Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Onko tämä Mallorcan vaarallisin kohde? Useimmat unohtavat turvallisuuden dramaattisten maisemien vuoksi

Flickr / Alpis Tay artikkelin kuva
Aktiivilomat
Mallorcan lomasaaren pohjoisin kohde on näyttävä Cap de Formentor, joka on useimpien mielestä vaarallisen matkan arvoinen.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 20.03.2019
facebook   whatsapp

Mallorcan pohjoisin kohde

Espanjalle kuuluva Mallorcan lomasaari on tunnettu mainiona rantalomakohteena, mutta saarella on myös runsaasti näyttäviä luontokohteita. Saaren dramaattisimmat maisemat sijaitsevat Mallorcan pohjoisosissa, missä kohoavalta Cap de Formentor -niemeltä avautuu hyvin vaikuttava näkymä.

Cap de Formentor on tunnettu dramaattisten maisemien lisäksi hiekkarannoista, ja se kiinnostaakin useita saarelle vierailevia matkailijoita. Jyrkkä kallio kohoaa noin 400 metrin korkeuteen merenpinnasta siinä kohdassa, missä Serra de Tramuntana -vuorijono loppuu muodostaen näkymän, jonka useimmat matkailijat haluavat tallentaa lomakuviinsa.

Näkymä odottaa vaarallisen ajomatkan päässä

Pääsy niemen tarjoamien maisemien äärelle ei kuitenkaan ole helppoa, sillä se edellyttää ajamista noin 20 kilometrin mittaisella, kovasti mutkittelevalla serpentiinitiellä. Ajomatka on kuuluisa mutta myös vaarallinen siitäkin huolimatta, että koko reitin matkalta tie on hyvässä kunnossa. Suurimmat vaaranpaikat aiheutuvatkin jyrkistä mutkista sekä valtavista korkeuseroista. Nämä yhdistettynä kesä–syyskuun koviin ruuhkiin ei tee ajoreitistä kaikille sopivaa.

Toisaalta taas monet kuskit pitävät Cap de Formentoriin johtavaa maisemareittiä yhtenä Euroopan kauneimmista, ja matkan varrella onkin runsaasti näköalapaikkoja. Esimerkiksi Mirador des Colomer on hyvin suosittu näköalapaikka, mistä avautuu esteetön näkymä merelle. Alueella on myös näköalatorni, mistä voi nähdä Cap de Formentorin niemen yläilmoista käsin, mutta myös Pollencan ja Alcudian lahdet. Ajomatkan varrella sijaitsevat maisemapaikat on merkitty selvästi liikennemerkein.

Aivan niemen päässä kohoaa valkoinen majakka, joka on useimmille vierailijoille retken pääpiste. Majakan sisälle ei pääse vierailulle, mutta sen yhteydessä toimii kahvila ja myymälä. Kirkkaana päivänä majakalta on mahdollista nähdä aina Menorcan naapurisaarelle saakka.

Cap de Formentor on haastavasta ajoreitistä huolimatta suosittu vierailukohde, ja siellä käy eniten matkailijoita saaren suosituimman lomasesongin, kesä–syyskuun aikana.

Katso, miltä Cap de Formentor näyttää!

Henkilön Virginia (@vi4travel) jakama julkaisu

>> Lue lisää vinkkejä Mallorcalle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Flickr / Alpis Tay sekä Instagram / @evenskaar, @nicolabock, @thatlittleravergalaxy, @solia_ch, @janivablueyes, @akvarelkaa ja @flindt

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.