Hyppää sisältöön

Norwegian

  • Mia Pennanen
Mia Pennanen Päivitetty: 25.08.2023
Norwegian on norjalainen halpalentoyhtiö, joka operoi lentoja yli kahdeksaankymmeneen kohteeseen Euroopassa.

Palkittu halpalentoyhtiö

Norwegian Air Shuttle ASA on norjalainen lentoyhtiö, joka perustettiin vuonna 1993. Halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti vuonna 2002, ja nykyään Norwegian lukeutuu maailman suurimpiin halpalentoyhtiöihin.

Norwegian Air Shuttle ASA on julkinen osakeyhtiö, ja sen suurimmat osakkeenomistajat ovat kyproslainen Geveran Trading Company Ltd. sekä norjalainen Sundt AS. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Fornebussa Norjassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Norwegian on palkittu lukuisia kertoja Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä. Yhtiö on palkittu niin palvelustaan, tuotteistaan kuin innovaatioistaan.

Vuonna 2019 Norwegian liittyi maailman ensimmäisenä lentoyhtiönä YK:n ilmasto-ohjelmaan. Sen mukaan yhtiö on sitoutunut olemaan hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä.

Norwegianin koneet tunnistaa helposti niiden keulan kirkkaanpunaisesta värityksestä. Tunnusomaisen värityksensä ansiosta yhtiön koneita onkin alettu kutsua leikkisästi punakuonoiksi.

Norwegianilla ympäri Eurooppaa

Norwegian tarjoaa Norjan sisäisten lentojen lisäksi laajan valikoiman reittejä ympäri Pohjoismaita. Pohjoismaiden lisäksi yhtiö lentää Euroopan keskeisimpiin kohteisiin. Suomeen Norwegian aloitti lennot vuonna 2010.

Yhtiö tarjoaa Helsingistä suoria lentoja niin Euroopan suuriin kaupunkeihin kuin etelän auringon alle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Helsingistä pääsee suorilla lennoilla esimerkiksi Barcelonaan, Lontooseen ja Kööpenhaminaan, sekä Ateenaan, Kreetalle, Malagaan ja Splitiin. Yhtiö tarjoaa myös edullisia Suomen sisäisiä lentoja Helsingistä Rovaniemelle. Osa reiteistä lennetään vain kesä- tai talvikaudella.

Yhteystiedot

Norwegianin suomenkielinen internetsivusto löytyy osoitteesta www.norwegian.com.

Norwegianin lentoja voi internetsivuston lisäksi varata myös puhelimitse. Norwegianin englanninkielinen asiakaspalvelu palvelee maanantaista perjantaihin klo 8-20 numerossa +358 (0)9 2310 1600.

Yhtiön internetsivuilla asiakkaita palvelee myös chat.