Hyppää sisältöön

Löydä tuntematon Florida – viisi asiaa, joista Fort Myers on tunnettu

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 18.12.2019
Oletko jo käynyt Miamissa ja Orlandossa? Jos kaipaat uusia maisemia etkä ole vielä kuullut Fort Myersista, näiden asioiden takia sinne kannattaa matkustaa ennen muita.

1. Upeat auringonlaskut

Floridan itäosa on suomalaismatkailijoille tunnetumpi kuin länsi, sillä Suomesta pääsee helposti idän kaupunkeihin kuten Miamiin ja Orlandoon. Molemmista puuttuu kuitenkin yksi asia: auringonlasku merelle.

Mahtipontiset auringonlaskut nähdäkseen on matkustettava Floridan länsiosiin, Fort Myersiin ja Sanibeliin. Fort Myersiin ajaa Miamista kaksi ja puoli tuntia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockViisi asiaa, joista Fort Myers on tunnettu
Koska Fort Myers sijaitsee Floridan länsirannikolla, sijainti takaa romanttisen näkymän merelle auringonlaskun aikaan.

Rento karibialaistunnelma ja auringon laskiessa punaisena palava taivas houkuttelevat Fort Myersiin erityisesti romantiikkaa kaipaavia matkailijoita.

2. Saarihyppely

Fort Myersin ja Sanibelin alue jakautuu useisiin osiin, joista suurimmat ja matkailijaystävällisimmät ovat Fort Myers Beach, Sanibel ja Captiva sekä Fort Myers ja Cape Coral.

Jos pidit saarihyppelystä Thaimaassa, sitä voi harrastaa myös Fort Myersissa ja Sanibelissa. Alueen yli sata saarta takaavat päivän, joka on täynnä tekemistä.

ShutterstockViisi asiaa, joista Fort Myers on tunnettu
Osaan Fort Myersin alueen saarista pääsee autolla, mutta käytännöllisin kulkuväline alueella on vene.

Osalle saarista pääsee autolla, mutta lomalla käyttöönsä voi vuokrata myös oman veneen. Esimerkiksi Cape Coralilla on vuokrattavissa villoja, joihin kuuluu oma vene.

3. Rannat ja simpukoiden kerääminen

Simpukoiden keräämisestä voi tehdä täysipäiväisen ammatin Sanibelin saarella, sillä vehreälle saarelle huuhtoutuu runsaasti simpukoita. Täydellistä yksilöä voi etsiä esimerkiksi Bowman’s Beach -rannalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sanibel on myös sopiva luontokohde, sillä saarella sijaitsee luonnonsuojelualue.

Simpukoiden kerääminen on suosittu ajanviete Fort Myersissa.

Alueen rannoista parhaimmistoon kuuluvat Sanibelin lisäksi Captivan ja Cayo Costan rannat, joilta avautuu kaunis auringonlasku iltaisin.

4. Runsaasti tekemistä

Kajakit, kalastus, sukeltaminen vai suppaus? Keksi vesiurheululaji ja kokeile sitä Fort Myersissä, Sanibelissa tai alueen muilla saarilla. Mahdollisuuksia eri lajien harrastamiseen on runsaasti.

Monet rannat sopivat hyvin myös lasten kanssa matkustaville perheille.

Vesilajien lisäksi Sanibelin saarella on 40 kilometriä tasaista pyöräreittiä. Hyvän valikoiman erilaisia aktiviteetteja voi löytää myös Fort Myersista ja Cape Coralista.

5. Kiehtova historia

Tiesitkö, että kuuluisat yhdysvaltalaiset Thomas Edisonilla ja Henry Fordilla oli talviasunnot Fort Myersissa? Molempien uranuurtajien työhön voi tutustua Edisonin ja Fordin työlle perustetussa museossa.

Mielenkiintoista historiaa löytyy myös Cabbage Key Inn -ravintolasta, jonka kattoon on ripustettu dollarin seteleitä. Alkuperäistä syytä dollareiden ripustamiseksi kattoon ei tiedetä, mutta yksi teoria on, että ravintolassa kävivät perinteisesti paikalliset kalastajat, jotka jättivät hyvän kalavuoden jälkeen ravintolaan omalla nimellään nimetyn dollarin setelin.

Fort Myers
Cabbage Key

Seteli jätettiin siltä varalta, että rahaa säästyi myös seuraavaksi vuodeksi, vaikka seuraava olisikin huonompi kalavuosi. Nykyään matkailijat voivat osallistua perinteeseen jättämällä dollarin roikkumaan ravintolan katosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää vinkkejä Floridaan!

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan parhaat rannat

Valitse suosikkisi! Thaimaan kahdeksan parasta rantaa

Amerikkalainen joulu

Tuttu elokuvista ja tv-sarjoista – tällainen on amerikkalainen joulu

Porto Santo, Portugali

Onko tässä Portugalin paras rantakohde? Pitkä hiekkaranta aivan Madeiran vieressä jää monilta kokematta

Suomen parhaat rannat

Rantalomalle kotimaassa – katso 10 ihanaa uimarantaa Suomessa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja