Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Finnair

Shutterstock artikkelin kuva
Matkatoimistot
Finnair on lennättänyt suomalaisia jo lähes 100 vuotta. Suomalainen lentoyhtiö Finnair Oyj tarjoaa reitti- ja lomalentoliikennettä kotimaassa ja ulkomailla.
Teksti: Jenna Lehkonen
Päivitetty: 28.08.2019
facebook   whatsapp

Suomen kansallinen lentoyhtiö

Finnair perustettiin vuonna 1923 nimellä Aero Oy, ja se on yksi maailman vanhimmista edelleen toimivista lentoyhtiöistä. Nykyään Finnair on julkinen osakeyhtiö ja yhtiön osake-enemmistön omistaa Suomen valtio. Finnairilla on monia tytäryhtiöitä, jotka toimivat lentoliikennettä tukevilla aloilla, kuten Aurinkomatkat Oy, Suomen Matkatoimisto Oy ja maapalveluyhtiö Northport Oy.

Finnair on viime vuosina lisännyt suoria kaukolentoja ja panostanut etenkin Aasian liikenteeseen. Yhtiö lentää muun muassa useita kertoja viikossa Thaimaahan, Hong Kongiin ja Japaniin. Kaikki Finnairin reitit ovat maantieteellisesti lyhyimpiä mahdollisia.

Finnair lentää yhteensä yli 70 kohteeseen kotimaassa, Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa ja tarjoaa lukuisia jatkolentoja yhteistyökumppaneidensa lennoilla ympäri maailmaa. Lentoyhtiö kuuluu Oneworld-allianssiin ja on myös saanut jo neljänä vuonna peräkkäin Skytraxin neljän tähden luokituksen.

Finnairin yhteystiedot

Finnairin suomenkieliset nettisivut löytyvät osoitteesta www.finnair.fi.

Finnairin asiakaspalvelun tavoittaa puhelimitse numerosta 0600-140-140.

Kuva: Finnair

Lue kommentit (3) Jätä kommentti

  1. Nyt tulevalla lennoilla ei tiedä millä linnulla lähden matkaan.
    Kone kuitenkin lähtee matkaan kello 8 aamulla. Välilasku Munhegissä. Matka jatkuu Muchenistä Shalburgiin toisen firman koneella sitäkään konetta en vielä tiedä. Komeat maisemat siellä ylhäällä aina yllättää. Kun välillä ihastelee niitä matkan aikana. Ei mene lentomatkakaan pelkkään istumiseen. Lennollakin on hyvä nousta välillä jalkeille.


  2. Lensin kyseisellä yhtiöllä 2013 HelsinkiVantaalta – Seuliin.
    Matka sujui oikein hyvin. Samalla koneella takaisin lento sujui oikein hyvin. Pehmeä laskuetuminen hiljaiset moottorit. Takasivat lennon sen puolen että kokemus oli mielyttävä.


  3. Ainoa lentoyhtiö millä uskaltautuisin taivaalle, jos olis pakko. Onneksi on niin köyhä, ettei etelän lomille ole asiaa. Kaikessa on hyvätkin puolensa.


  4. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.