Hyppää sisältöön

Tyhjätaskun opas New Yorkiin – 7 elämystä, jotka voit kokea ilmaiseksi

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 16.07.2018
New York on maineeltaan kallis kohde, mutta kaupunki tarjoaa myös runsaasti ilmaisia kokemuksia ja nähtävyyksiä. Kokeile ainakin näitä!

1. High Line

Länsi-Manhattanilla sijaitseva High Line on pitkä puistoalue, joka on rakennettu vanhojen junaraiteiden päälle kaupungin yläpuolelle. Raiteet ovat edelleen osittain näkyvillä, mutta niiden lomassa on useita istutuksia, kävelyväyliä ja penkkejä, jotka tekevät High Linesta viihtyisän.

ShutterstockNew York
Tunnelmallinen High Line on ilmainen kävelyreitti Manhattanilla.

Kokonaisuudessaan 2,4 kilometrin mittainen puisto on ilmainen kohde ja se on avoinna päivittäin. High Linella järjestetään useita tapahtumia, ja siellä on myös kahviloita. Puistoalue on esteetön.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

High Line

2. Brooklyn Bridge Park

Brooklynin piirikunnan Manhattaniin yhdistävä kuuluisa Brooklynin silta on ilmainen nähtävyys, joka on useimpien matkailijoiden kohdelistalla New Yorkissa. Aivan sillan tuntumassa sijaitseva Brooklyn Bridge Park -puisto taas tarjoaa mainion näkymän sillalle, ja on erityisesti iltaisin suosittu kohde.

ShutterstockNew York
Brooklyn Bridge Park on erinomainen maisemapaikka.

Suuressa puistossa on useita urheilu- ja grillausalueita, jotka ovat käytettävissä vapaasti. Vastapäätä joen toisella puolella kohoavat Manhattanin pilvenpiirtäjät.

Brooklyn Bridge Park

3. Staten Island Ferry

Manhattanin ja Staten Islandin piirikuntien välillä risteilevä Staten Island Ferry tarjoaa matkustajille ilmaisen risteilyn New Yorkissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockNew York
Ilmainen Staten Island Ferry -laiva kuljettaa matkustajat Manhattanin ja Staten Islandin välillä.

Noin 25 minuutin mittaisella matkalla pääsee näkemään pilvenpiirtäjät uudesta perspektiivistä, ja matkan aikana reitille sijoittuu myös Vapaudenpatsas. Monet matkailijat valitsevatkin kalliiden risteilyjen sijaan Staten Island Ferryn nähdäkseen tunnetun patsaan.

Staten Island Ferry

4. Museoiden ilmaispäivät

New Yorkin museovalikoima on valtava, ja tarjoaa jokaiselle jotakin perinteisistä museoista nykyaikaisiin näyttelytiloihin. Kaupungissa on monia ilmaisia museoita, mutta kuuluisimpiin museoihin on pääsymaksu. Osa museoista tarjoaa kuitenkin mahdollisuuden tutustua näyttelyihin maksutta ilmaispäivinä.

ShutterstockNew York
Museum of Modern Art on kävijöille ilmainen tiettyinä päivinä.

Esimerkiksi kaupungin tunnetuimpiin museoihin kuuluvan nykytaidemuseo MoMA:n ovet avautuvat kävijöille maksutta perjantaisin iltapäivällä. New Yorkin Guggenheim-museoon taas on “maksa mitä haluat” -sisäänpääsy lauantaisin alkuillasta.

Museoiden ilmaispäivät on hyvä huomioida jo matkaa suunnitellessa, ja vierailuun on syytä varata runsaasti aikaa, sillä ilmaispäivät ovat hyvin suosittuja.

Lista New Yorkin ilmaisista museoista

5. Brooklyn Flea

New Yorkin paras kirpputoritapahtuma on viikonloppuisin järjestettävä Brooklyn Flea, joka kokoaa yhteen yli sata myyjää kaupittelemaan tuotteitaan. Paikalla on myös kymmeniä ruokakojuja, eikä Brooklyn Flea ole pelkän vanhan tavaran myyntitapahtuma.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockBrooklyn Flea
Brooklyn Flea on tunnelmallinen kirpputorialue.

Kirpputorin tuotevalikoima on valtava, ja myynnissä on kaikkea vuosikymmenten takaisista karttapalloista sekä vanhoista julisteista paikallisten suunnittelijoiden tuotteisiin. Vaikka matkabudjetissa ei olisi varaa heräteostoksiin, kannattaa Brooklyn Flea -tapahtumassa piipahtaa.

Brooklyn Flea

6. Brooklyn Bridge

New Yorkin tunnetuimpien nähtävyyksien joukkoon lukeutuva Brooklyn Bridge -silta on budjettimatkailijoiden iloksi täysin ilmainen kohde – kuten sen tuleekin olla. Sadoista elokuvista ja tv-sarjoista tuttu silta on vaikuttava näky myös paikan päällä, mistä syystä se on useimpien matkailijoiden kohdelistalla. Silta on hyvin liikennöity, joten siellä vilisee matkailijoita erityisesti keskipäivän aikaan. Jos haluat kokea Brooklyn Bridgen tunnelman rauhassa, suuntaa sillalle aikaisin aamulla – Euroopasta saapuvien matkailijoiden on helppo toteuttaa tämä ensimmäisen matkapäivän aamuna, jolloin useimmat heräävät aikaeron vuoksi automaattisesti hyvin aikaisin.

ShutterstockBrooklyn Bridge
Brooklyn Bridge on ikoninen kohde, jota ei kannata jättää väliin New Yorkin -lomalla.

Sillan pituus voi tulla yllätyksenä ensikertalaisille, sillä Brooklyn Bridgeä ei ylitetä hujauksessa: käveltävää riittää 1 825 metrin verran. Sillalla liikennöivät paitsi jalankulkijat ja pyöräilijät myös autoilijat.

7. Oculus Station

Uusien ja näyttävien arkkitehtonisten New York -kohteiden joukkoon on vauhdilla noussut vaikuttava Oculus Station, joka nimensä mukaisesti on juna-asema. Se haastaa klassikkoasemaan kivunneen Grand Central Terminal -aseman modernilla arkkitehtuurillaan, sillä mahtipontinen valkoinen rakennus on kiinnostavan näköinen sekä sisältä että ulkoa.

ShutterstockOculus station
Vuonna 2016 avattu näyttävä Oculus Station -asema nousi nopeasti New Yorkin kiinnostavimpien arkkitehtonisten kohteiden joukkoon.

Oculus Station sijaitsee World Trade Centerin tuntumassa Etelä-Manhattanilla ja on kiinnostava näky, vaikka et matkustaisikaan aseman kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää vinkkejä New Yorkiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Top of the Rock, New York

New Yorkin parhaat näköalapaikat – viisi pilvenpiirtäjää, joiden maisemat lyövät ällikällä

Route 66 -tie Yhdysvalloissa

Miksi Route 66 on maailman kuuluisin reitti? Alamäki alkoi 80-luvulla – nyt tietä reunustavat hylätyt motellit

Kymmenen faktaa Los Angelesista

Tiesitkö tämän Los Angelesista? 10 erikoista faktaa enkelten kaupungista

Amerikkalainen joulu

Tuttu elokuvista ja tv-sarjoista – tällainen on amerikkalainen joulu

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja