hero taustakuva

Unohda turistirysän maine – Teneriffan 5 kauneinta pikkukylää, joihin sinäkin ihastut

Teneriffan Matkailu artikkelin kuva
Kulttuuri ja nähtävyydet
Kanariansaarilla majoitutaan usein matkailijoita varten rakennetuissa lomakeskuksissa. Tutustu Teneriffan viiteen pikkukylään, joissa näet jotain aivan muuta!
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 04.09.2019
facebook   whatsapp

1. Garachico

Kun on viettänyt muutaman päivän eteläisen Teneriffan hotellialtailla ja ostoskeskuksissa, saattaa monelle herätä kysymys: missä saarella pääsisi näkemään sitä perinteistä Kanariaa?

Pohjoisrannikon Garachico värikkäine kanarialaistyylisine rakennuksineen on erinomainen vaihtoehto päiväretkelle. Lisäksi kylä saa plussaa toisesta mielenkiintoisesta nähtävyydestä. Täällä voit kastautua tulivuorten myötä syntyneisiin luonnonaltaisiin, jotka löytyvät aivan meren rannasta.

Teneriffan MatkailuGarachicon luonnonaltaat Teneriffalla
Garachico tunnetaan tulivuorten muokkaamista luonnonaltaista.

Garachicoon on helpointa saapua omalla vuokra-autolla – samalla voit nousta kylän yläpuolelle, jossa sijaitsee alueen tunnetuin mirador eli näköalapaikka. Garachicossa on myös viihtyisiä ja tyylikkäitä hotelleja, jos haluat viipyä kylässä päiväretkeä pidempään.

Garachico sijaitsee vajaan 30 kilometrin päässä Puerto de la Cruzista ja reilun 50 kilometrin päässä Playa de las Americasista.

Lue myös: Kanaria yllättää: oletko ikinä kokeillut tulivuorten muovaamia uima-altaita?

2. Masca

Yksi Teneriffan kuuluisimmista maisemista levittäytyy Mascan kylästä alas rotkoon. Teno-vuorilla sijaitsevaan kylään rakennettiin tie vasta 90-luvulla, mutta tänä päivänä Masca on saaren suosituimpia päiväretkikohteita.

Masca on enemmänkin luontokohde ja näköalapaikka kuin paikallinen kylä palveluineen. Kävijöille on tarjolla muutama myymälä ja ravintola.

Flickr / potomoMasca sopii sekä maisemien ihailuun että vaellukseen
Masca on yksi Teneriffan tunnetuimmista postikorttimaisemista.

Mascassa voi vierailla joko omalla vuokra-autolla tai opastetusti päiväretkellä. Kapea ja kiemurteleva vuoristotie saattaa aiheuttaa ylimääräisiä sydämentykytyksiä, mutta useimpien mielestä maisemat ovat sen arvoisia.

Vaeltamisesta kiinnostuneille Masca on yksi Teneriffan houkuttelevimpia patikointireittejä. Voit laskeutua kylästä rotkon kautta alas rantaan ja jatkaa sieltä matkaa vesitaksilla. Vaihtoehtoisesti vaelluksen voi tehdä myös toiseen suuntaan tai kunnon salliessa vaikka edestakaisin.

Jos haluat kokea erilaisen Mascan, varaa kylästä majoitus yöksi tai pariksi. Mascassa ei ole hotelleja, mutta kylästä on mahdollista löytää casa rural -majoitusta. Kun turistibussit illansuussa katoavat, on tunnelma taianomainen.

Lue myös: Arvaisitko tämän kohteen sijaitsevan Teneriffalla? Upea vuoristokylä on saaren ihanin yllätys

3. La Orotava

Pohjois-Teneriffan lomakaupungin Puerto de la Cruzin kupeessa sijaitseva La Orotava on yksi saaren kuvauksellisimpia pikkukyliä. Jo ajomatka etelästä on elämys: maasto muuttuu vihreämmäksi ja Teiden tulivuori on selvästi näkyvissä.

La Orotava on klassinen kanarialainen kylä, jossa rakennukset ovat herkullisen värisiä ja perinteiset parvekkeet saavat kävijän huokailemaan ihastuksesta. Kylästä aukeaa myös komea maisema alas kohti Puerto de la Cruzia.

Maria HietalaCasa de los Balcones on La Orotavan mielenkiintoisin nähtävyys
La Orotavassa kannattaa vierailla Casa de los Balcones -rakennuksessa.

La Orotavassa ei kannata jättää väliin vierailua Casa de los Balcones -talossa, joka on pieni museo perinteiseen kanarialaiseen taloon rakennettuna. Paikan parasta antia on kuitenkin sisäpiha, josta on näkymä rakennuksen monille parvekkeille.

Kesäkuussa La Orotavassa vietetään Corpus Christi -juhlallisuuksia, jolloin kylän pääaukiolle levitetään värikkäitä kukka- ja hiekkamattoja.

Lue myös: Onko tässä Teneriffan ihanin rakennus? ”Parvekkeiden talossa” löydät itsesi menneiden aikojen Teneriffalta

4. El Medano

Lähellä etelän Reina Sofia -lentokenttää sijaitseva El Medano on helppo retkikohde Teneriffan suosituimmista lomakeskuksista. Vuokra-auton lisäksi kylään pääsee myös paikallisbusseilla.

Sääolojensa takia El Medano tunnetaan erityisesti purjelautailijoiden ja surffaajien suosikkikohteena. Rantapäivää suunnittelevan matkailijan kannattaakin huomioida, että kylässä on usein tuulista.

Teneriffan MatkailuEl Medano on Teneriffan surffikylä
El Medanossa ei voi olla törmäämättä surffaajiin.

El Medanossa voi istuskella viihtyisissä ravintoloissa seuraamassa paikallista elämänmenoa. Kylän sydän on tummahiekkaisen rannan ääreen levittäytyvä aukio, jolle johtaa kapea kuja toisesta suunnasta ja puinen kävelysilta toisesta suunnasta.

El Medanossa kannattaa seurata rantaviivaa kävelemällä koko kylän läpi. Jos haluat yhdistää retkeen hieman liikuntaa, kiipeä kylän maamerkin, 171 metriä korkean Montaña Rojan huipulle. ”Punainen vuori” näkyy El Medanosta aina valtatielle asti.

Lue myös: Joko tunnet tämän lajin? Kokeile surffilomaa Teneriffalla

5. Icod de los Vinos

Parinkymmenen kilometrin päässä Puerto de la Cruzista sijaitsevassa Icod de los Vinosissa pääsee tutustumaan pohjoisen Teneriffan tavalliseen kyläarkeen. Paikallisten suosimiin ravintoloihin tai baareihin istahtamalla kävijä voi tuntea olevansa kaukana etelän lomakeskuksista.

Kylän tunnetuin nähtävyys on tuhatvuotias traakkipuu, Drago Milenario, jolle on pyhitetty kokonainen puisto. Valtavan puun lisäksi kylässä on muitakin kuvauksellisia maisemia aukioineen ja suihkulähteineen. Seikkailunhaluiset matkailijat voivat tehdä retken Euroopan suurimpaan laavatunneliin Cueva del Vientoon.

Flickr / imagea.orgIcod de los Vinos tunnetaan traakkipuustaan
Tuhatvuotias traakkipuu on Icod de los Vinosin maamerkki.

Icod de los Vinosin parasta antia on päämäärätön kuljeskelu perinteisen kylän katuja pitkin. Alue tunnetaan myös malvasia-viinin tuotannosta, joten älä unohda nauttia lasillista joko paikallisessa kuppilassa tai viinille omistetussa museossa.

Vierailut Icod de los Vinosissa ja Garachicossa on helppo yhdistää samalle päivälle, sillä kylien välisen matkan suhauttaa autolla noin varttitunnissa.

Lue myös: Kaikki nämä upeat paikat löytyvät Teneriffalta – 10 maisemaa, jotka on pakko kuvata lomalla

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Teneriffan Matkailu, Teneriffan Matkailu, Flickr / potomo, Teneriffan Matkailu, Maria Hietala, Flickr / imagea.org

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Eivät mainitut paikat mitään pikkukyliä ole. Esim. Orotavan kaupungissa on 38.000 asukasta. Icod on hieman pienempi. Näissä Rantapallon jutuissa on usein asiavirheitä, jutut ovat kuin ”lonkalta vedettynä”.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.