Hyppää sisältöön

Málagan parhaat rannat – viisi vinkkiä aurinkoiseen lomaan

Elina Venttola Päivitetty: 31.05.2023
Aurinkoa, hiekkaa, meri ja lähellä palveleva rantabaari. Lue esittelyt Málagan parhaista rannoista ja lähde viettämään ihanaa rantapäivää suositussa lomakohteessa!

Rantojen Málaga

Etelä-Espanjan suosikkikohteessa Málagassa voi helposti iskeä runsaudenpula rannoista. Kaupungin rantaviivalle mahtuu monia palveluiltaan tasokkaita rantoja, joista osa on saanut kansainvälisen Blue Flag -tunnustuksen. Sininen lippu myönnetään vain rannoille, jotka täyttävät ympäristösäätiön tiukat vaatimukset usealla eri osa-alueella.

Usein matkailijat viettävät aikaa Nerjan kauniilla hietikoilla, ylellisessä Marbellassa tai eläväisessä Fuengirolassa. Myös Málagan kaupunki on muiden Aurinkorannikon kaupunkien tapaan täynnä viihtyisiä rantoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Valitse suosikkisi näistä rannoista!

1. Malagueta

Tumma hiekka jatkuu yli kilometrin matkan ja aurinko heijastuu Välimeren aalloista – Málagan tunnetuin ranta Malagueta ei petä rantalomailijaa, joka etsii viihtyisää rantaa aivan kaupungin tuntumassa. Mistään ei näe, että aiemmin paikalla oli sokeritehtaita, varastoja ja satamateollisuutta, sillä nykyisin paikalla on Málagan suosituin ranta palveluineen.

Malagueta sijaitsee Málagan keskustan alueella, ja se on helppo kohde niille, jotka viettävät lomaa kaupungissa. Kesäaikaan rannalta voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja. Jos hiekka polttaa liian kuumasti, rannalta voi myös vuokrata riippumattoja ja vesiurheiluvälineitä. Ja jos nälkä pääsee yllättämään, Málagan ravintolatarjonta sijaitsee rannan läheisyydessä. Rannalla voi myös pistäytyä paikallisessa chiringuitossa, joka on espanjalainen rantabaari.

Malagueta sopii kohteeksi myös lapsiperheelle, sillä rannalla on leikkikenttä lapsille.

 

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön Federico lorenzini (@fede09_) jakama julkaisu

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää: Yhdistele ranta- ja kaupunkilomaa Málagassa – tältä näyttää kaupungin tunnetuin ranta

2. La Caleta

La Caleta sijaitsee Baños del Carmen -rannan ja Malaguetan rannan välissä. Tummahiekkainen La Caletan ranta sijaitsee kaupungin itäpuolella, ja se on saanut Blue Flag -tunnustuksen.

Ranta on kilometrin mittainen ja se on yksi kaupungin suosituimpia sijaintinsa vuoksi: La Caletasta pääsee helposti tutustumaan kaupungin vanhaan osaan. La Caletan alue on perinteisesti varakasta aluetta, jonne kauppiaat rakensivat 1800-luvun lopussa hienoja kartanoita ja huviloita.

Nykypäivän rantalomailijaa saattaa kummastuttaa La Caletan alueen talojen arkkitehtuuri: monet talot on rakennettu takaseinä merta kohti. Ylemmät luokat nimittäin uskoivat 1800-luvun lopussa, että meren läheisyydessä asuminen ei ollut terveellistä.

2000-luvun ranta sopii hyvin terveydestään huolehtivalle lomailijalle, sillä rantalentopallolle, pyöräilylle ja juoksulle löytyy hyviä harrastusmahdollisuuksia. Rannalla on myös pieniä ulkoilmakuntosaleja. Lisäksi rannalta löytyy lasten leikkikenttä.

Rannalle pääsee myös pyörätuolilla.

 

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön Sacha the Shih Tzu (@sachashihtzu) jakama julkaisu

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. El Dedo

El Dedon ranta on yksi Málagan Blue Flag -rannoista. Se tunnetaan myös Chanquete-rantana. Ranta sopii erinomaisesti lapsiperheille, sillä alueella on lasten leikkikenttä ja lapsiystävällinen ilmapiiri.

Rannan nimi El Dedo tarkoittaa sormea, ja nimeen liittyy hauska tarina. Kun kuningas Alfonso XIII vieraili Málagassa vuoden 1884 maanjäristyksen jälkeen, eräs rantabaarin omistaja kutsui hänet maistamaan kuuluisaa Málagan sardiinia. Kuningas myöntyi kutsuun ja astui ravintolaan, mutta saikin lautasen eteensä ilman haarukkaa ja veistä. Kun hämmentynyt kuningas tiedusteli, miten kala oli tarkoitus syödä, ravintolanpitäjä kehotti kuningasta syömään kalansa sormin.

Ranta on 550 metriä pitkä, ja se tunnetaan erityisesti kuuluisasta rantabaaristaan El Tinterosta.

 

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön ✵ ⚡️ 𝔽𝕣𝕒𝕟𝕔𝕚𝕤𝕔𝕒 ⚡️ ✵ (@fanky_lopes) jakama julkaisu

4. Pedregalejo

Pedregalejon ranta sijaitsee noin neljän kilometrin päässä Málagan keskustasta ja on tunnettu erityisesti runsaasta kala- ja äyriäisravintoloiden määrästään. Alue kuuluu Málagan vanhimpiin kalastaja-alueisiin.

Rannalla tunnetaan ilmiö nimeltään Melilleron aalto, jota jokaisen auringonpalvojan kannattaa varoa rantapäivän aikana. Kun Málagan satamaan saapuu suurempi laiva Melillasta, Pedregalejon rannan vedenkorkeus saattaa äkisti nousta. Jos pyyhkeen ja tavarat jättää liian lähelle vesirajaa, ne saattavat kastua laivan saapuessa. Sama ilmiö näkyy myös muilla alueen rannoilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yli kilometrin mittaiselta uimarannalta voi vuokrata vesiurheiluvälineitä kuten polkuveneitä. Viihtyisällä rannalla voi myös kävellä rantakatua pitkin ja viedä lapset rannan leikkipuistoon.

 

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön Argimiro Macías (@argimiromm) jakama julkaisu

5. Guadalmar

Golfkentän ja Guadalhorce-joen välittömässä läheisyydessä sijaitseva Guadalmar-ranta on Málagan kaupungin ainoa virallinen nudistiuimaranta. Ranta jakautuu sekä nudistialueeseen että tavalliseen ranta-alueeseen, ja se sijaitsee Málagan rannoista lähimpänä lentokenttää.

Hyvin varustellulla rannalla on suihkut, ravintoloita sekä vuokrattavia aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja.

Rannan läheisyydessä sijaitsee 64 hehtaarin Guadalhorcen joensuun puistoalue, jossa voi käydä tutustumassa esimerkiksi monipuoliseen linnustoon. Ranta sijaitsee kymmenisen kilometriä Málagan keskustasta, minkä vuoksi sinne on helpoin mennä bussilla.

 

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön Izaskun Capataz (@izaskuncc) jakama julkaisu

Lue myös: Mitä sinun pitäisi tietää Espanjan rantaetiketistä? Aurinkoa yläosattomissa ja 7 muuta huomiota
Lähde: Málagan matkailu

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lanzaroten nähtävyydet

Tämä Kanariansaari jää turhaan suosittujen naapuriensa varjoon – Lanzaroten 16 parasta nähtävyyttä

Calima Kanariansaarilla

Mikä on Kanarian kummallinen sääilmiö calima? Voi osua sinunkin lomallesi

Sarakiniko, Milos

Tätä Kreikan saarta et ehkä vielä ole nähnyt – ranta kuin suoraan kuusta

Mallorca

Kuusi yleistä myyttiä Mallorcan lomasaaresta – mikä on totta ja mikä tarua?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja