisut tarjoavat loputtomasti nähtävää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puisto on parhaimmillaan kauniina kesäpäivänä, mutta sopii päiväretken kohteeksi minä vuodenaikana tahansa. Liput puistoon maksavat noin kymmenen euroa.

Barcelona
Parc Güell on kohde, jota ei kannata jättää välistä Barcelonassa.

Parc Güell yhdistää luonnon ja taiteen mielenkiintoisella tavalla. Suuressa puistossa on monia nähtävyyksiä palmukujista näköalapaikkoihin ja koristeellisiin yksityiskohtiin. Kukkuloilta avautuu upea näkymä Barcelonan ylle.

2. Sagrada Família

Eixamplen kaupunginosassa sijaitseva, ehkä koko Barcelonan tunnetuin rakennus Sagrada Família on keskeneräiseksi jäänyt kirkko, jonka rakennustyöt ovat kestäneet jo yli sata vuotta. Kirkko on myös Unescon maailmanperintökohde.

Antoni Gaudín suunnitteleman erikoisen näköinen kirkko herättää huomiota jugendrakennusten keskellä, ja siitä onkin muotoutunut koko Barcelonan symboli. Rakennuksen on määrä valmistua vuonna 2026 – sata vuotta Gaudín kuoleman jälkeen.

ShutterstockBarcelonan kuuluisin nähtävyys
Harva matkailija käy Barcelonassa näkemättä Sagrada Famílian kirkkoa.

Kirkon sisällä voi vierailla rakennustöistä huolimatta. Sagrada Famílian edessä luikertelee tavallisesti pitkä jono matkailijoita. Sisäpuolella riittää mielenkiintoisia arkkitehtonisia yksityiskohtia, sillä Gaudín suureelliset suunnitelmat kattavat kirkon jokaisen pinnan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kirkossa pääsee vierailulle myös torneihin, joista käsin voi katsella Barcelonaa lintuperspektiivistä. Liput tulee ostaa hyvissä ajoin etukäteen, esimerkiksi Sagrada Famílian virallisilta nettisivuilta.

3. La Rambla

La Rambla on Barcelonan tunnetuin katu, joka tarjoaa kävijälle ostosmahdollisuuksia ja katuperformansseja. Katu alkaa Plaça de Catalunyalta ja päättyy 1,2 kilometrin päähän Kristoffer Kolumbuksen muistomerkille Barceloneta-rannan tuntumaan.

La Ramblan käveleminen ainakin jonkin pätkän verran on monille pakollinen ohjelmanumero Barcelonassa.

ShutterstockBarcelona
La Rambla on suosittu ajanviettopaikka Barcelonassa.

Valitettavasti kadulla on myös toinen puoli. La Rambla tunnetaan toisaalta pahamaineisena katuna, joka vilisee turistihuijareita ja taskuvarkaita. Omasta omaisuudesta onkin syytä pitää erityisen hyvää huolta La Ramblalla.

4. Gaudín casat

Barcelonan tärkeimmät nähtävyydet rakentuvat hyvin pitkälti Antoni Gaudín erikoisten rakennusten ympärille, ja niitä sijaitsee ympäri kaupungin keskustaa. Passeig de Gràcia -ostoskadulla sijaitsevat Casa Milà ja Casa Batlló näyttävät komeilta sekä sisältä että ulkoa.

Casa Milàssa on nähtävillä kaikki Gaudílle ominaiset merkit kuten erikoinen katto sekä aaltoileva julkisivu. Matkailijan huomio kiinnittyy myös talon katolla oleviin ritarin kypärää muistuttaviin patsaisiin, jotka tarkkasilmäisimmät näkevät jo kadulta.

ShutterstockBarcelona
Antoni Gaudín suunnittelemat rakennukset kuuluvat Barcelonan tunnetuimpiin maamerkkeihin.

Noin puolen kilometrin päässä, saman kadun vastapäisellä puolella sijaitseva Casa Batlló erottuu katukuvassa värikkäiden mosaiikkiensa ja erikoisten parvekkeidensa avulla. Rakennuksen sanotaan kuvaavan Pyhää Yrjänää surmaamassa lohikäärmettä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Gracian kaupunginosassa sijaitseva Casa Vicens on puolestaan Gaudín varhaisimpia töitä, joka valmistui vuonna 1885. Talosta tuli Vicens-nimisen perheen kesäasunto. Yleisölle se avattiin vasta vuonna 2017.

Lue myös: Koe Barcelonan kaunein nähtävyys: Gaudín La Pedrera vie kattojen ylle

5. Barceloneta-ranta

Barcelonan ylpeys on niin matkailijoiden kuin paikallistenkin suosima Barceloneta-ranta. Se on iso syy siihen, että kaupungista tuli 90-luvulla huippusuosittu: Barcelona on yksi Euroopan parhaita kohteita ranta- ja kaupunkiloman yhdistämiseen.

Barceloneta on kaupungin vanhin ranta, joka tarjoaa vierailijoille mainiot palvelut. Rannalla vartioi kesäkuukausina hengenpelastaja, jonka lisäksi Barceloneta on varusteltu suihkuin, vessoin sekä monin ravintoloin.

IstockphotoBarcelona, Espanja
Barcelonan edustalla sijaitseva Barceloneta-ranta on hyvin suosittu.

Barcelonetan alueelle tullaan ottamaan aurinkoa, uimaan ja syömään kalaravintoloissa. Rannalla voi harrastaa monia vesiaktiviteetteja, esimerkiksi leijasurffausta. Läheltä löytyy myös iso ostoskeskus Maremagnum.

Noin 20 minuutin kävelymatkan päässä kuuluisalta La Rambla -kadulta sijaitseva ranta on helppo vierailukohde. Sinne pääsee myös metrolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

6. Montjuïcin monet nähtävyydet

Barcelonan keskustan lounaispuolella sijaitsevalta Montjuïcin kukkulalta aukeaa loistavat maisemat kaupunkiin. Vajaat 200 metriä korkealle kukkulalle voi nousta funikulaarilla tai köysiradalla, joten jo matka itsessään on mielenkiintoinen kokemus.

Montjuïcin alueella saa helposti kulumaan vaikka useamman päivän. Ennen kukkulalle nousemista nähtävyyksiin tutustumisen voi aloittaa vaikka katalonialaisesta taidemuseosta Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

Läheltä löytyy myös Font Magican suihkulähde, jolla järjestetään erilaisia valoilla ja musiikilla leikitteleviä näytöksiä. Taikalähdettä voi seurata maksutta ja se sopii koko perheen ohjelmanumeroksi. Kymmenen minuutin kävelymatkan päässä on yksi Barcelonan vilkkaimmista aukioista, Plaça d’Espanya.

ShutterstockBarcelona
Montjüicin kukkulalta aukeaa hienot näkymät kaupunkiin.

Perillä voi tutustua useisiin mielenkiintoisiin nähtävyyksiin kuten katalonialaistaiteilija Joan Mirólle omistettuun Fundacio Joan Miróon tai Mies van der Rohen vuoden 1929 maailmannäyttelyä varten suunnittelemaan Barcelona-paviljonkiin.

Voit myös vierailla vuoden 1992 kesäolympialaisten näyttämöllä Barcelonan olympistadionilla ja olympia-aiheisessa museossa. Sekä maailmannäyttely että olympialaiset muokkasivat merkittävästi Montjuïcia kohteena.

Montjuïcin linna on yksi kukkulan maamerkkejä, jonka ensimmäiset perusteet rakennettiin jo vuonna 1640. Nykyisen muotonsa linna sai 1700-luvun puolivälissä.

7. Barri Gòtic

Barcelonan vanhaankaupunkiin eli Ciutat Vellaan kuuluva Barri Gòtic on kaupungin omaleimaisimpia alueita. Kapeat kujat ja vanhat rakennukset vievät ajassa taaksepäin.

Kävely goottilaiskortteleissa on ehdoton osa lomaa Barcelonassa. Poikkea tänne vaikka syömään tai lasilliselle, sillä alueella on useita kivoja ravintoloita ja baareja. Tunnelmallista majoitusta etsivän kannattaa tutustua myös Góticin hotelleihin. 

ShutterstockBarcelonan vanhakaupunki
Barcelonan vanhaankaupunkiin kuuluu muun muassa Barri Gòtic eli goottilaiskorttelit.

Goottilaiskortteleiden tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat muun muassa Barcelonan katedraali (La Seu), Sant Jaumen aukio, Santa Maria del Marin basilika sekä Museu d’Historia de Barcelona (MUHBA), joka kertoo nimensä mukaisesti kaupungin historiasta.

Pikkukujien kuvauksellisin kohde on Pont del Bisben koristeellinen silta, joka yhdistää kaksi rakennusta toisiinsa Carrel del Bisben varrella.

Lähellä sijaitsee myös Barcelonan keskusta-alueen rouheimpiin alueisiin kuuluva Raval, jossa on paljon kiinnostavia ravintoloita ja baareja. Alue on erityisesti nuorison suosiossa.

8. Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella on Barcelonan kuuluisimpia puistoja ja sen vihreä keskus. Puiston valokuvatuin maamerkki on sen keskellä sijaitseva suihkulähde, jonka suunnittelutyössä oli aikoinaan mukana nuori Antoni Gaudí. 

Kaikille avoimessa puistossa on mukava pysähtyä lepuuttamaan jalkoja kaupunkikierroksen aikana tai syömään eväitä. Voit myös vuokrata soutuveneen ja ihailla puistoa lammelta käsin – mukava ohjelmanumero niin lasten kanssa kuin romanttisella lomallakin.

ShutterstockCiutadellan puisto Barcelonassa
Parc de la Ciutadellaa pidetään Barcelonan keuhkoina.

Ciutadellan puiston alueelta löyty muitakin nähtävyyksiä kuten Barcelonan eläintarha sekä Castell dels Tres Dragons eli kolmen lohikäärmeen linna.

Puisto sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä Picasso-museota, Barcelonetan rantaa ja Barcelonan goottilaiskortteleita.  

9. Arc de Triomf – Barcelonan riemukaari

Parc de la Ciutadellan puistoon johtaa näyttävä riemukaari, Arc de Triomf. Se rakennettiin Barcelonassa vuonna 1888 järjestetyn maailmannäyttelyn portiksi. 

30 metriä korkea kaari on yksi Barcelonan helposti tunnistettavia maamerkkejä. Kaaren sisään tai huipulle ei pääse, vaan rakennusta voi ihailla ainoastaan ulkoapäin. Kaaren ympärillä voi liikkua vapaasti ilman pääsymaksua. 

ShutterstockBarcelonan riemukaari
Riemukaari kannattaa käydä katsomassa samalla, kun vierailee Ciutadellan puistossa.

Riemukaaren on suunnitellut Josep Vilaseca i Casasnovas.

10. Camp Nou, FC Barcelonan kotistadion

Espanjalaiset ovat jalkapallohullua kansaa, ja maan ykkösjoukkueisiin kuuluu itseoikeutetusti FC Barcelona, tuttavallisemmin vain Barça.

Futisfaneille joukkueen kotistadion ja Euroopan suurin stadion Camp Nou on suorastaan pyhiinvaelluspaikka. Innokkaimmat suunnittelevat matkansa ajankohdan niin, että pääsevät seuraamaan peliä paikan päällä.  

Shutterstock / Marco RubinoFC Barcelonan kotistadion Camp Nou
Camp Nou -kierroksella mielenkiinto pysyy yllä sellaisellakin matkailijalla, joka ei ole intohimoinen FC Barcelona -fani.

Camp Noulla voi vierailla tutustumassa Barça-museoon sekä kiertämässä stadionilla huippupelaajien jalanjäljissä. Vaikka Lionel Messi ei enää pelaakaan Barcelonassa, on 17 vuotta joukkueessa vaikuttanut futislegenda iso osa Barçan tarinaa. 

Stadionille myydään useita erilaisia lippuja, joista osaan kuuluu pääsy pelaajien pukuhuoneeseen. Liput kannattaa ostaa verkosta etukäteen. Vuonna 2022 stadionin virallinen nimi muutettiin sponsorin takia muotoon Spotify Camp Nou

Les Cortsin kaupunginosassa sijaitsevalle stadionille on helppo saapua metrolla, bussilla, raitiovaunulla tai taksilla. Lähin metroasema on nimeltään Les Corts.

11. Ruokatori La Boqueria

Barcelonan kuuluisin ruokatori Mercat de San Josep de la Boqueria on nähtävyys itsessään. Se on mukava tapa tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin ja syödä helppo lounas La Ramblalla kiertelyn lomassa.

Nappaa torilta mukaan esimerkiksi valmiiksi pilkottuja hedelmiä tai periespanjalainen täytetty patonki eli bocadillo. Tiskeiltä löytyy myös paljon erilaisia juomia ja jälkiruoaksi sopivia herkkuja. 

ShutterstockBarcelonan kuuluisin ruokatori
Espanjalaisesta ruokakulttuurista kiinnostuneiden kannattaa poiketa La Boqueriassa.

Markkinapaikalla on pitkät perinteet: ensimmäiset todisteet samassa paikassa myydyistä ruokatarvikkeista ovat jo vuodelta 1217. Tänä päivänä katettu ruokatori on värikäs sekoitus kojuja, joissa myydään lihaa, kalaa, hedelmiä, vihanneksia ja leivonnaisia.

Tori aukeaa aamukahdeksalta ja on avoinna pitkälle iltaan. Sunnuntaisin ja juhlapyhinä kauppapaikka pysyy suljettuna. 

12. Palau de la Música Catalana

Palau de la Música Catalana on Barcelonan upein konserttisali sekä Unescon maailmanperintökohde. 

Keskeisellä paikalla Barcelonan vanhassakaupungissa sijaitseva musiikkitalo on valmistunut vuonna 1908. Äkkiseltään sitä voisi luulla Gaudín kädenjäljeksi, mutta näin ei ole: rakennuksen on suunnitellut Lluís Domènech i Montaner.

ShutterstockBarcelonan Unesco-kohteet
Palau de la Música Catalanassa itse rakennus on yhtä suuri elämys kuin siellä järjestettävät konsertit.

Palau de la Música Catalanaa pidetään yhtenä katalonialaisen art nouveau -tyylin parhaista esimerkeistä. Rakennus on näyttävä sekä ulkoa että sisältä, ja tuntuu uskomattomalta, että se valmistui alle kolmessa vuodessa.

Musiikkitalossa voi vierailla joko opastetulla kierroksella tutustumassa arkkitehtuuriin tai ostamalla lipun siellä järjestettävään konserttiin. Esitysten joukossa on esimerkiksi klassista musiikkia, oopperaa ja flamencoa.

13. Poble Espanyol

Poble Espanyol – kirjaimellisesti espanjalainen kylä – on koko perheelle sopiva ulkoilmamuseo, jonne on rakennettu esimerkkejä arkkitehtuurista ympäri Espanjaa. Alueella voi siis teoriassa kiertää koko Espanjan päivässä. 

Poble Espanyolin Andalusiaan tai Baskimaahan astuessa tuntuu kuin kävelisi lavasteissa. Museossa järjestetään lapsille omia aktiviteetteja, konsertteja ja työpajoja, joissa pääsee askartelemaan tai tekemään käsitöitä.

Shutterstock / Marco RubinoPoble Espanyol sopii koko perheelle Barcelonassa
Poble Espanyolin hauskinta antia on tutustua Espanjan eri alueiden tyypilliseen arkkitehtuuriin.

Montjuïcin alueella sijaitsevassa Poble Espanyolissa voi viettää vaikka koko päivän. Alueella on useita ravintoloita, ja erityisesti viikonloppuisin sinne voi lähteä myös yöelämän perässä. Baarit ovat avoinna aamun pikkutunneille saakka. 

Poble Espanyol on avoinna vuoden jokaisena päivänä. Pääsyliput alueelle maksavat 9 euroa.

14. Tibidabon huvipuisto

Barcelonan Tibidabo-vuoren laella toimii Espanjan vanhin huvipuisto, joka sopii koko perheelle. Vierailun yhteydessä pääsee samalla tiirailemaan maisemia kaupungin yli.

Alue on jaettu varsinaiseen huvipuistoon sekä niin kutsuttuun panoraamamaisemaan, joka sijaitsee 500 metriä meren pinnan yläpuolella. Siellä voi vierailla huvipuistoa edullisemmin ihailemassa näköaloja sekä kokeilemassa karusellin kaltaisia klassisia vanhoja laitteita.

ShutterstockTibidabon huvipuisto
Tibidabon huvipuistossa viihtyvät kaiken ikäiset matkailijat.

Huvipuistoon pääsee taksin lisäksi myös bussilla sekä vuoren rinnettä nousevan funikulaarin kyydissä. Puistoon myydään lippuja, jotka sisältävät myös funikulaarin.

Huvipuisto on avoinna maaliskuusta joulukuuhun. Iästä ja lipputyypistä riippuen sisäänpääsy maksaa 10–35 euroa. Alle 90-senttiset lapset pääsevät puistoon ilmaiseksi.

15. Basilica del Sagrat Cor de Jesús

Tibidabon kukkulan toinen ehdoton nähtävyys on Barcelonan komeimpien kirkkojen joukkoon lukeutuva Basilica del Sagrat Cor de Jesús. Pyhän sydämen temppeliksi kutsuttu kirkko suunniteltiin Barcelonan vastineeksi Pariisin Sacré-Couerille.

ShutterstockBarcelonan komeimmat kirkot
Temppelirakennus on upea vierailukohde myös sellaisille matkailijoille, joita eivät yleensä kirkot kiinnosta.

Dramaattinen Kristus-patsas viimeistelee kirkon näyttävän ulkoasun. Sisältä se on ulkokuortaan vaatimattomampi, joten monelle matkailijalle riittää sen ihailu ulkoapäin.

Kirkossa voi poiketa samalla reissulla kuin Tibidabon huvipuistossa.

Lue lisää: Oletko jo kuullut tästä Barcelonan maisemapaikasta? Neljä syytä vierailla Tibidabossa

16. Picasso-museo

Barcelonan suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluvassa Picasso-museossa voi tutustua Pablo Picasson töihin, jotka ajoittuvat taiteilijan nuoruusvuosilta aina uran myöhempiin vaiheisiin. Museo sijaitsee keskeisellä paikalla Barcelonan vanhassakaupungissa.

Picasso vietti Barcelonassa lapsuus- ja nuoruusvuosiaan 1885–1904 välisenä aikana. Muutettuaan Pariisiin Picasso ei enää palannut asumaan Barcelonaan.

Museossa on yli 4 000 teoksen kokoelma Picasson maalauksia, veistoksia ja keramiikkatöitä. Sitä pidetään yhtenä maailman kattavimmista Picasso-kokoelmista.

Shutterstock / Pit StockBarcelonan parhaat museot
Picasso-museo toimii komeassa vanhassa rakennuksessa.

Liput Picasso-museoon kannattaa hankkia etukäteen verkosta jonojen välttämiseksi. Liput maksavat noin 12 euroa, ja niihin on saatavilla erilaisia ikäalennuksia. Museossa järjestetään myös opastettuja kierroksia, jos haluat kuulla tarinat teosten takaa.

Museossa voi vierailla maksutta torstai-iltapäivisin sekä jokaisen kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Ilmaispäivinä kävijöiden on hankittava tietylle ajalle varattu lippu.

17. Eixample ja Passeig de Gracia

Eixample on Barcelonan kuuluisimpia kaupunginosia ja arkkitehtonisesti merkittävä alue jopa koko maailman mittakaavassa. Ilmakuvat paljastavat Eixamplen ruutukaavan, jota määrittävät leveät ja piikkisuorat kadut.  

Eixamplen sydän on Passeig de Gracian vilkas pääkatu, jota voi pitää hienostuneempana vaihtoehtona La Ramblalle. Sen varrella on merkkiliikkeitä, ravintoloita, taidegallerioita sekä kaupungin parhaita nähtävyyksiä kuten Gaudín Casa Batlló. 

Shutterstock / alionabirukovaEixamplen kaupunginosa
Gaudín Casa Batlló on yksi Passeig de Gracian ostoskadun varrella olevista nähtävyyksistä.

Eixample on hyvä alue majoittua Barcelonassa. Sieltä on kätevät yhteydet ympäri kaupunkia, helppo käveltävyys ja mainio hotellivalikoima. Eixamplessa on myös vilkas yöelämä, erityisesti suosittuja gay-baareja. 

18. Parc del Laberint d’Horta – Hortan labyrinttipuisto

Jos haluat vierailla puistossa, jota ihan kaikki eivät vielä tunne, suuntaa Parc del Laberint d’Horta -puistoon. Nimensä mukaisesti puisto muistuttaa labyrinttia, joka on rakennettu vihreistä pensasaidoista.

Sosiaalisessa mediassa jaetut kuvat ovat tuoneet puistolle näkyvyyttä, mutta se ei vielä ole Barcelonan ruuhkaisimpien nähtävyyksien joukossa.

Puistoon voi tulla kävelylle, piknikille tai vaikka valokuvaamaan. Lapsille on siellä oma leikkipuisto.

Shutterstock / Aygul Servarova Barcelonan labyrinttipuisto
Sukella labyrinttipuistoon Barcelonan Hortassa.

Labyrinttipuisto on avoinna vuoden ympäri. Barcelonan keskusta-alueelta voi matkustaa Hortaan metrolla, bussilla tai taksilla. Lähin metroasema on Mundet.

Puistoon on parin euron sisäänpääsymaksu. Keskiviikkoisin ja sunnuntaisin siellä voi vierailla ilmaiseksi.

19. Sant Pau -sairaala

Lomalla ei ehkä ensimmäisenä tulisi mieleen vierailla sairaalassa – ainakaan vapaaehtoisesti – mutta Barcelonassa kannattaa tehdä poikkeus. Hospital de la Santa Creu i Sant Pau on Unescon maailmanperintökohde ja jopa koko maailman parhaana pidetty art nouveau -rakennusten kokonaisuus.

Rakennuksen on suunnitellut Lluís Domenech i Muntaner eli sama henkilö, joka on myös katalonialaisen musiikkitalon takana. Vuonna 2023 Barcelonassa vietetään arkkitehdin juhlavuotta, sillä hänen kuolemastaan tulee kuluneeksi sata vuotta.  

Shutterstock / Ocskay MarkBarcelonan Unesco-kohteet
Sairaala on mielenkiintoinen myös sisältä.

Sant Pau -sairaalan alue on jättimäinen, ja siellä saa helposti kulumaan monta tuntia. Vuonna 1930 valmistuneesta kokonaisuudesta haluttiin aikoinaan tehdä niin kaunis, että se nopeuttaisi jopa potilaiden parantumista. Sairaanhoito päättyi rakennuksissa vuonna 2009.

Tavallinen sisäänpääsylippu sairaalaan maksaa noin 16 euroa. Opastettuja kierroksia on saatavilla ainoastaan espanjan ja katalaanin kielillä. Itsenäisesti kuunneltavan audiokierroksen saa myös muilla kielillä, esimerkiksi englanniksi ja saksaksi.  

20. Tiedemuseo CosmoCaixa

Jos haluat museolta taiteen tai historian sijaan tiedettä, on CosmoCaixan tiedemuseo oikea osoite. Koko perheelle sopivaa laadukasta museota pidetään yhtenä Barcelonan kiinnostavimmista.

Tiedemuseon pinta-ala on huimat 50 000 neliötä erilaisine näyttelyineen. Nykyisellä nimellään ja puitteillaan museo on toiminut vuodesta 2004 saakka.

CosmoCaixan parasta antia on esimerkiksi sisätiloihin rakennettu sademetsä, joka yllättää kävijän. Museon yhteydessä toimii planetaario, johon on erillinen pääsymaksu.

Shutterstock / s74Barcelonan tiedemuseo
Päivä tiedemuseossa sopii hyvin vaikka sadepäivän aktiviteetiksi.

Museoon pääsee edullisesti kuuden euron sisäänpääsymaksulla. Alle 16-vuotiaat voivat vierailla museossa ilmaiseksi.

>> Lue lisää vinkkejä Barcelonaan Rantapallon matkaoppaasta!

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravintolat Espanjassa

Kymmenen asiaa, jotka voivat yllättää suomalaisen espanjalaisessa ravintolassa

Espanja

Suomalaiset rakastavat Espanjaa, mutta mitä maassa kannattaa varoa? Muista nämä 7 asiaa

Playa Catedrales Espanjassa

Oletko kuullut tästä Espanjan erikoisesta rannasta? Niin kaunis, että vierailu on varattava etukäteen

Espanjan rantaetiketti

Tällainen on Espanjan rantaetiketti – aurinkoa yläosattomissa ja 7 muuta huomiota

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja