Hyppää sisältöön

Onko tämä Mallorcan vaarallisin kohde? Useimmat unohtavat turvallisuuden dramaattisten maisemien vuoksi

Elina Venttola Päivitetty: 20.03.2019
Mallorcan lomasaaren pohjoisin kohde on näyttävä Cap de Formentor, joka on useimpien mielestä vaarallisen matkan arvoinen.

Mallorcan pohjoisin kohde

Espanjalle kuuluva Mallorcan lomasaari on tunnettu mainiona rantalomakohteena, mutta saarella on myös runsaasti näyttäviä luontokohteita. Saaren dramaattisimmat maisemat sijaitsevat Mallorcan pohjoisosissa, missä kohoavalta Cap de Formentor -niemeltä avautuu hyvin vaikuttava näkymä.

Cap de Formentor on tunnettu dramaattisten maisemien lisäksi hiekkarannoista, ja se kiinnostaakin useita saarelle vierailevia matkailijoita. Jyrkkä kallio kohoaa noin 400 metrin korkeuteen merenpinnasta siinä kohdassa, missä Serra de Tramuntana -vuorijono loppuu muodostaen näkymän, jonka useimmat matkailijat haluavat tallentaa lomakuviinsa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näkymä odottaa vaarallisen ajomatkan päässä

Pääsy niemen tarjoamien maisemien äärelle ei kuitenkaan ole helppoa, sillä se edellyttää ajamista noin 20 kilometrin mittaisella, kovasti mutkittelevalla serpentiinitiellä. Ajomatka on kuuluisa mutta myös vaarallinen siitäkin huolimatta, että koko reitin matkalta tie on hyvässä kunnossa. Suurimmat vaaranpaikat aiheutuvatkin jyrkistä mutkista sekä valtavista korkeuseroista. Nämä yhdistettynä kesä–syyskuun koviin ruuhkiin ei tee ajoreitistä kaikille sopivaa.

Toisaalta taas monet kuskit pitävät Cap de Formentoriin johtavaa maisemareittiä yhtenä Euroopan kauneimmista, ja matkan varrella onkin runsaasti näköalapaikkoja. Esimerkiksi Mirador des Colomer on hyvin suosittu näköalapaikka, mistä avautuu esteetön näkymä merelle. Alueella on myös näköalatorni, mistä voi nähdä Cap de Formentorin niemen yläilmoista käsin, mutta myös Pollencan ja Alcudian lahdet. Ajomatkan varrella sijaitsevat maisemapaikat on merkitty selvästi liikennemerkein.

Aivan niemen päässä kohoaa valkoinen majakka, joka on useimmille vierailijoille retken pääpiste. Majakan sisälle ei pääse vierailulle, mutta sen yhteydessä toimii kahvila ja myymälä. Kirkkaana päivänä majakalta on mahdollista nähdä aina Menorcan naapurisaarelle saakka.

Cap de Formentor on haastavasta ajoreitistä huolimatta suosittu vierailukohde, ja siellä käy eniten matkailijoita saaren suosituimman lomasesongin, kesä–syyskuun aikana.

Katso, miltä Cap de Formentor näyttää!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Henkilön Virginia (@vi4travel) jakama julkaisu

>> Lue lisää vinkkejä Mallorcalle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Flickr / Alpis Tay sekä Instagram / @evenskaar, @nicolabock, @thatlittleravergalaxy, @solia_ch, @janivablueyes, @akvarelkaa ja @flindt

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Menorca, Espanja

Millaista Espanjan Baleaarien saarilla on talvella? 10 huomiota sesongin ulkopuolelta

Sitgesin yöelämä

“Syntien katu” houkuttelee turisteja Espanjan suositussa lomakohteessa – muuttuu hämärän laskeuduttua

Näin etelä ja pohjoinen eroavat toisistaan Teneriffalla

Kannattaako Teneriffalla lomailla etelässä vai pohjoisessa? 5 merkittävintä eroa

Millaisia majoitusmuotoja Kanariansaarilta löytyy?

Miten Kanarialla kannattaa majoittua? 7 eri tapaa, joiden joukosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja