Hyppää sisältöön

Finnair

Mia Pennanen Päivitetty: 25.08.2023
Finnair on lennättänyt suomalaisia jo 100 vuotta. Suomalainen lentoyhtiö Finnair Oyj tarjoaa reitti- ja lomalentoliikennettä kotimaassa ja ulkomailla.

Suomen kansallinen lentoyhtiö

Finnair perustettiin vuonna 1923 nimellä Aero Oy, ja se on yksi maailman vanhimmista edelleen toimivista lentoyhtiöistä. Nykyään Finnair on julkinen osakeyhtiö ja yhtiön osake-enemmistön omistaa Suomen valtio. Yhtiön päämaja sijaitsee Vantaalla.

Finnairilla on monia tytäryhtiöitä, jotka toimivat lentoliikennettä tukevilla aloilla, kuten Aurinkomatkat Oy, Finnair Cargo Oy sekä Finnair Flight Academy. Finnair tekee tiivistä yhteistyötä myös Nordic Regional Airlines Oy:n eli Norran kanssa, joka operoi huomattavaa osaa Finnairin lähialueen liikenteestä kotimaassa ja muualla Euroopassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Neljän tähden palvelua

Finnair lentää yhteensä yli 80 kohteeseen kotimaassa, Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Yhtiö tarjoaa lisäksi lukuisia jatkolentoja yhteistyökumppaneidensa lennoilla ympäri maailmaa. Finnair kuuluu 13 suuren lentoyhtiön muodostamaan Oneworld-allianssiin.

Finnair on viime vuosina lisännyt suoria kaukolentoja ja panostanut etenkin Aasian ja Pohjois-Amerikan liikenteeseen. Yhtiö lentää esimerkiksi Aasiassa useita kertoja viikossa Thaimaahan, Hong Kongiin ja Japaniin, ja Yhdysvalloissa Los Angelesiin sekä Dallasiin. Kaikki Finnairin reitit ovat maantieteellisesti lyhyimpiä mahdollisia.

Finnair on saanut jo useana vuotena Skytraxin neljän tähden luokituksen. Lentoyhtiö on äänestetty myös matkustajien toimesta lukuisia kertoja Pohjois-Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi.

Yhteystiedot

Finnairin suomenkieliset internetsivut löytyvät osoitteesta www.finnair.fi.

Finnairin asiakaspalvelun tavoittaa puhelimitse numerosta +358 300 871 160. Suomeksi ja ruotsiksi asiakaspalvelu palvelee maanantaista perjantaihin klo 7-18 ja viikonloppuisin klo 8-16. Englanniksi numero palvelee joka päivä ympäri vuorokauden.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhtiön internetsivuilla asiakaspalvelun tavoittaa myös chatin kautta. Sivuilta löytyy myös yhteydenottolomake.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Finnair Platinum Wing

Tältä näyttää Helsinki-Vantaan eksklusiivisin paikka: luksuslounge, jonne pääsevät vain harvat ja valitut

Tromssa, Norja

Finnair aloittaa lennot Rovaniemeltä Tromssaan

Wroclaw, Puola

Finnair avaa uuden lentoreitin Puolaan: lennot Wroclawiin alkavat kesällä 2024

Finnair

Muutoksia Finnairin käsimatkatavaroihin: kesäkuusta alkaen halvimmalla lipulla sallitaan vain pieni käsimatkatavaralaukku

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja