Hyppää sisältöön

Ehditkö nähdä tämän? Suositun lomasaaren tärkein nähtävyys romahti ja katosi jäljettömiin

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 09.03.2017
Yksi Maltan tunnetuimmista luonnonkohteista on sortunut myrskyn takia.

Sininen ikkuna romahti

Maltan pienen naapurisaaren Gozon turistivalttina tunnettu Sininen ikkuna on romahtanut voimakkaan myrskyn seurauksena, kertoo paikallinen uutissivusto Times of Malta.

Sininen ikkuna oli luonnon muovaama 28 metriä korkea kivikaari, joka tunnettiin myös nimellä Dwejra. Kaari syntyi aikoinaan kahden kalkkikiviluolan romahdettua. Luonnonihme oli nähtävyys, jonka useimmat Maltalla lomailevat matkailijat halusivat kokea tekemällä lauttamatkan Gozolle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sinisen ikkunan luhistumista oli todistamassa ohikulkija, joka näki kaaren romahtavan voimakkaan myrskyn mukana. Silminnäkijän mukaan kaaren sortuminen aiheutti jättimäisen pärskeen, jonka laskeuduttua kaari oli jo hävinnyt jäljettömiin.

Uutisten levittyä paikalle alkoi valua runsain joukoin paikallisia, joita pyydettiin kuitenkin pysymään poissa tapahtumapaikalta. Maltan ympäristöministerin mukaan kaaren tuhoutumista ei olisi voitu estää suojakeinoin.

Gozon matkailuviranomaiset ilmaisivat surunsa kuuluisan luonnonihmeen häviämisestä, mutta toivoivat matkailijoiden löytävän pienelle saarelle myös jatkossa. Matkailuviranomaiset peräänkuuluttivat kaikilta halukkuutta suojella vastaavanlaisia nähtävyyksiä ja luonnonpaikkoja entistä paremmin.

Geologit olivat varoittaneet Sinisen ikkunan hauraudesta jo vuosia sitten, mutta sen uskottiin kestävän vielä vuosikymmenten ajan. Paikallinen hallitus oli suojellut luonnonpaikkaa muun muassa kieltämällä kaaren päällä kävelyn rangaistuksen uhalla. Aiemmat myrskyt olivat jo koetelleet kaarta, josta oli lohjennut paloja.

Malta on viime aikoina kasvattanut suosiotaan myös suomalaismatkailijoiden keskuudessa. Suorien lentojen myötä suomalaisten matkailu saarelle kasvoi Maltan virallisen matkailutoimiston mukaan 31 prosenttia viime vuoden aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Times of Malta
Kuva: Flickr / sheggy

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Blue Lagoon Comino

Välimeren salaisin sininen laguuni – Maltan vieressä on pieni saari, jonka sinäkin haluat nähdä

Maltan ruokakulttuuri

Makumatka Maltalle – katso vinkit paikallisiin herkkuihin ja ruokatapahtumiin

Matkustaminen Eurooppaan

Matkustaminen Eurooppaan vapautuu – näistä maista saa tällä hetkellä saapua Suomeen ilman karanteenisuositusta

Syysloma Maltalla

Nauti lämmöstä ja rauhasta – 5 syytä valita Malta syyslomakohteeksi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja