Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Arvaatko, miksi teemapuistoista voi olla vaikea löytää peilejä? Tässä selitys

Istockphoto artikkelin kuva
Kulttuuri ja nähtävyydet
Arkipäiväinen huomio paljastaa yllättävän niksin teemapuistojen kulissien takaa.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 15.04.2019
facebook   whatsapp

Peilittömät wc-tilat isoissa teemapuistoissa

Isoissa teemapuistoissa asiat on pyritty tekemään mahdollisimman sujuviksi. Valtavien kävijämassojen takia kaiken täytyy toimia jouhevasti ja järjestelmällisesti. Joskus toimivuus vaatii yllättäviä niksejä.

Apartment Therapy -sivuston toimittaja kertoo kiinnittäneensä huomiota erikoiseen seikkaan vieraillessaan Floridan Orlandossa sijaitsevassa Walt Disney Worldissa. Wc-tiloissa käsienpesualtaiden yläpuolelta ei löytynyt lainkaan peilejä, joita vessareissulta voi yleensä odottaa.

Samoja huomioita on tehty Theme Park Insider -sivustolla käydyn keskustelun mukaan myös muissa amerikkalaisissa teemapuistoissa kuten Universal Studiosilla, Knotts Berry Farmilla sekä Six Flags -huvipuistossa.

Asia on selitetty kysymyspalvelu Quorassa, eikä peilien puuttuminen Disney Worldissa ole sattumaa. Miksi vieraiden ei haluta peilailevan “maailman taianomaisimmaksi paikaksi” itseään kutsuvassa teemapuistossa?

Tarkoituksena on välttää ilkivaltaa tiloissa, joita ei pystytä tarkkailemaan valvontakameroilla samaan tapaan kuin muita julkisia paikkoja. Peilien puuttuminen tekee tilasta vähemmän riskialttiin.

Toinen selitys löytyy jonojen vauhdittamisesta. Isot teemapuistot ovat paikkoja, joissa kävijät joutuvat jatkuvasti jonottamaan laitteelta toiselle. Ruuhkien syntymistä wc-tiloissa pyritään rajoittamaan poistamalla peilit.

Vessakäynnit sujuvat paljon nopeammin silloin, kun tiloissa ei ole mahdollisuutta jäädä korjailemaan meikkiä ja kampausta tai lisäilemään aurinkorasvaa peilin edessä. Käsienpesun jälkeen kävijät siirtyvät suoraan ulos.

Niksi näyttää toimivan: Apartment Therapyn toimittaja kertoo yllättyneensä siitä, ettei juuri koskaan joutunut seisomaan vessajonossa.

Täysin sokkona teemapuistokävijät eivät kuitenkaan joudu liikkumaan. Wc-tilojen uloskäynnin yhteyteen on yleensä lisätty yksi kokovartalopeili, josta kävijät voivat nopeasti tarkistaa kuvajaisensa ohi kävellessään.

Mihin erikoiseen asiaan sinä olet kiinnittänyt huomiota teemapuistoissa?

Lue myös: Kymmenen salaisuutta, joita et tiennyt Disneylandista – paljastukset teemapuiston kulissien takaa

Lähde: Apartment Therapy, Travel + Leisure, Theme Park Insider
Kuva: Istockphoto

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.