Hyppää sisältöön

Oletko ikinä kuullut tästä Espanjan salaisesta rannasta? Niin kaunis, että vierailu on varattava etukäteen

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 20.07.2018
Haluatko nähdä paikan, jossa kaverisi eivät vielä ole käyneet? Espanjan vähemmän tunnetusta kolkasta löytyy satumainen ranta.

Rannan kivipaasit kuin katedraaleja

Kun suomalaismatkailija suunnittelee rantalomaa Espanjassa, tulee harvalla mieleen Galicia – alue, jossa sataa enemmän kuin muualla maassa. Espanjan luoteiskulmasta löytyy kuitenkin uskomattomia rantoja.

Espanjan parhaiden rantojen joukkoon listattu Praia das Catedrais – joka tunnetaan myös nimillä As Catedrais ja Playa de las Catedrales – sijaitsee Ribadeossa lähellä Galician ja Asturian rajaa. Tällä rannalla ei edes tarvita paahtavaa hellettä, sillä harva saapuu sinne pelkästään ottamaan aurinkoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Catedralesin ranta tunnetaan komeasta kivikosta, joka muodostaa kaaria ja pylväitä rantaa reunustavien kallioiden kupeeseen. Laskuveden aikaan kävijät voivat liikkua hiekalla kaarien alla. Maisemaa ihaillessa käy selväksi, miksi nimi viittaa katedraaleihin: kivikaarilla on aivan oma arkkitehtuurinsa.

Catedralesin ranta ei välttämättä sano suomalaismatkailijalle mitään, mutta Galiciassa se on yksi alueen tunnetuimmista nähtävyyksistä. Kävijöiden määrää rannalla rajoitetaan päivittäin. Jos olet kyllästynyt näkemään aina samoja turistien kansoittamia rantoja, suuntaa tänne.

Rannalle ei ole pääsymaksua, mutta vilkkaimman matkailusesongin aikaan sinne on varattava vierailuaika. Varauksia edellytetään ainakin pääsiäispyhinä sekä kesäkuukausina.

Rannalla vierailtaessa on kiinnitettävä huomiota myös turvallisuusseikkoihin. Nousuveden aikaan rantahiekka häviää näkyvistä kokonaan, ja kallioiden reunalla kiipeily voi olla vaarallista jalkojen alla sortuvien kivien takia.

Pohjois-Espanjaan on helpointa tutustua autolla kiertelemällä. Lentäminen maahan on fiksuinta joko Madridin, Bilbaon tai Portugalin Porton kautta. Rantaloma pohjoisessa onnistuu vain kesäkuukausina – mutta silloinkin sää saattaa yllättää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Katso alta matkailijoiden rannalta jakamia kuvia!

A post shared by Jane (@janebassofficial) on

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

#spain #asturias #asturiasmola

A post shared by Camilla Weihermann (@photogramhy) on

Lue myös: Miksi juuri kukaan ei tunne näitä Espanjan paratiisirantoja? Löytyvät sieltä, mistä niitä viimeisenä osaisi etsiä

Lähde: Xunta de Galicia
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Baleaarien saaret

Mallorca, Ibiza vai Menorca – mikä saari sopii sinulle? Näin kohteet eroavat toisistaan

Barcelonan nähtävyydet

Barcelonan parhaat nähtävyydet – 20 paikkaa, joiden joukosta löydät tekemistä lomalle

Lanzaroten nähtävyydet

Tämä Kanariansaari jää turhaan suosittujen naapuriensa varjoon – Lanzaroten 16 parasta nähtävyyttä

Calima Kanariansaarilla

Mikä on Kanarian kummallinen sääilmiö calima? Voi osua sinunkin lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja