Hyppää sisältöön

Voiko pakettimatkalla kokea aidon Kanarian? 5 helppoa ja nopeaa tapaa, joiden avulla saat lomasta kaiken irti

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 16.10.2019
Voiko lomakohteen kokea pintaa syvemmältä silloin, kun energiaa riittää vain auringonottoon?

Näin vältät pakettimatkan lomakuplan

Monelle kiireiselle suomalaiselle pakettimatka Kanarialle on talven odotetuin viikko. Kun arki on hektistä, ei lomalla välttämättä jaksa tehdä muuta kuin ottaa aurinkoa ja rentoutua.

Hotellin uima-altaalla tai lähirannalla vietettyjä päiviä saattaa kuitenkin seurata syyllisyys. Pitäisi tutustua paikalliseen kulttuuriin, kokeilla perinteisiä ruokia tai kiertää nähtävyyksiä. Kannattiko lähteä näin kauas vain pysyttelemään hotellin porttien sisäpuolella?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alta löydät viisi yksinkertaista tapaa kurkistaa paikalliseen arkeen – kokeile yhtä tai useampaa!

1. Vuokraa auto ja poistu lomakeskuksesta

Vaikka viettäisit seitsemästä lomapäivästä kuusi hotellin uima-altaalla, kannattaa ainakin yhtenä päivänä vuokrata auto ja poistua lomakeskuksesta. Jos et halua ajaa itse, on Kanarialla myös toimiva julkinen liikenne. Lähikohteisiin pääsee taksilla.

Määränpäällä ei ole niin väliä. Tutustu saarten mielenkiintoisiin kohteisiin etukäteen tai osoita auton nokka pois hotellikeskittymistä. Kaikilla saarilla turismi on keskittynyt vain muutamiin kohteisiin: jo lyhyen etäisyyden päästä löytyy espanjalaisen puheensorinan täyttämiä kyliä, joiden ravintoloissa ruokalistoja ei ole käännetty.

Jos aikaa on lomalla enemmän, harkitse viettäväsi yksi yö rauhallisessa kylässä tai kanarialaista tunnelmaa henkivässä kaupungissa.

Lue myös: Unohda turistirysän maine – Teneriffan 5 kauneinta pikkukylää, joihin sinäkin ihastut

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Sukella paikallisiin juhlapyhiin

Paikalliset juhlapyhät tai tapahtumat ovat ehkä kaikkein hauskin tapa päästä sisään kanarialaiseen kulttuuriin. Kaikki ottavat saarilla osaa juhlahetkiin, eikä niiden viettäminen rajoitu pelkästään oman kodin seinien sisään.

Selvitä ennen matkaa, osuuko lomallesi tapahtumia, festivaaleja tai juhlapäiviä. Jos lähdet Kanarialle viettämään joulua, uuttavuotta tai pääsiäistä, ota selvää paikallisista perinteistä. Paikan päällä tapahtumavinkkejä voi kysyä hotellin vastaanotosta tai matkaoppaalta.

Ikimuistoinen tapa tutustua vuoden kohokohtiin voi olla esimerkiksi helmi-maaliskuussa järjestettävillä karnevaaleilla juhliminen, joulukirkossa poikkeaminen tai pääsiäiskulkueen seuraaminen.

3. Siirry luontoon

Ennen kuin Kanariansaarille nousi hotelleja, ostoskeskuksia ja teemapuistoja, oli alueella paljon tyhjää tilaa ja koskematonta luontoa. Palaa takaisin saarten lähtöpisteeseen vierailemalla rauhallisilla luonnonpaikoilla.

ShutterstockAito Kanaria löytyy luonnosta
Luonnonpaikoilla näet Kanarian ilman hotelleja ja teemapuistoja.

Suuntaa vuorille, metsiin, rannoille, dyyneille ja kansallispuistoihin. Kanarialla voi patikoida, pyöräillä, surffata ja sukeltaa. Kaikista vilkkaista lomakohteista on helppo tehdä retkiä luontoon, ja jo yhdessä päivässä ehdit nähdä saaren toisen puolen.

Lue myös: Mikä saari sopii sinulle? Näin valitset lomakohteen Kanarialla

4. Juttele paikallisten kanssa

Matkakohdetta ymmärtää parhaiten tutustumalla paikallisiin. Tuttu klisee on helppo antaa vinkkinä, mutta usein vaikeampi toteuttaa käytännössä. Usein vastaan tulee kielimuuri. Jos yhteistä kieltä ei löydy, ei rupattelu välttämättä johda kohteliaisuusfraaseja pidemmälle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkailijan olisi myös onnistuttava löytämään paikallisia, joilla on aikaa ja halua keskustella turistien kanssa. On muistettava, että paikallisilla on samat arjen kiireet ja rutiinit, joita turisti pääsee lomalla pakoon.

Pieni juttutuokio paikallisten kanssa onnistuu yleensä helpoiten omassa hotellissa esimerkiksi tarjoilijan, baarimikon tai vastaanottovirkailijan kanssa. Henkilökunta on kielitaitoista, ja asiakkaiden kanssa rupattelu kuuluu asiaan jo työnkin kautta.

Hotellin henkilökunnalta voi hyvin kysellä vinkkejä rannoille tai ravintoloihin. Mitä paikalliset itse tekevät vapaapäivänä? Millaista on arki paikassa, jossa muut käyvät vain lomalla?

5. Poikkea arkisilla paikoilla

Yksinkertaisimmillaan lomakuplasta poistuminen voi tarkoittaa vaikka sitä, että ostokset huoneistohotelliin tehdään isossa paikallisessa supermarketissa eikä hotellin minimarketissa. Kanariansaarilla Mercadona on esimerkki edullisesta ketjusta, jolla on useita myymälöitä.

Millaisia tuotteita ruokakaupassa myydään ja mitä tutut tavarat maksavat lomakohteessa? Mitä paikalliset lastaavat ostoskärryynsä? Samalla säästät rahaa, sillä Kanarian ruokakaupoissa on mojovat hintaerot.

Jos matkustat pienten lasten kanssa, voi perheen viedä välillä hotellin uima-altaan tai puuhakerhon sijaan yleiseen leikkipuistoon tai ostoskeskuksen leikkialueelle. Lasten on usein helppo keksiä yhteisiä leikkejä, vaikka kaveri puhuisikin eri kieltä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Kannattaako Kanarialle lähteä pakettimatkalla vai omatoimisesti? Katso kumpi sopii sinulle

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Gran Canarian salatut helmet

Gran Canarian salatut paikat – näe muutakin kuin turistikohteet

Menorca, Espanja

Millaista Espanjan Baleaarien saarilla on talvella? 10 huomiota sesongin ulkopuolelta

Sitgesin yöelämä

“Syntien katu” houkuttelee turisteja Espanjan suositussa lomakohteessa – muuttuu hämärän laskeuduttua

Näin etelä ja pohjoinen eroavat toisistaan Teneriffalla

Kannattaako Teneriffalla lomailla etelässä vai pohjoisessa? 5 merkittävintä eroa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja