Hyppää sisältöön

Tämä vahtitorni suojasi Mallorcaa merirosvoilta – nyt kätketystä näköalapaikasta näkee saaren parhaat auringonlaskut

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 03.05.2022
Mallorcan kauneimmat auringonlaskut löytää Cap de Formentorilta. Harva kuitenkaan tietää alueen kätkettyä aarretta, Albercutxin vahtitornia.

Suosittu lintubongauspaikka

Mitä olisikaan loma Mallorcan saarella ilman upeita auringonlaskuja Välimerelle? Espanjan suositulla lomasaarella parhaisiin auringonlaskupaikkoihin pääsee vuokraamalla auton ja kysymällä vinkit parhaisiin paikkoihin paikallisilta.

Yksi hyvistä paikoista kauniisiin auringonlaskuihin on Albercutxin vahtitorni, joka sijaitsee kuvankauniin Cap de Formentorin ajoreitin varrella Pohjois-Mallorcalla. Torni kohoaa 380 metriä merenpinnan yläpuolelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue myös: Onko tämä Mallorcan vaarallisin kohde? Useimmat unohtavat turvallisuuden dramaattisten maisemien vuoksi

Cap de Formentor on suosittu maisemapaikka, jossa rauhallisten maisemapaikkojen löytäminen vaatii reitiltä poikkeamista.

Jonkin matkan päässä vahtitornista sijaitsee suosittu yleinen parkkipaikka Mirador Colomer, jonka läheisyydessä on muun muassa kahvila. Parkkipaikalta haarautuu oikealle pienempi tie ylös, jota pitkin pääsee ajamaan niin pitkälle, että Albercutxin vahtitornin näkee.

Keväisin paikka on erityisesti lintubongareiden suosiossa, sillä sieltä näkee useita muuttolintuja matkalla takaisin pohjoiseen.

Keskiaikainen vartiotorni suojeli merirosvoilta

Albercutxin vahtitorni oli käytössä 1500–1600-luvuilla, kun sieltä tähyiltiin Mallorcan pohjoispuolella purjehtivia laivoja. Erityisesti vahtitornista pyrittiin näkemään lähestyvät merirosvolaivat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kun lähestyvä vaara huomattiin hyvissä ajoin, tornista lähetettiin savumerkkejä tai yöaikaan varoitusmerkki soihdulla. Merkit välitettiin vahtitornista toiseen, jotta saaren sotilaat saatiin hälytettyä lähimmistä kaupungeista puolustamaan rannikkoa.

Merirosvojen aikakausi päättyi 1800-luvulla, jolloin myös Albercutxin vahtitorni autioitui. Sitä on käytetty myöhemmin tarkkailupaikkana molemmissa maailmansodissa ja Espanjan sisällissodassa.

Katso kuvat siitä, miltä vahtitorni näyttää tänä päivänä!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Pollençan alueen matkailutoimisto
Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Espanjan parhaat kohteet

Oletko samaa mieltä? Tuhannet suomalaiset vastasivat: nämä Espanjan kohteet kiinnostavat eniten

Tippi Espanjassa

Pitääkö Espanjassa jättää tippiä? Näin annat juomarahaa lomalla

Mallorcan parhaat rannat

Näin löydät Mallorcan parhaat rannat – 10 suositusta

Cap de Formentorin majakka

Mallorcan upeimmalle maisemapaikalle johtaa hengästyttävä tie – kesällä voimassa tiukat rajoitukset

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja