Hyppää sisältöön

Oletko huomannut tämän Disney-huvipuistoissa? Yksi tavallinen ele on kielletty – mutta se on helppo kiertää

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 16.11.2017
Eräs tuiki tavallinen tapa on kielletty teemapuistojen työntekijöiltä.

Kahden sormen “Disney point” teemapuistoissa

Jos olet joskus vieraillut Disneyn teemapuistoissa, olet saattanut huomata erikoisen asian. Osoittaessaan kävijöille suuntaohjeita, työntekijät eivät koskaan käytä vain yhtä sormea.

Kun työntekijät viittovat kävijöitä suuntaamaan esimerkiksi oikealle tai vasemmalle, he osoittavat suuntaa kohti aina kahdella sormella. Kahden yhteen painetun sormen ele tunnetaan yleisesti nimellä “Disney point” – ja sille löytyy sosiaalisesta mediasta jopa oma hashtag.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Disney pointin” opettelu kuuluu työntekijöiden koulutukseen, sillä yhdellä sormella viittominen on teemapuistoissa kokonaan kielletty.

Selitykseksi tarjotaan teemapuistojen kansainvälisyyttä. Puistoissa vierailee päivittäin kävijöitä kaikista maailman kolkista, ja joissain maissa yhdellä sormella osoittelua saatetaan pitää jopa yhtä loukkaavana kuin keskisormen vilauttelua.

Samaan aikaan eleellä on myös toinen piilomerkitys. Walt Disney tunnettiin armottomana tupakkamiehenä, joka saattoi sauhutella päivässä jopa kolme askia savukkeita. Lopulta Disney menehtyikin keuhkosyöpään vuonna 1966 vain 65-vuotiaana.

Elinaikanaan Disney kuvattiin usein savuke riippumassa sormien välistä. Ajan myötä tupakat alettiin pyyhkiä pois valokuvista, jotta lapset eivät näkisi niitä. Tällöin näytti siltä, että Disney poseerasi muuten vain kaksi sormea ilmassa.

Kohteliaisuussyiden lisäksi kaksisorminen viittominen on myös salainen hatunnosto edesmenneelle Disneylle, joka tunnettiin varsinaisena viihdemaailman legendana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Seuraavan kerran, kun vierailet Disneyn teemapuistossa, pyydä työntekijöiltä suuntaohjeita ja seuraa miten he sen tekevät. Disneyn teemapuistoja löytyy Pariisista, Yhdysvaltojen Floridasta ja Kaliforniasta, Kiinan Shanghaista, Hongkongista sekä Japanin Tokiosta.

Lukuisat Disneyn työntekijät ovat jakaneet Instagramissa kuvia, jossa he poseeraavat kuuluisan kaksisormisen eleen kera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: The Sun
Kuvat: Flickr / HarshLight, Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Powerpark

Esittelyssä kaikki Suomen huvipuistot – mikä sopii sinulle?

Linnanmäen Swingi

Linnanmäen kausi käynnistyi – tältä näyttää 40 metrin korkeuteen heilahtava uutuuslaite Swingi

Pariisin nähtävyydet

Pariisin tärkeimmät nähtävyydet – 19 paikkaa, jotka eivät jätä kylmäksi

Junalla Lontoosta Pariisiin

Junalla Lontoosta Pariisiin – millaista on matkustaa vedenalaisessa tunnelissa?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja