hero taustakuva

Älä tee tätä yleistä mokaa ruokakaupassa Kanarialla – hinnoissa voi olla mojovat erot

Shutterstock artikkelin kuva
Ruoka ja juomat
Kanariansaarten ruokakaupoissa voi olla rajut hintaerot.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 18.03.2019
facebook   whatsapp

Supermarketin valinta voi säästää ison tukun rahaa

Kanariansaarilla majoitutaan usein huoneistohotelleissa, joissa on keittiö ja mahdollisuus laittaa itse ruokaa. Monet päätyvät valmistamaan lomalla oman aamiaisen ja esimerkiksi välipaloja lapsille.

On helppo langeta tekemään ostokset ensimmäisessä supermarketissa, joka tulee vastaan lähellä omaa majapaikkaa. Harva tutkii etukäteen paikallisia ruokakauppoja tai lähtee suorittamaan hintavertailua ennen kuin lastaa tuotteet kärryyn.

Kalleimpia ruokakauppoja ovat aina hotelli- ja ravintolakeskittymien yhteydessä toimivat supermarketit. Jos alueella ei ole minkäänlaista paikallisasutusta, voit olla varma, että myös ruokakaupat ovat hinnoitelleet tuotteensa turisteja varten.

Moni matkailija tyytyy myös tekemään ostoksensa hotellin omassa minimarketissa, joka ei pyrikään kilpailemaan hinnoilla. Lomalla ei välttämättä jaksa laskea jokaista euroa, mutta parissa viikossa kauppaan tulee tuhlattua jo aika paljon ylimääräistä.

Ruokaostokset halvemmalla kuin Suomessa

Kanariansaarilla ruokaostosten pitäisi onnistua edullisemmin kuin Suomessa. Jos hinnat tuntuvat korkeilta, olet väärässä kaupassa.

Turisteille suunnatun supermarketin tunnistaa helposti siitä, että valikoimassa on tuotteita, jotka eivät paikallisia kiinnosta. Kaupoista saattaa löytyä esimerkiksi ruotsalaista salmiakkia ja iso hylly täynnä brittiläisiä juorulehtiä.

Jos haluat tehdä ostokset edullisesti, voit tarkistaa, löytyykö majapaikkasi läheltä esimerkiksi laajalle levittäytyneen Mercadona-ketjun myymälää. Ketju on paikallisten suosiossa, ja sillä on yli 1 600 myymälää Espanjassa.

Vuokra-autolla liikkuvien on helppo tehdä isommat ruokaostokset hypermarketissa, jonka yhteydestä löytyy aina parkkipaikka. Kysy hotellin vastaanotosta, missä on lähin iso ruokakauppa.

Hedelmiä voi Kanariansaarilla ostaa myös hedelmä- ja vihanneskaupoista, joissa ne ovat edullisia ja usein mehevämpiä kuin tavallisissa ruokakaupoissa.

Tutustu kuuteen Kanarialla toimivaan ketjuun!

1. Mercadona

Mercadona on ympäri Espanjaa toimiva edullinen ketju, jonka myymälät ovat hyvän kokoisia. Kyseessä ei ole iso hypermarket, vaan valikoima keskittyy elintarvikkeisiin, päivittäiskosmetiikkaan ja kodin käyttötarvikkeisiin. Täältä löydät kaiken tarvitsemasi. Kun La Gomeran myymälä avataan vuonna 2019, on Mercadonalla liikkeitä kaikilla Kanariansaarilla El Hierroa lukuun ottamatta.

2. Carrefour

Ranskalainen ruokakauppajätti Carrefour on tuttu monista lomakohteista, ja se on levittäytynyt myös Kanarialle. Carrefourin hintataso on korkeampi kuin esimerkiksi Mercadonassa, mutta valikoima on isompi. Myymälöitä on Gran Canarialla ja Teneriffalla.

ShutterstockKanariansaarten parhaat ruokakaupat
Siellä missä ovat turistit, ovat myös korkeammat hinnat. Rantojen tuntumasta ei löydy halpoja ruokakauppoja.

3. Hiperdino

Haluatko asioida hypermarketissa, josta löytyy kaikkea ruoasta elektroniikkaan ja rantaleluihin? Hiperdinossa on edulliset hinnat ja hyvä valikoima, ja myymälät ovat levittäytyneet kaikille isommille saarille. Samalla ketjulla on myös pienempiä supermarketteja, jotka sijaitsevat keskeisillä paikoilla.

4. Alcampo

Alcampo on iso hypermarket, joka muistuttaa Hiperdinoa. Liikkeitä tosin on saarilla vähemmän, sillä niitä löytyy vain Gran Canarialta ja Teneriffalta. Hinnat ovat kilpailukykyiset. Myymälät sijaitsevat ostoskeskuksissa, joten ruokaostokset voi tehdä shoppailupäivän yhteydessä.

5. Lidl

Kanariansaarilta löytyy myös tutun Lidlin myymälöitä, joissa myydään paljon samoja tuotteita kuin Suomessakin. Ketjulle ominaiseen tapaan ostokset saa tehtyä edullisesti. Myymälöitä on Gran Canarialla, Teneriffalla, Lanzarotella, Fuerteventuralla ja La Palman saarella.

6. El Corte Inglés Supermercado

Espanjan isoimman tavarataloketju El Corte Inglésin toimipisteistä löytyy myös supermarket – yleensä pohjakerroksesta. Tavaratalot ovat verrattavissa Suomen Stockmanniin.

Supermarketin hinnat ovat kalliimmat, mutta se on hyvä vaihtoehto silloin, kun haluat ostaa laadukkaita tuotteita tuliaisiksi tai nautittaviksi vaikka juhlapäivää varten. Tavarataloja on Gran Canarian Las Palmasissa sekä Teneriffan Santa Cruzissa.

Lue myös: Helpot säästövinkit Kanarialle – 6 tapaa tehdä lomasta edullisempi

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (3) Jätä kommentti

  1. Sinänsä vinkit toimivat kyllä ihan kotosuomessakin. K-kauppoja kannattaa peruselintarvikkeissa välttää jos omat rahat ja säästäminen kiinnostaa. Harva varmaan lähtee Kanarialle säästäminen mielessä.


  2. En ole koskaan käynyt Kana rijalla mut jos joskus menisin niin veisin mukana herne soppa purkkeja, liha pullija ja Hart vallin vissyy yhen korin. Eipä tulis vatsa tauteja ja koli pakteereja ja salmon ellaa


  3. Maria Hietalalle: Kaupoista unohtui Spar. Niiden hintataso on turistia luetella kun kilpailukykyinen. Tarjoukset nimittäin samat kuin isommissa kun myymälöissä.


  4. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.