Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Ehditkö nähdä tämän? Suositun lomasaaren tärkein nähtävyys romahti ja katosi jäljettömiin

Flickr / sheggy artikkelin kuva
Uutiset
Yksi Maltan tunnetuimmista luonnonkohteista on sortunut myrskyn takia.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 09.03.2017
facebook   whatsapp

Sininen ikkuna romahti

Maltan pienen naapurisaaren Gozon turistivalttina tunnettu Sininen ikkuna on romahtanut voimakkaan myrskyn seurauksena, kertoo paikallinen uutissivusto Times of Malta.

Sininen ikkuna oli luonnon muovaama 28 metriä korkea kivikaari, joka tunnettiin myös nimellä Dwejra. Kaari syntyi aikoinaan kahden kalkkikiviluolan romahdettua. Luonnonihme oli nähtävyys, jonka useimmat Maltalla lomailevat matkailijat halusivat kokea tekemällä lauttamatkan Gozolle.

Sinisen ikkunan luhistumista oli todistamassa ohikulkija, joka näki kaaren romahtavan voimakkaan myrskyn mukana. Silminnäkijän mukaan kaaren sortuminen aiheutti jättimäisen pärskeen, jonka laskeuduttua kaari oli jo hävinnyt jäljettömiin.

Uutisten levittyä paikalle alkoi valua runsain joukoin paikallisia, joita pyydettiin kuitenkin pysymään poissa tapahtumapaikalta. Maltan ympäristöministerin mukaan kaaren tuhoutumista ei olisi voitu estää suojakeinoin.

Gozon matkailuviranomaiset ilmaisivat surunsa kuuluisan luonnonihmeen häviämisestä, mutta toivoivat matkailijoiden löytävän pienelle saarelle myös jatkossa. Matkailuviranomaiset peräänkuuluttivat kaikilta halukkuutta suojella vastaavanlaisia nähtävyyksiä ja luonnonpaikkoja entistä paremmin.

Geologit olivat varoittaneet Sinisen ikkunan hauraudesta jo vuosia sitten, mutta sen uskottiin kestävän vielä vuosikymmenten ajan. Paikallinen hallitus oli suojellut luonnonpaikkaa muun muassa kieltämällä kaaren päällä kävelyn rangaistuksen uhalla. Aiemmat myrskyt olivat jo koetelleet kaarta, josta oli lohjennut paloja.

Malta on viime aikoina kasvattanut suosiotaan myös suomalaismatkailijoiden keskuudessa. Suorien lentojen myötä suomalaisten matkailu saarelle kasvoi Maltan virallisen matkailutoimiston mukaan 31 prosenttia viime vuoden aikana.

Lähde: Times of Malta
Kuva: Flickr / sheggy

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.