Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Espanjan kalleimmat lomakohteet – 5 paikkaa, jotka yllättävät hinnoillaan

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Missä Espanjan kohteissa kannattaa varautua tavallista suuremmalla reissubudjetilla?
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 18.03.2022
facebook   whatsapp

1. Baleaarit: Ibiza, Mallorca, Menorca ja Formentera

Oletko joskus löytänyt halvat lennot Baleaarien saarille, mutta järkyttynyt nähtyäsi hotellien hinnat? Ibiza, Mallorca, Menorca ja Formentera kuuluvat kesäkuukausina heittämällä Espanjan kalleimpiin kohteisiin.

Välimerellä sijaitsevien saarten hintataso selittyy osittain lyhyellä sesongilla. Monet hotellit, ravintolat ja matkailupalvelut sulkeutuvat talveksi, jolloin tulot on ehdittävä takoa puolen vuoden aikana. Matkailusesonki kestää huhtikuusta lokakuuhun, mutta kiireisimpiä ovat heinä- ja elokuu.

Keskikesällä tietyistä Baleaarien kohteista voi olla hankala löytää majoitusta alle 200 euron yökohtaisella hinnalla – varsinkaan jos teet varauksen viime hetkellä. Pienellä Formenteran saarella hotellit ovat vielä paljon kalliimpia.

ShutterstockBaleaareilla voi olla kesällä kallista
Vältä heinä-elokuuta, jos haluat selvitä Baleaarien lomasta edullisemmin.

Baleaarit ovat myös onnistuneet profiloitumaan tyylikkäinä ja trendikkäinä lomakohteina, joissa uskalletaan pyytää korkeampia hintoja. Vanha klassikko Mallorca ei enää ole pelkkiä lomakyliä, sisäänheittäjiä ja turistibusseja. Saarella on valtava määrä upeita boutique-hotelleja ja laadukkaita putiikkeja.

Ibizan-reissua varten kannattaa säästää huolella erityisesti silloin, kun suunnitelmissa on tutustua saaren yöelämään. Pääsyliput superklubeille voivat maksaa parhaimmillaan lähes sata euroa, ja drinkit ovat kalliimpia kuin Suomessa.

Mallorcan tyylikäs pääkaupunki Palma taas on yksi Espanjan nopeimmin kasvavista ja samalla kalleimmista kaupungeista. Erityisesti asuntojen hinnat ovat nousseet kaupungissa jatkuvasti.

2. Marbella

Espanjan tunnetuin luksuskohde on tietysti Aurinkorannikolla sijaitseva Marbella. 70-luvulta alkanut kehitys on tehnyt Marbellasta kaupungin, jossa luksus ei ole hiljaista ja hienostunutta vaan räikeää ja suorasukaista. Marbella tarkoittaa huvipursia, golfkenttiä, luksusliikkeitä ja allasklubeja.

Marbellan status ei ole missään yhtä selvä kuin huvivenesatama Puerto Banuksen alueella. Täällä reissubudjetin voi tuhlata hetkessä tekemällä ostoksia, syömällä kalliissa ravintoloissa ja majoittumalla tasokkaassa hotellissa. Palveluissa on helposti Puerto Banus -lisä.

ShutterstockMarbella on Espanjan luksuskohde
Marbella on suunnattu matkailijoille, jotka ovat valmiita käyttämään rahaa.

Jos haluat kokea Marbellan edullisesti, kannattaa sinne tehdä päiväretki jostain toisesta Aurinkorannikon kohteesta. Suomalaisten suosima Fuengirola sijaitsee noin 30 kilometrin päässä ja Malaga noin 60 kilometrin päässä.

3. Barcelona

Minkä tahansa eurooppalaisen suurkaupungin tapaan myös Barcelona voi olla kallis – on muistettava, että kyseessä on yksi maailman vierailluimmista kaupungeista. Turistien suosimilla alueilla liikuttaessa kaikki on tavallista espanjalaista hintatasoa kalliimpaa.

Barcelonan reissubudjettiin vaikuttaa eniten vuodenaika ja omat mieltymykset. Talvikuukausina hotellit veloittavat vain murto-osan huippusesongin hinnoista. Voisitko kuvitella matkustavasi kaupunkiin esimerkiksi tammi- tai helmikuussa tarjouksia hyödyntäen?

ShutterstockBarcelonassa saa kulumaan rahaa
Vältä kiireisimpiä sesonkeja, jos haluat kohtuuhintaisen loman Barcelonassa.

Isossa kaupungissa on aina lukemattomia vaihtoehtoja. Ramblan terasseja ja huippuravintoloita välttämällä voit halutessasi syödä Barcelonassa edullisesti vuoden ympäri.

Lue myös: Mitä Barcelonassa voi tehdä ilman rahaa? 10 vinkkiä ilmaisiin huveihin

4. San Sebastian

Luulitko, että vähemmän tunnettu rantakohde tarkoittaa automaattisesti edullisempia hintoja? Aina näin ei ole. Suomalaisille Baskimaassa sijaitseva San Sebastian on vielä melko vieras, mutta Espanjan ruokapääkaupungiksikin kutsuttu kohde on kesäkuukausina äärimmäisen suosittu.

San Sebastianiin matkustetaan loikoilemaan rannalla, surffaamaan ja tietysti kokeilemaan paikallisen keittiön tarjontaa. Pintxoistaan tunnetussa San Sebastianissa on kaupungin kokoon suhteutettuna eniten Michelin-tähtiä maailmassa.

ShutterstockSan Sebastian on Espanjan kalleimpia kaupunkeja
Lyhyt huippusesonki pitää hinnat korkeina pohjoisen San Sebastianissa.

Koska Pohjois-Espanjan sää on usein epävakaa, keskittyy turismi erityisesti kesä- ja syyskuun väliselle ajanjaksolle.
Heinä-elokuussa San Sebastianista voi olla vaikea löytää edullista majoitusta. Koska kyseessä ei ole suurkaupunki, on vaihtoehtoja majapaikkojen suhteen vähemmän. Hintoja on varaa pitää korkealla.

Erilaisissa tutkimuksissa San Sebastian on usein valittu yhdeksi Espanjan kalleimmista kaupungeista, jossa asumiskulut menevät isompien kaupunkien edelle.

5. Madrid

Espanjan kalleimpiin kohteisiin kuuluu tietysti myös pääkaupunki Madrid. Vaikka se ei olekaan matkailijoiden keskuudessa yhtä suosittu kuin Barcelona, riittää siellä kävijöitä niin bisnesmatkailijoiden kuin turistienkin toimesta.

Suosituimpia turistialueita välttämällä Madridista voi löytää kohtuuhintaista majoitusta ja ruokaa – suuntaa sinne, missä paikallisetkin viettävät arkeaan. Jos taas vierailet kaupungissa ensimmäistä kertaa ja haluat kokea pakolliset nähtävyydet, varaudu käyttämään hieman enemmän rahaa.

ShutterstockMadrid on yksi Espanjan kalleimpia kaupunkeja
Jos hyödynnät kaikki Madridin mahdollisuudet, varaudu rahanmenoon.

Toisin kuin monissa muissa Espanjan kohteissa, Madridissa keskikesä ei ole kalleinta aikaa vierailla kaupungissa. Sisämaassa sijaitseva suurkaupunki muuttuu tulikuumaksi, ja monet paikalliset siirtyvät viettämään lomiaan rannikolle tai Välimeren saarille.

Madridissa rahaa saa kulumaan nähtävyyksien sisäänpääsyihin, museoihin, ostoksiin ja huippuravintoloihin.

Lue myös: Ensikertalaisen Espanja – kaikki mitä sinun on tiedettävä ennen ensimmäistä matkaa

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Kaikissa noissa kohteissa San Sebastiania lukuunottamatta olen viihtynyt kohtuuhintaan. En tosin kuumimpana sesonkina, vaan keväisin, syksyisin ja suurimmissa kaupungeissa myös talvisin. Esim. Marbellan kalliissa Puerto Banuksessa alle satasella yö 98 neliöisessä sviitissä muutama vuosi sitten toukokouussa. Ja keskustan rantakadulta irtosi kaksio 60 euron hintaan.
    Kotisivulla lisätietoja.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.