Hyppää sisältöön

Lähde unohtumattomalle road tripille Mallorcalle – pysähdy näissä viidessä paikassa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 21.03.2019
Kaunis Mallorcan saari sopii hyvin road tripille. Näissä viidessä paikassa siellä kannattaa pysähtyä!

Carretera de Sa Calobra

Espanjalle kuuluva Mallorcan saari on täynnä henkeäsalpaavia näköalareittejä, mutta Carretera de Sa Calobran vuoristoreitti on road tripin ehdoton klassikko. Mutkitteleva ja kapea serpentiinitie tarjoaa huikean vuoristoradan, jossa kuljettajan on pidettävä silmänsä tiiviisti tiessä. Neulansilmäkäännösten ja jyrkkien nousujen lomaan mahtuu myös yllättävä 360 asteen mutka.

Tie kulkee Mallorcan pohjoisosassa Ma-10-tieltä kohti Sa Calobran satamaa. Sa Calobran vuoristoreitin ohella Ma-10-tie tunnetaan yhtenä Mallorcan hienoimmista ajoreiteistä. Uskomattomien maisemien lomassa kannattaa pitää pieni tauko, jonka aikana tien saa ikuistettua kuviin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos kaipaa todellista haastetta lomalleen, reitin voi ajaa myös pyörällä.

Henkilön Manny (@mannyfied) jakama julkaisu

Capdeperan majakka ja linna

Mallorcan itäisimmässä kärjessä sijaitseva Capdeperan kylä sopii vaelluksen aloituskohteeksi, sillä sieltä mutkittelee luontoreitti Capdeperan majakalta Cala Ratjadan lomakylään. Jos ei mieli vaeltamaan, myös Capdeperan entisöity linna on vierailun arvoinen kohde.

Alun perin linnan muurit rakennettiin kyläläisten suojaksi merirosvousta vastaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Henkilön dodo (@do.do168) jakama julkaisu

Cap de Formentor

Mallorcan Cap de Formentoria on kehuttu saaren upeimmaksi maisemapaikaksi. Niemeltä avautuu dramaattinen näkymä merelle, ja sen jyrkkä kallio kohoaa parhaimmillaan 400 metrin korkeuteen merenpinnan yläpuolelle.

Näkymä odottaa vaarallisen ajomatkan päässä, sillä perille johtaa mutkainen, 20 kilometrin mittainen serpentiinitie Port de Pollencasta. Näkymä on kuitenkin varovaisen ajamisen arvoinen.

Niemeltä löytyy myös vanha merirosvoilta suojannut vahtitorni, josta voi nähdä saaren parhaimpiin kuuluvan auringonlaskun.

>> Lue lisää: Tämä vahtitorni suojasi Mallorcaa merirosvoilta – nyt kätketystä näköalapaikasta näkee saaren parhaat auringonlaskut

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Henkilön Virginia (@vi4travel) jakama julkaisu

Caló des Moro

Jos helle tekee olon tukalaksi road tripillä, mainio pysähdyskohde on Mallorcan kauneimmaksi kehuttu ranta Caló des Moro. Ranta sijaitsee aivan saaren eteläkärjen tuntumassa, lähellä Santanyin kylää.

Kallioiden katveessa piileskelevää hiekkarantaa on kauan pidetty saaren kätkettynä aarteena, sillä rannalle vievällä tiellä on ollut kylttejä varoittamassa yksityisestä tieosuudesta. Viime aikoina matkailijat ovat kuitenkin löytäneet poukaman kristallinkirkkaan rannan.

>> Lue lisää: Vau! Mallorcan kaunein ranta on häikäisevä näky – tätä kohdetta et halua jättää väliin

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Es Pontaksen kivikaari

Jäikö Maltan kuuluisa Sininen ikkuna näkemättä, ennen kuin se romahti mereen? Jos et nähnyt näyttävää kivikaarta, vastaava näky odottaa noin 60 kilometrin päässä Palmasta Mallorcan etelärannikolla.

Näköalapaikalle pääsy vaatii patikointia auton luota, mutta Es Pontaksen kivikaaren voi helposti yhdistää uimaretkeen Caló des Morossa.

>> Lue lisää: Tutulle Mallorcan saarelle on piilotettu upea näköalapaikka, jonka vain harva näyttää tuntevan – tämä on pakko nähdä

>> Lue lisää vinkkejä Mallorcalle!

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tippi Espanjassa

Pitääkö Espanjassa jättää tippiä? Näin annat juomarahaa lomalla

Mallorcan parhaat rannat

Näin löydät Mallorcan parhaat rannat – 10 suositusta

Cap de Formentorin majakka

Mallorcan upeimmalle maisemapaikalle johtaa hengästyttävä tie – kesällä voimassa tiukat rajoitukset

Madridin kiinnostavimmat nähtävyydet – 11 kohdetta, joissa kannattaa vierailla loman aikana

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja