Hyppää sisältöön

Palmurantoja ja neonvaloja – Miami Beach on rantalomailijan unelmakohde

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 17.12.2018
Floridassa sijaitseva Miami Beach on tunnelmallinen rantakohde, jonka neonvalot, art deco -rakennukset ja pitkä ranta luovat ainutlaatuiset puitteet unohtumattomalle lomalle.

Rantaelämää Miamissa

Kun lomakohteena on Miami Beach, kannattaa mukaan pakata ehdottomasti uimahousut ja bikinit! Paikan päällä ne nimittäin tuntuvat olevan virallinen univormu päiväsaikaan. Yhdysvalloissa sijaitsevan Floridan osavaltion tunnetuimpien kohteiden joukkoon lukeutuva rantalomakohde on rakastettu erityisesti palmujen reunustamasta rannastaan.

Kadut vilisevät lenkkeilijöitä, lentopallonpelaajia ja rullaluistelijoita, puhumattakaan iloisista katusoittajista, ostoskassien kanssa kirmaavista teineistä ja karttojen kanssa pähkäilevistä turisteista. Miami Beachin tunnelma on kevyt ja rento, joten kohde sopii lomalaiselle erinomaisesti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockMiami Beach, Yhdysvallat
South Beachin pitkä hiekkaranta on alueen valtti.

Miami Beachin South Beachilla voi harrastaa mitä erilaisimpia vesiurheilulajeja, ja kohdalle saattaa myös sattua tilaisuus katsella paikallisia hurjapäitä temppuineen. Vauhdikasta kyytiä viilettävät moottoriveneet ja perässä pysyttelevät liitovarjoilijat sekä vesihiihtäjät ovat tuttu näky. Tavallinen matkailija tyytyy snorklaukseen tai vesipallon pelaamiseen, mutta houkutus kokeilla myös hieman hurjemmalta kuulostavampia aktiviteetteja on suuri.

Vesiurheiluakin suositumpi harrastus Miami Beachin rannoilla on kuitenkin auringon palvonta. Rannat ovat usein täynnä rusketuksesta haaveilevia tai jo syvän pronssisiksi paahtuneita ihmisiä. Jos aurinko alkaa tuntua liian pistävältä, kannattaa suunnata palmun varjoon tai nähtävyyksiä katselemaan. Rannalta on hyvä suunnata esimerkiksi South Beachin lähellä sijaitsevalle Ocean Drivelle. Kuuluisa Art Deco -alue on kuin suuri ja värikäs karkkipussi pistaasin, purukumin ja sitruunakaramellin värisine taloineen.

Neonvalojen loisteessa

Miami Beach ei nuku yölläkään, vaan muuttuu päivän rennon urheilullisesta rantakohteesta neonvalojen loisteessa sykkiväksi viihdekeitaaksi. Miami Beachilta löytyy viihdettä, baareja ja yökerhoja joka lähtöön, varsinkin rantakatu Ocean Driven varrelta.

Monet kuuluisimmista ja suosituimmista yökerhoista ovat pikkutunneille asti tupaten täynnä väkeä, mutta erilaisille vip-yökerhoille tai suosittujen yökerhojen vip-osastoille ei tavallisella tallaajalla ole asiaa. Miami Beachin yöelämässä voi lisäksi bongailla julkkiksia, sillä rantakohde on myös Hollywoodin silmäätekevien suosiossa.

ShutterstockMiami Beach, Yhdysvallat
Miami Beachin shoppailumahdollisuudet ovat lähes loputtomat, ja ostoksia voi tehdä aina myöhään yöhön saakka.

Amerikkalaisen tavan mukaan kaupat ovat auki pitkälle iltaan, joten ostosten tekoon voi käyttää päivän kuumimpien tuntien lisäksi myös illan hämyisiä hetkiä. Aikaa shoppailuun tarvitaankin, jos suunnitelmissa on koluta kaikki mahdolliset kaupat vaaterekkeineen, elektronisine vempeleineen ja matkamuistoineen. Yksi lomakaan ei yksinkertaisesti riitä kaikkeen. Hyviä ostospaikkoja löytyy esimerkiksi Lincoln Roadilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Miami Beachilla mahdollisimman moni päivän aterioista kannattaa nauttia ulkona. Hieno päivä alkaa täyttävällä aamiaisella hotellin ulkoterassilla tai jossakin rantakadun kahvilassa. Lounaan voi viettää eväsretkellä rannalla. On hyvin mahdollista, että kesän kuukausina Miami Beachin illat ovat sateisia, joten silloin on hyvä tilaisuus nauttia ateria jossakin suositussa ravintolassa Ocean Driven varrella, tietysti neonvalojen loisteessa.

>> Lue lisää vinkkejä Floridaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Amerikkalainen joulu

Tuttu elokuvista ja tv-sarjoista – tällainen on amerikkalainen joulu

Grand Canyon, Yhdysvallat

Grand Canyon on koettava kerran elämässä – tällainen on vierailu Yhdysvaltain tunnetuimmassa luontokohteessa

Millä alueella New Yorkissa kannattaa majoittua? Viisi vaihtoehtoa Manhattanilla

Miami Beach, Florida

Palmuja, merta, aurinkoa – mikä Floridan upeista rannoista sopii parhaiten juuri sinulle?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja