Hyppää sisältöön

Unohda turistirysän maine – Teneriffan 5 kauneinta pikkukylää, joihin sinäkin ihastut

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 05.01.2024
Kanariansaarilla majoitutaan usein matkailijoita varten rakennetuissa lomakeskuksissa. Tutustu Teneriffan viiteen pikkukylään, joissa näet jotain aivan muuta.

1. Garachico

Kun on viettänyt muutaman päivän eteläisen Teneriffan hotellialtailla ja ostoskeskuksissa, saattaa monelle herätä kysymys: missä saarella pääsisi näkemään sitä perinteistä Kanariaa?

Pohjoisrannikon Garachico värikkäine kanarialaistyylisine rakennuksineen on erinomainen vaihtoehto päiväretkelle. Lisäksi kylä saa plussaa toisesta mielenkiintoisesta nähtävyydestä. Täällä voit kastautua tulivuorten myötä syntyneisiin luonnonaltaisiin, jotka löytyvät aivan meren rannasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockGarachicon luonnonaltaat
Hellepäivinä Garachicon luonnonaltaat täyttyvät nopeasti.

Garachicoon on helpointa saapua omalla vuokra-autolla. Samalla voit nousta kylän yläpuolelle, jossa sijaitsee alueen tunnetuin mirador eli näköalapaikka. Garachicossa on myös jonkun verran viihtyisiä hotelleja, jos haluat viipyä kylässä päiväretkeä pidempään.

Garachico sijaitsee vajaan 30 kilometrin päässä Puerto de la Cruzista ja reilun 50 kilometrin päässä Playa de las Americasista.

Lue myös: Kanaria yllättää: oletko ikinä kokeillut tulivuorten muovaamia uima-altaita?

2. Masca

Yksi Teneriffan kuuluisimmista maisemista levittäytyy Mascan kylästä alas rotkoon. Teno-vuorilla sijaitsevaan kylään rakennettiin tie vasta 90-luvulla, mutta tänä päivänä Masca on saaren suosituimpia päiväretkikohteita.

Masca on enemmänkin luontokohde ja näköalapaikka kuin paikallinen kylä palveluineen. Kävijöille on tarjolla muutama myymälä ja ravintola.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mascassa voi vierailla joko omalla vuokra-autolla tai opastetusti päiväretkellä. Kapea ja kiemurteleva vuoristotie saattaa aiheuttaa ylimääräisiä sydämentykytyksiä, mutta useimpien mielestä maisemat ovat sen arvoisia.

ShutterstockMascan kylä Teneriffalla
Mascan kylä on lumoava näky.

Vaeltamisesta kiinnostuneille Masca on yksi Teneriffan houkuttelevimpia patikointireittejä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että nykyään reitille vaaditaan lupa, joka on haettava etukäteen. Rotkossa ei enää ole mahdollista vaeltaa vain yhteen suuntaan, vaan reitti on taitettava kylästä käsin edestakaisin. Vaelluskengät ovat pakolliset.

Jos haluat kokea erilaisen Mascan, varaa kylästä majoitus yöksi tai pariksi. Mascassa ei ole hotelleja, mutta kylästä on mahdollista löytää casa rural -majoitusta. Kun turistibussit illansuussa katoavat, on tunnelma taianomainen.

Lue myös: Arvaisitko tämän kohteen sijaitsevan Teneriffalla? Upea vuoristokylä on saaren ihanin yllätys

3. La Orotava

Pohjois-Teneriffan lomakaupungin Puerto de la Cruzin kupeessa sijaitseva La Orotava on yksi saaren kuvauksellisimpia pikkukyliä. Jo ajomatka etelästä on elämys: maasto muuttuu vihreämmäksi ja Teiden tulivuori on selvästi näkyvissä.

La Orotava on klassinen kanarialainen kylä, jossa rakennukset ovat herkullisen värisiä ja perinteiset parvekkeet saavat kävijän huokailemaan ihastuksesta. Kylästä aukeaa myös komea maisema alas kohti Puerto de la Cruzia.

ShutterstockPäiväretki La Orotavaan
La Orotavassa karamellinväriset rakennukset tekevät kylästä houkuttelevan näköisen.

La Orotavassa ei kannata jättää väliin vierailua Casa de los Balcones -talossa (parvekkeiden talo), joka on pieni museo perinteiseen kanarialaiseen taloon rakennettuna. Paikan parasta antia on kuitenkin sisäpiha, josta on näkymä rakennuksen monille parvekkeille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

La Orotavassa kannattaa vierailla viikolla tai lauantaina, sillä sunnuntaina kylässä voi olla uneliasta ja monet paikat suljettuina.

Kesäkuussa La Orotavassa vietetään Corpus Christi -juhlallisuuksia, jolloin kylän pääaukiolle levitetään värikkäitä kukka- ja hiekkamattoja.

Lue myös: Onko tässä Teneriffan ihanin rakennus? “Parvekkeiden talossa” löydät itsesi menneiden aikojen Teneriffalta

4. El Medano

Lähellä etelän Reina Sofia -lentokenttää sijaitseva El Medano on helppo retkikohde Teneriffan suosituimmista lomakeskuksista. Vuokra-auton lisäksi kylään pääsee myös paikallisbusseilla.

Sääolojensa takia El Medano tunnetaan erityisesti purjelautailijoiden ja surffaajien suosikkikohteena. Rantaa reunustavat lukuisat surffikoulut ja -kaupat. Rantapäivää suunnittelevan matkailijan kannattaa huomioida, että kylässä on usein tuulista.

Shutterstock / Serenity-HSurffaus Teneriffalla
Purjelautailu on suosittu laji El Medanon päärannalla.

El Medanossa voi istuskella viihtyisissä ravintoloissa seuraamassa paikallista elämänmenoa. Kylän sydän on tummahiekkaisen rannan ääreen levittäytyvä aukio, jolle johtaa kapea kuja toisesta suunnasta ja puinen kävelysilta toisesta suunnasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

El Medanossa kannattaa seurata rantaviivaa kävelemällä koko kylän läpi. Jos haluat yhdistää retkeen hieman liikuntaa, kiipeä kylän maamerkin, 171 metriä korkean Montaña Rojan huipulle. “Punainen vuori” näkyy El Medanosta aina valtatielle asti.

Lue myös: Joko tunnet tämän lajin? Kokeile surffilomaa Teneriffalla

5. Icod de los Vinos

Parinkymmenen kilometrin päässä Puerto de la Cruzista sijaitsevassa Icod de los Vinosissa pääsee tutustumaan pohjoisen Teneriffan tavalliseen kyläarkeen. Paikallisten suosimiin ravintoloihin tai baareihin istahtamalla kävijä voi tuntea olevansa kaukana etelän lomakeskuksista.

Kylän tunnetuin nähtävyys on yli tuhatvuotias traakkipuu, Drago Milenario, jolle on pyhitetty kokonainen puisto. Valtavan puun lisäksi kylässä on muitakin kuvauksellisia maisemia aukioineen ja suihkulähteineen.

Seikkailunhaluiset matkailijat voivat tehdä retken Euroopan suurimpaan laavatunneliin Cueva del Vientoon.

ShutterstockTeneriffan kylät
Yli tuhatvuotias traakkipuu on Icod de los Vinosin kylän symboli.

Icod de los Vinosin parasta antia on päämäärätön kuljeskelu perinteisen kylän katuja pitkin. Alue tunnetaan myös malvasia-viinin tuotannosta, joten älä unohda nauttia lasillista joko paikallisessa kuppilassa tai viinille omistetussa museossa.

Hyvä paikka pysähtyä lasilliselle tai välipalalle on esimerkiksi Casa del Drago, jonka viihtyisältä sisäpihalta aukea maisema suoraan traakkipuulle.

Vierailut Icod de los Vinosissa ja Garachicossa on helppo yhdistää samalle päivälle, sillä kylien välisen matkan suhauttaa autolla noin varttitunnissa.

Lue myös: Vaihtelua rantalomalle – Tee Teneriffalla päiväretki hurmaavaan La Lagunan kaupunkiin

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Barraquito on kanarialainen kahvijuoma

Tämä kanarialainen herkku sopii vain aikuisille – joko maistoit lomalla Barraquito-kahvia?

Ravintolat Espanjassa

Kymmenen asiaa, jotka voivat yllättää suomalaisen espanjalaisessa ravintolassa

Espanja

Suomalaiset rakastavat Espanjaa, mutta mitä maassa kannattaa varoa? Muista nämä 7 asiaa

Playa Catedrales Espanjassa

Oletko kuullut tästä Espanjan erikoisesta rannasta? Niin kaunis, että vierailu on varattava etukäteen

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja