hero taustakuva

Málagan parhaat rannat – viisi vinkkiä aurinkoiseen lomaan

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Aurinkoa, hiekkaa, meri ja lähellä palveleva rantabaari. Lue esittelyt Málagan parhaista rannoista ja lähde viettämään ihanaa rantapäivää suositussa lomakohteessa!
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 12.07.2019
facebook   whatsapp

Rantojen Málaga

Etelä-Espanjan suosikkikohteessa Málagassa voi helposti iskeä runsaudenpula rannoista. Kaupungin rantaviivalle mahtuu monia palveluiltaan tasokkaita rantoja, joista osa on saanut kansainvälisen Blue Flag -tunnustuksen. Sininen lippu myönnetään vain rannoille, jotka täyttävät ympäristösäätiön tiukat vaatimukset usealla eri osa-alueella.

Usein matkailijat viettävät aikaa Nerjan kauniilla hietikoilla, ylellisessä Marbellassa tai eläväisessä Fuengirolassa. Myös Málagan kaupunki on muiden Aurinkorannikon kaupunkien tapaan täynnä viihtyisiä rantoja.

Valitse suosikkisi näistä rannoista!

1. Malagueta Beach

Tumma hiekka jatkuu yli kilometrin matkan ja aurinko heijastuu Välimeren aalloista – Málagan tunnetuin ranta Malagueta ei petä rantalomailijaa, joka etsii viihtyisää rantaa aivan kaupungin tuntumassa. Mistään ei näe, että aiemmin paikalla oli sokeritehtaita, varastoja ja satamateollisuutta, sillä nykyisin paikalla on Málagan suosituin ranta palveluineen.

Malagueta sijaitsee Málagan keskustan alueella, ja se on helppo kohde niille, jotka viettävät lomaa kaupungissa. Kesäaikaan rannalta voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja. Jos hiekka polttaa liian kuumasti, rannalta voi myös vuokrata riippumattoja ja vesiurheiluvälineitä. Ja jos nälkä pääsee yllättämään, Málagan ravintolatarjonta sijaitsee rannan läheisyydessä. Rannalla voi myös pistäytyä paikallisessa chiringuitossa, joka on espanjalainen rantabaari.

Malagueta sopii kohteeksi myös lapsiperheelle, sillä rannalla on leikkikenttä lapsille.

>> Lue lisää: Yhdistele ranta- ja kaupunkilomaa Málagassa – tältä näyttää kaupungin tunnetuin ranta

2. La Caleta Beach

La Caleta sijaitsee Baños del Carmen -rannan ja Malaguetan rannan välissä. Tummahiekkainen La Caletan ranta sijaitsee kaupungin itäpuolella, ja se on saanut Blue Flag -tunnustuksen.

Ranta on kilometrin mittainen ja se on yksi kaupungin suosituimpia sijaintinsa vuoksi: La Caletasta pääsee helposti tutustumaan kaupungin vanhaan osaan. La Caletan alue on perinteisesti varakasta aluetta, jonne kauppiaat rakensivat 1800-luvun lopussa hienoja kartanoita ja huviloita.

Nykypäivän rantalomailijaa saattaa kummastuttaa La Caletan alueen talojen arkkitehtuuri: monet talot on rakennettu takaseinä merta kohti. Ylemmät luokat nimittäin uskoivat 1800-luvun lopussa, että meren läheisyydessä asuminen ei ollut terveellistä.

2000-luvun ranta sopii hyvin terveydestään huolehtivalle lomailijalle, sillä rantalentopallolle, pyöräilylle ja juoksulle löytyy hyviä harrastusmahdollisuuksia. Rannalla on myös pieniä ulkoilmakuntosaleja. Lisäksi rannalta löytyy lasten leikkikenttä.

Rannalle pääsee myös pyörätuolilla.

3. El Dedo Beach

El Dedon ranta on yksi Málagan Blue Flag -rannoista. Se tunnetaan myös Chanquete-rantana. Ranta sopii erinomaisesti lapsiperheille, sillä alueella on lasten leikkikenttä ja lapsiystävällinen ilmapiiri.

Rannan nimi El Dedo tarkoittaa sormea, ja nimeen liittyy hauska tarina. Kun kuningas Alfonso XIII vieraili Málagassa vuoden 1884 maanjäristyksen jälkeen, eräs rantabaarin omistaja kutsui hänet maistamaan kuuluisaa Málagan sardiinia. Kuningas myöntyi kutsuun ja astui ravintolaan, mutta saikin lautasen eteensä ilman haarukkaa ja veistä. Kun hämmentynyt kuningas tiedusteli, miten kala oli tarkoitus syödä, ravintolanpitäjä kehotti kuningasta syömään kalansa sormin.

Ranta on 550 metriä pitkä, ja se tunnetaan erityisesti kuuluisasta rantabaaristaan El Tinterosta.

4. Pedregalejo Beach

Pedregalejon ranta sijaitsee noin neljän kilometrin päässä Málagan keskustasta ja on tunnettu erityisesti runsaasta kala- ja äyriäisravintoloiden määrästään. Alue kuuluu Málagan vanhimpiin kalastaja-alueisiin.

Rannalla tunnetaan ilmiö nimeltään Melilleron aalto, jota jokaisen auringonpalvojan kannattaa varoa rantapäivän aikana. Kun Málagan satamaan saapuu suurempi laiva Melillasta, Pedregalejon rannan vedenkorkeus saattaa äkisti nousta. Jos pyyhkeen ja tavarat jättää liian lähelle vesirajaa, ne saattavat kastua laivan saapuessa. Sama ilmiö näkyy myös muilla alueen rannoilla.

Yli kilometrin mittaiselta uimarannalta voi vuokrata vesiurheiluvälineitä kuten polkuveneitä. Viihtyisällä rannalla voi myös kävellä rantakatua pitkin ja viedä lapset rannan leikkipuistoon.

5. Guadalmar Beach

Golfkentän ja Guadalhorce-joen välittömässä läheisyydessä sijaitseva Guadalmar-ranta on Málagan kaupungin ainoa virallinen nudistiuimaranta. Ranta jakautuu sekä nudistialueeseen että tavalliseen ranta-alueeseen, ja se sijaitsee Málagan rannoista lähimpänä lentokenttää.

Hyvin varustellulla rannalla on suihkut, ravintoloita sekä vuokrattavia aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja.

Rannan läheisyydessä sijaitsee 64 hehtaarin Guadalhorcen joensuun puistoalue, jossa voi käydä tutustumassa esimerkiksi monipuoliseen linnustoon. Ranta sijaitsee kymmenisen kilometriä Málagan keskustasta, minkä vuoksi sinne on helpoin mennä bussilla.

>> Lue myös: Mitä sinun pitäisi tietää Espanjan rantaetiketistä? Aurinkoa yläosattomissa ja 7 muuta huomiota

Teksti: Elina Venttola
Lähde: Málagan matkailu
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Erinomainen artikkeli, hienoja rantoja listattuna.

    Vaikka esim. Fugeen mennessä kone laskeutuu juurikin Malagaan, silti tämä hieno paikka saattaa monelta jäädä hiukan vähemmälle huomiolle niinkuin jutun alussakin tuotiin esille.

    Upeiden rantojen lisäksi löytyy myös monenlaista muuta katseltavaa ja mm. täältä löytyy lisää juttua: https://www.aurinkoinenespanja.fi/matkailu/esittelyssa-malaga/

    Malaga on todellakin kokemisen arvoinen kaupunki.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.