Kuva: Istockphoto
Malaga

Málagan tärkeimmät nähtävyydet – koe ainakin nämä viisi kohdetta

Málagassa on kiinnostavaa nähtävää niin taiteen, historian kuin kauniiden rantamaisemien ystäville. Katso, missä kohteissa ainakin kannattaa kaupungissa vierailla!

1. Museo Picasso Málaga

Etelä-Espanjan rantakaupunki Málaga on kuuluisan taitelijan Pablo Picasson kotikaupunki, minkä vuoksi kaupungissa riittää kiinnostavaa nähtävää taiteesta kiinnostuneille lomailijoille. Museo Picasso Málaga -museolla on esillä teoksia Picasson uran eri aikakausilta, joiden kautta pääsee tutustumaan taiteilijan elämänvaiheisiin.

Museo Picasso Málaga sijaitsee kaupungin historiallisen keskustan alueella lähellä kaupungin katedraalia ja Alcazaban linnoitusta. Museo on auki päivittäin lukuun ottamatta muutamia juhlapyhiä ja sisäänpääsy maksaa aikuiselta noin 10 euroa. Málagassa on mahdollisuus vierailla myös Picasson synnyinkodissa, joka sijaitsee Plaza de la Merced -aukion laidalla.

2. Málagan katedraali

Málagan katedraali on tärkeä maamerkki, jonka yli 80 metriä korkea torni kohoaa kaupungin ylle. Näyttävän katedraalin arkkitehtuuri on sekoitus renessanssia, goottilaisuutta ja barokkia.

Katedraali on avoinna kävijöille päivittäin. Pääsylipun hinta vaihtelee sen mukaan, mitä osia katedraalista haluaa nähdä. Kalleimman lipun, joka maksaa noin 10 euroa, hintaan sisältyy pääsy katedraalin kattotasanteelle, josta aukeaa hieno näkymä kaupunkiin.

3. Malagueta-ranta

Malagueta on Málagan tunnetuin ranta ja se sijaitsee samannimisessä kaupunginosassa keskustan alueella. Tummahiekkaisella rannalla on pituutta yli kilometri ja se on yli 40 metriä leveä, joten rannalle mahtuu kuumanakin kesäpäivänä nauttimaan auringosta ja rantaelämästä.

Malaguetan kaupunginosassa on laaja ravintolatarjonta ja rannan vieressä kulkee kävelykatu, jolta kauniita rantamaisemia on helppo ihastella. Malaguetalla viihtyvät myös lapsiperheet, sillä rannalla leikkipaikkoja perheen pienimmille.

Malaga
Kuva: Krista Ahonen
Malagueta on Málagan kuuluisin ranta, joka on niin paikallisten kuin matkailijoiden suosima.

4. Alcazaban linnoitus

Maurilaisen Alcazaban linnoituksen rauniot ovat yksi Málagan merkittävimmistä historiallisista kohteista. Jo 1000-luvulla rakennetun raunioalueen nähtävyyksiin kuuluvat muurit, tornit sekä amfiteatteri.

Alcazaban linnoitusalue on myös pienen budjetin reissaajille sopiva kohde, sillä sisäänpääsy maksaa vain pari euroa ja sunnuntaisin linnoituksella järjestetään ilmaisia kierroksia.

5. Carmen Thyssen -museo

Hulppeassa Palacio de Villalón -palatsissa sijaitseva Carmen Thyssen -taidemuseo keskittyy pääasiassa espanjalaiseen ja erityisesti andalusialaiseen maalaustaiteeseen. Vuonna 2011 avatussa museossa on esillä yli 200 teoksen kokoelma. Museo on auki tiistaista sunnuntaihin ja museon teoksiin voi tutustua joko itsenäisesti tai opastetuilla kierroksilla.

>> Lue myös: Shoppailupäivä Aurinkorannikolla – katso vinkit Málagan parhaille ostospaikoille

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Istockphoto, Krista Ahonen

Päivitetty: 14.2.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (5 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia