Hyppää sisältöön

Finnair

Kirjoittajan oletuskuva
Mia Pennanen Päivitetty: 19.04.2023
Finnair on lennättänyt suomalaisia jo 100 vuotta. Suomalainen lentoyhtiö Finnair Oyj tarjoaa reitti- ja lomalentoliikennettä kotimaassa ja ulkomailla.

Suomen kansallinen lentoyhtiö

Finnair perustettiin vuonna 1923 nimellä Aero Oy, ja se on yksi maailman vanhimmista edelleen toimivista lentoyhtiöistä. Nykyään Finnair on julkinen osakeyhtiö ja yhtiön osake-enemmistön omistaa Suomen valtio. Finnairilla on monia tytäryhtiöitä, jotka toimivat lentoliikennettä tukevilla aloilla, kuten Aurinkomatkat Oy, Suomen Matkatoimisto Oy ja maapalveluyhtiö Northport Oy.

Finnair on viime vuosina lisännyt suoria kaukolentoja ja panostanut etenkin Aasian liikenteeseen. Yhtiö lentää muun muassa useita kertoja viikossa Thaimaahan, Hong Kongiin ja Japaniin. Kaikki Finnairin reitit ovat maantieteellisesti lyhyimpiä mahdollisia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Finnair lentää yhteensä yli 70 kohteeseen kotimaassa, Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa ja tarjoaa lukuisia jatkolentoja yhteistyökumppaneidensa lennoilla ympäri maailmaa. Lentoyhtiö kuuluu Oneworld-allianssiin ja on myös saanut jo neljänä vuonna peräkkäin Skytraxin neljän tähden luokituksen.

Finnairin yhteystiedot

Finnairin suomenkieliset nettisivut löytyvät osoitteesta www.finnair.fi.

Finnairin asiakaspalvelun tavoittaa puhelimitse numerosta +358 300 871 160. Suomeksi ja ruotsiksi asiakaspalvelu palvelee maanantaista perjantaihin klo 7-18 ja viikonloppuisin klo 8-16. Englanniksi numero palvelee joka päivä ympäri vuorokauden. Yhtiön internetsivuilla asiakaspalvelun tavoittaa myös chatin kautta. Sivuilta löytyy myös yhteydenottolomake.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Finnair

Muutoksia Finnairin käsimatkatavaroihin: kesäkuusta alkaen halvimmalla lipulla sallitaan vain pieni käsimatkatavaralaukku

Tampere kauniina kesäpäivänä ilmasta kuvattuna.

Finnair lopettaa lennot Tampereelle ja Turkuun – korvaa välin bussiyhteyksillä

Ljubljana, Slovenia

Finnairilta kolme uutta kohdetta kesälle 2023 – lisää lentoja Eurooppaan

Finnair Platinum Wing

Tältä näyttää Helsinki-Vantaan eksklusiivisin paikka: luksuslounge, jonne pääsevät vain harvat ja valitut

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja