Hyppää sisältöön

Ryanair

Mia Pennanen Päivitetty: 01.08.2023
Vuonna 1985 perustettu irlantilainen Ryanair on Euroopan suurin halpalentoyhtiö.

Euroopan suurin halpalentoyhtiö

Irlantilainen halpalentoyhtiö Ryanair perustettiin vuonna 1985. Sittemmin yhtiö on kasvanut Euroopan suurimmaksi halpalentoyhtiöksi, ja se on matkustajamäärillä mitattuna myös maailman suurimpia lentoyhtiöitä.

Lentoyhtiön toiminnan taustalla on monipuolinen kustannustehokkuus. Lentoyhtiö keskittyy Euroopan sisäisiin lentoihin ja käyttää suurten pääkenttien sijaan pienempiä ja syrjäisempiä kenttiä. Myös kaikki lennonaikaiset palvelut on karsittu minimiin ja esimerkiksi matkatavaroista tulee maksaa ylimääräistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ryanairin taustalla vaikuttaa Ryanair Holdings ptc, jonka omistukseen kuuluvat myös Ryanair UK, Malta Air, Lauda sekä Buzz. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Irlannissa Dublinissa.

Ryanairilla ympäri Eurooppaa

Ryanair lentää yli 40 maahan ja yli 240 lentokentälle Euroopassa, Marokossa ja Lähi-idässä. Päivittäin yhtiö lentää yli 3000 lentoa. Ryanairilla on käytössään yli 400 Boeing 737-800 -tyypin lentokonetta.

Suomeen Ryanair laajeni vuonna 2002, kun yhtiö avasi reitin Tampere-Pirkkalan lentoaseman ja Tukholman Skavstan lentoaseman välille.

Nykyään Ryanair operoi Suomessa Helsinki-Vantaan, Tampereen, Lappeenrannan ja Rovaniemen lentoasemilla. Ryanairin siivin pääsee esimerkiksi Varsovaan, Lontooseen, Barcelonaan ja Wieniin. Osa reiteistä lennetään vain talvi- tai kesäkaudella.

Yhteystiedot

Ryanairin englanninkieliset internetsivut löytyvät osoitteesta www.ryanair.com.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ryanairin asiakaspalvelun tavoittaa puhelimitse numerosta +358 753252927. Puhelinpalvelu on auki maanantaista perjantaihin klo 10-20, lauantaisin klo 10-19 ja sunnuntaisin klo 11-19.

Yhtiön internetsivuilla asiakkaita palvelee myös chat, joka on auki maanantaista perjantaihin klo 8-23, lauantaisin klo 10-20 ja sunnuntaisin klo 11-20. Lisäksi yhtiön internetsivuille on koottu runsaasti ohjeita erilaisten ongelmatilanteiden varalle.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Dubrovnik, Kroatia

Ryanair aloittaa lennot Helsingistä kahteen uuteen kohteeseen

Ryanair

Näin Ryanairin hinnoittelu toimii: halvimmat tarjoukset ovat totta, mutta lisämaksut voivat nostaa hinnan 10-kertaiseksi

Suorat lennot Gironaan

Joko tunnet nämä viisi kohdetta, joihin pääsee Suomesta edullisesti? Ryanairin lennot vievät pienemmille kentille

Ryanairin lentokone ilmassa

Maskisuositus päättyy myös Ryanairin lennoilla – taustalla EU-tason suositus

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja