Hyppää sisältöön

Budjettimatkaajan vinkit New Yorkiin – näin matkustat halvalla

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 26.07.2019
New York on tunnettu pahamaineisen kalliista hintatasosta, mutta kaupungissa voi vierailla myös pienellä budjetilla. Lue vinkit, valmistaudu matkaan hyvin ja lähde onnistuneelle budjettilomalle Isoon Omenaan!

Matkusta halvoilla tarjouslennoilla

Nopein ja edullisin tapa matkustaa Suomesta Yhdysvaltojen itärannikolla sijaitsevaan New Yorkiin on lentää. Nopeimmin Helsingistä New Yorkiin pääsee suoralla lennolla, joka kestää noin kahdeksan tuntia. Koneenvaihdon sisältävä lento vie nopeimmillaan noin 12 tuntia.

Suoria tai koneenvaihdollisia lentoja Helsingistä New Yorkiin tarjoavat muun muassa Finnair, British Airways, Icelandair ja Norwegian.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koneenvaihdollinen lento ei ole aina halvin, sillä Helsingistä voi päästä New Yorkiin suorilla lennoilla varsin edullisesti. Halvimmillaan suorat lennot voi saada tarjouskampanjoiden aikana jopa alle 300 eurolla, mutta tavallisesti suorat lennot maksavat noin 500 euroa. Halpalentoyhtiö Norwegianin koneenvaihdolliset lennot maksavat tavallisesti halvimmillaan noin 350 euroa. Norwegianin lennot kuitenkin sisältävät pelkästään käsimatkatavarat kymmeneen kiloon saakka, joten varaudu lisäkuluihin jos tarvitset enemmän matkatavaraa.

New Yorkin -reitti on hyvin kilpailtu, ja monet yhtiöt tarjoavat aika-ajoin erittäin edullisia lentoja Helsingistä New Yorkiin. Ennen lentojen ostamista kannattaakin seurailla tilannetta tarjouslentojen varalta.

Saat lentoliput Helsingistä New Yorkiin halvimmalla, kun olet valmis ostamaan lennot monta kuukautta etukäteen. Edullisimmillaan lennot ovat tammikuusta maaliskuuhun, mutta halpoja lentoja on tarjolla myös syksyisin.

Kesä- ja joulusesonkien aikaan liput ovat kalleimmillaan. Jos matkustat sesonkien ulkopuolella, ei matkustuspäivillä ole välttämättä suurta merkitystä. Suosittuina loma-aikoina, kuten esimerkiksi koululaisten kesälomakaudella, voit säästää jopa satoja euroja matkustamalla arkipäivinä viikonlopun sijaan.

>> Löydä halvat lennot New Yorkiin Rantapallon lentohaun avulla!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Älä majoitu Manhattanilla

Hotellien hinnat ovat New Yorkissa taivaissa – ainakin Manhattanilla, mistä on vaikea löytää budjettimatkaajaa miellyttävää hinta-laatusuhdetta. Jos etsit edullista mutta hyvätasoista majoitusta New Yorkista, suuntaa Manhattanin sijaan muihin piirikuntiin, esimerkiksi Brooklyniin tai Queensiin.

Hyvän ja halvan hotellin tai muun majapaikan löytäminen on Manhattanilla miltei mahdotonta, mutta esimerkiksi Queensissa jopa todennäköistä. Lisäksi New Yorkin metroverkosto takaa, että pääset miltei mistä päin kaupunkia tahansa kätevästi tunnetuimpien nähtävyyksien luo.

Perinteiset halpojen majoitusten ohjeet eivät päde New Yorkissa, sillä tunkkainen hostelli Manhattanilla voi olla huomattavasti kalliimpi kuin siisti hotelli Brooklynissä. Hostellia halvempaa voi olla majoittua paitsi hotellissa myös paikallisten kotona, sillä huoneen vuokraaminen matkailijalle on hyvin suosittua New Yorkissa. Myös sohvasurffaamalla voi säästää pitkän pennin ja päästä parhaassa tapauksessa majoittumaan vaikkapa aivan Times Squaren tuntumaan parhaimmillaan täysin ilmaiseksi.

>> Löydä edullinen majoitus New Yorkista Rantapallon hotellihaun avulla

Syö katuruokaa

Vaikka tapanasi olisi matkatessa kokata hostellin yhteiskeittiössä, unohda se New Yorkissa. Pääset halvimmalla, kun ostat ruokasi katumyyjältä tai delistä, joita kaupungissa on miltei jokaisella kadunkulmalla.

Aamuisin tyypillisin newyorkilainen aamiainen on tuorejuustolla täytetty bagel, joka maksaa kylmänä katumyyjältä ostettuna noin euron ja paahdettuna delistä noin kaksi euroa. Päivällä New Yorkin katumyyjien tarjonta vaihtuu kreikkalaistyylisiin gyroihin ja paahdettuihin pähkinöihin, kun taas delit tarjoavat herkullisia ja runsaita voileipiä.

Yhdysvallat on roskaruoan mekka. Se näkyy myös kadulla, sillä halpoja pizza- ja hampurilaispaikkoja tulee vastaan vähän väliä. Edullisimmillaan pizzaviipaleen saa eurolla ja hampurilaisen parilla. Erityisesti kesäisin kaupunki on täynnä katumyyjiä, jotka kauppaavat perinteisen roskaruoan sijaan myös kaikkea muuta. Jos kaipaat hyviä mutta edullisia hampurilaisia, lue juttu New Yorkin parhaista hampurilaisista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos epäterveellinen roskaruoka alkaa kyllästyttää ja haluat syödä jotain terveellistä, saat edullista terveysruokaa Whole Foods -ruokakaupasta. Vaikka luomu- ja lähiruoista tuttu ruokakauppaketju voi tuntua kalliilta, tulee kaupan ruokatiskiltä hankittu lounas taatusti ravintolaruokaa halvemmaksi. Whole Foodsin ruokatiskit notkuvat höyryäviä herkkuja, jotka on valmistettu hyvistä raaka-aineista ja saavat matkailijan kylläiseksi pikkurahalla. Sateen yllättäessä voit nauttia terveyslounaasi ruokakaupan kahvilassa.

>> Lue myös Rantapallon kaupunkiopas New Yorkiin

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Istockphoto

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Top of the Rock, New York

New Yorkin parhaat näköalapaikat – viisi pilvenpiirtäjää, joiden maisemat lyövät ällikällä

Route 66 -tie Yhdysvalloissa

Miksi Route 66 on maailman kuuluisin reitti? Alamäki alkoi 80-luvulla – nyt tietä reunustavat hylätyt motellit

Kymmenen faktaa Los Angelesista

Tiesitkö tämän Los Angelesista? 10 erikoista faktaa enkelten kaupungista

Amerikkalainen joulu

Tuttu elokuvista ja tv-sarjoista – tällainen on amerikkalainen joulu

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja