Hyppää sisältöön

Löydä uusi kohde Floridassa – aurinkoinen Tampa hurmaa monipuolisuudellaan

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 24.11.2017
Aurinkoisessa Tampassa riittää nähtävää ja koettavaa pidemällekin kaupunkilomalle, ja kaupungista pääsee myös helposti Floridan upeille vaaleahiekkaisille palmurannoille.

Advertisement

ILMOITUS: LUFTHANSA

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lufthansan lennoilla aurinkoiseen Tampaan

Floridan länsirannikolla sijaitseva Tampa on monipuolinen kaupunkikohde, joka hemmottelee matkailijaa kiinnostavilla nähtävyyksillä, tasokkailla ravintoloilla ja vilkkaalla yöelämällä. Tampa on erinomainen kohde paeta kotimaan kylmiä säitä, sillä kaupungissa nautitaan miellyttävästä ja aurinkoisesta säästä ympäri vuoden.

Tampan aurinkoisiin maisemiin pääsee Suomesta kätevästi Lufthansan lennoilla. Lufthansa lentää suoraan Frankfurtista Tampaan useita kertoja viikossa ja Helsingistä Frankfurtiin on jopa kolme päivittäistä suoraa lentoa.

Lufthansa operoi reittiä Airbus A340 -lentokoneilla, joihin mahtuu lähes 300 matkustajaa. Valittavana on Economy-luokan lisäksi matkustusluokat Economy Premium, Business ja First, jos omaan lomaan haluaa lisätä ripauksen luksusta.

Ota kaikki irti kaupunkilomasta Tampassa

Tampan kiehtovat kaupunginosat tarjoavat nähtävää ja koettavaa pidemällekin lomalle. Kaupungin arkkitehtuuri on sekoitus historiallisia ja moderneja rakennuksia, ja Tampassa on aistittavissa myös espanjalaisia ja kuubalaisia vaikutteita.

Kaupungin keskusta eli downtown on eläväinen alue, joka sijaitsee kaupunkia halkovan Hillsborough-joen itäpuolella. Keskustasta löytyy kaunista arkkitehtuuria, lukuisia ravintoloita ja kiinnostavia museoita, kuten Tampa Museum of Art. Tämän lisäksi vierailun arvoinen kohde on Curtis Hixon Park, jossa järjestetään usein tapahtumia ja konsertteja.

Tampa sopii kohteeksi myös shoppailijalle, sillä kaupungissa ja sen ympäristössä on useita ostoskeskuksia. Hyde Parkin kaupunginosa on shoppailijalle mainio valinta, sillä sieltä löytyy sekä pikkuputiikkeja että yhdysvaltalaisten merkkien liikkeitä. Alueella on myös kattava valikoima ravintoloita ja baareja.

Vilkasta yöelämää etsivien kannattaa Tampassa suunnata Ybor Cityn alueelle, joka tunnetaan lukuisista baareista ja yökerhoista. Monipuolisesta tarjonnasta löytyy sopiva vaihtoehto niin laadukkaista cocktaileista kuin aamuun asti tanssimisesta pitäville.

Vieraile lähialueen kiinnostavissa kohteissa

Tampasta voi tehdä helposti retkiä Tampa Bayn alueen muihin kiinnostaviin kohteisiin vaikkapa vuokra-auton kyydissä. Kaupungista on myös vain noin 30 minuutin ajomatka lähimmille rannoille.

Erityisesti pidempään Tampan-lomaan kannattaakin yhdistää rantapäivä ja lähteä nauttimaan Floridan aurinkoisesta säästä. Suosittuja rantakohteita lähellä Tampaa ovat esimerkiksi valkohiekkainen Clearwater Beach ja perheiden suosima Fort de Soto.

Tampasta on noin 1,5 tunnin ajomatka Orlandoon, joka on kuuluisa lukuisista teemapuistoistaan. Erityisesti lapsiperheiden rakastamassa Orlandossa sijaitsee esimerkiksi Walt Disney World ja Universal Studios Florida -teemapuisto. Kaupungissa on myös mainiot shoppailumahdollisuudet ja useita golfkenttiä.

Lähde: Lufthansa
Kuva: Istockphoto

ILMOITUS: LUFTHANSA

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Miami Beach, Florida

Palmuja, merta, aurinkoa – mikä Floridan upeista rannoista sopii parhaiten juuri sinulle?

Fort Lauderdalen rannat

Fort Lauderdalen rannat – esittelyssä viisi vaihtoehtoa Miami Beachille

Mikä Yhdysvaltojen kaupunki sopii sinulle?

Mikä amerikkalainen kaupunki sopii sinulle? 10 kohdetta Yhdysvalloissa

Viisi asiaa, joista Fort Myers on tunnettu

Löydä tuntematon Florida – viisi asiaa, joista Fort Myers on tunnettu

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja