Hyppää sisältöön

Montserratin vuoristomaisemat mykistävät – koe tämä helppo päiväretkikohde Barcelonasta

  • Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 15.01.2024
Tee päiväretki Barcelonasta ja vieraile Montserratin vuoristossa sijaitsevassa luostarissa. Näiden maisemien äärellä et takuulla pety!

Näyttävä luostari vuoriston syleilyssä

Barcelonan-kaupunkilomaan on helppo yhdistää päiväretkiä kiinnostaviin kohteisiin. Suosituimpien vierailukohteiden joukkoon lukeutuu koko Espanjan toiseksi suosituin pyhiinvaelluskohde, Montserratin vuoristoluostari, joka tarjoaa elämyksiä myös upeita maisemia arvostaville matkailijoille.

Noin 50 kilometrin päässä Barcelonasta sijaitseva Montserrat on kiinnostava vierailukohde, jonne on helppo tehdä päiväretki. Maaginen vuoristomaisema ja satoja vuosia vanha luostari luovat näkymän, jota ei kannata jättää väliin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jo matka perille luostariin on vaikuttava: erikoisen muotoinen vuoristo on saanut muotonsa vuosisatojen kuluessa tuulen, veden ja jään kuluttaessa kalkkikiveä. Vuoristosta nousevat kivimuodostelmat näkyvät pitkälle mutkittelevalla vuoristotiellä, joka vie kävijät pilvien yläpuolelle.

Montserratin vuori kohoaa 1 236 metrin korkeuteen, joten näkymät matkan varrella ovat varsin vakuuttavat. Huipulta avautuu maisema kirkkaana päivänä aina Pyreneiden vuoristoon saakka.

Helppo ja suosittu vierailukohde

Montserratiin pääsee näppärästi joko vuokra-autolla tai osallistumalla useiden järjestäjien tarjoamalla päiväretkelle. Alueen suuri pysäköintialue täyttyy nopeasti niin turistibusseista kuin henkilöautoistakin, joten liikkeellä on hyvä olla aikaisin aamulla – suosittu vierailukohde kuhisee kävijöitä etenkin kesäkuukausina. Perille luostariin pääsee niin kiskoköysiradalla kuin tavallisella köysiradallakin.

Montserratin benediktiiniläisluostarin alueella on rutkasti näyttäviä maisemapaikkoja, jännittäviä luolia ja vaellusreittejä, mutta aktiivimatkailijoiden lisäksi kohde kiinnostaa myös kulttuurin ystäviä. Vuonna 1025 perustetun luostarin yhteydessä toimii museoita, ja kompleksin suosituin nähtävyys on mustan neitsyen patsas, jonka ympärillä parveilee kävijöitä kaikkina vuodenaikoina.

Luostari on nykyisinkin noin 80 munkin koti, joten alueella pääsee näkemään myös aivan tavallista luostarielämää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Katso kuvat Montserratin vuoristo- ja luostarimaisemasta!

Inka KhanjiMontserrat, Espanja
Vuoriston erikoinen muoto on kulunut vuosisatojen aikana tuulen, veden ja jään vaikutuksesta.
Inka KhanjiMontserrat, Espanja
Montserratin maisemat ovat häkellyttävät.
Inka KhanjiMontserrat, Espanja
Luostarin ympäristössä on rutkasti pysäköintipaikkoja, mutta ne täyttyvät nopeasti erityisesti suosituimman matkailukauden aikana.
Inka KhanjiMontserrat, Espanja
Luostarin edustalla on lukuisia näköalapaikkoja.
Inka KhanjiMontserrat, Espanja
Kirkkaana päivänä maisema jatkuu hyvin pitkälle.

Lue myös: Rantapallon matkaopas Barcelonaan

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Espanjan rantaetiketti

Tällainen on Espanjan rantaetiketti – aurinkoa yläosattomissa ja 7 muuta huomiota

Barcelonan maisemapaikat

Löydä Barcelonan parhaat näköalapaikat – 10 vinkkiä kattojen ylle

Malaga

Málagan tärkeimmät nähtävyydet – 18 paikkaa, joita ei kannata jättää väliin

Baleaarien saaret

Mallorca, Ibiza vai Menorca – mikä saari sopii sinulle? Näin kohteet eroavat toisistaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja