Hyppää sisältöön

Näin valitset juuri sinulle sopivan lomakohteen Teneriffalla – helppo pikaopas ensikertalaiselle

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 12.12.2023
Suunnitteletko matkaa Teneriffalle? Lue esittelyt saaren suosituimmista lomakohteista ja valitse itsellesi sopiva vaihtoehto.

Kuinka valita lomakohde Teneriffalla?

Kanariansaaria pidetään helpoimpana lomakohteena talven aurinkolomaa etsiville suomalaismatkailijoille. Mutta ensikertalaisille loman varaaminen voi olla kaikkea muuta kuin helppoa – valinnan vaikeuden takia.

Ensin on valittava sopiva saari. Ja kun saari on vihdoin valittu, löytyy suomalaisten matkanjärjestäjien valikoimasta loputtomasti kohteita kullekin saarelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kanariansaarten suurimmalla saarella Teneriffalla lomakeskukset poikkeavat toisistaan sekä ilmaston että tarjonnan perusteella. Yksi haluaa yökerhot ja ostoskeskukset kotiovelleen, toinen taas vetäytyy mieluummin saaren rauhallisimpaan kolkkaan.

Pelkästään Teneriffalla matkanjärjestäjillä on kymmenkunta kohdetta. Omatoimimatkailijoille vaihtoehtoja on luonnollisesti vielä paljon enemmän.

Rantapallo Lomamatkat-palvelussa voit vertailla kaikki pakettimatkat Teneriffalle yhdessä palvelussa.

Lue nopeat esittelyt kymmenestä Teneriffan lomakohteesta, joihin tehdään matkoja Suomesta. Mikä sopii sinulle?

1. Playa de las Americas – kaiken keskus

Teneriffan suurin ja suosituin lomakohde Playa de las Americas sijaitsee saaren eteläosassa noin puolen tunnin ajomatkan päässä Reina Sofian lentokentältä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos haluat juhlia, shoppailla ja viettää aikaa rannoilla, onnistuu se helposti Playa de las Americasissa. Lapsiperheille löytyy teemapuistoja ja leikkipaikkoja. Kaikki palvelut ovat nurkan takana, eikä vuokra-auto ole välttämätön.

ShutterstockPlaya de las Americas, Teneriffa
Playa de las Americasissa riittää ravintoloita, yöelämää ja ostosmahdollisuuksia.

Playa de las Americasin hotellitarjonta on sekoitus vuosien varrella kulahtaneita budjettimajapaikkoja sekä tyylikkäästi uudistettuja laatuhotelleja. Kohteesta löytyy sopivaa majoitusta ja palveluja kaikenlaisille matkailijoille.

Alueella on runsaasti ravintoloita kaikenlaisille budjeteille sekä hyvät ostosmahdollisuudet.

2. Los Cristianos – astetta aidompi lomakylä

Kanarialaisen tyylinsä säilyttänyt Los Cristianos on monen suosikkikohde Teneriffalla. Playa de las Americasin kanssa yhteen kasvaneessa pikkukaupungissa törmäät myös paikallisiin, ja kaikki palvelut ovat lähellä.

Los Cristianosista löydät runsaasti ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia. Yöelämä on keskittynyt San Telmon baareihin ja ravintoloihin, joiden edustalla sijaitsee suosittu ranta.

ShutterstockLos Christianos, Teneriffa
Los Cristianos on paikka, missä on helppo tutustua aitoon Teneriffaan.

Los Cristianos sopii lähes kenelle tahansa. Ainoastaan kaikkein ylellisimpiä luksushotelleja kannattaa etsiä muualta.

3. Costa Adeje – tasokasta majoitusta

Eteläisen Teneriffan suosituimpiin lomakohteisiin kuuluva Costa Adeje tarkoittaa Adejen rannikkoa. Alueella on paljon isoja resort-hotelleja, kylpylöitä ja siistejä ostoskeskuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yöelämä baareineen ja yökerhoineen ei ole täälläkään kaukana, mutta tunnelma on selvästi Playa de las Americasia rauhallisempi.

ShutterstockCosta Adeje, Teneriffa
Costa Adejen alueelta löytyy tasokasta majoitusta sekä aikuiseen makuun että lapsiperheille.

Monet hotellit ovat Adejessa uudempia kuin Playa de las Americasissa ja Los Cristianosissa, ja se onkin erinomainen valinta sekä pariskunnille että pienten lasten kanssa matkustaville perheille.

Costa Adejen tyylikkäimmät hotellit sijaitsevat lähellä Playa del Duquen rantaa, josta on helppo kävellä La Caletan kalastajakylän ravintoloihin.

4. Playa de Fañabe – lapsiperheiden suosikki

Playa de Fañabésta puhutaan monesti omana alueenaan, vaikka se sijaitseekin käytännössä Costa Adejen kyljessä. Siisti ja idyllinen Fañabé on erityisesti lapsiperheiden suosiossa.

Kohteessa on runsaasti palveluja ravintoloista ostosmahdollisuuksiin, ja yhteydet Playa de las Americasiin ovat hyvät. Fañabesta käsin onkin helppo liikkua vaikka jalkaisin muihin etelän suosituimpiin lomakeskuksiin.

ShutterstockPlaya de Fañabe, Teneriffa
Playa de Fañaben tummahiekkainen ranta on tyypillinen teneriffalainen ranta.

Etelän viihtyisimpiin uimarantoihin kuuluva Playa El Duque sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Los Gigantes – rauhaa kallioiden kupeessa

Kalliomaisemistaan tunnettu Los Gigantes on rauhallinen lomakylä, jonka satama-alue on kohteen keskipiste. Los Gigantesista tehdäänkin paljon veneretkiä, joilla on mahdollista nähdä delfiinejä ja valaita.

Aurinkovarmaksi kehuttua kohdetta reunustavat korkeat kallioseinämät. Kukkulaa pitkin ylöspäin kasvavassa kylässä on myös paljon korkeuseroja, jotka eivät sovi liikuntaesteisille.

ShutterstockMatkat Los Gigantesiin
Los Gigantesissa maisemaa hallitsevat korkeat kallioseinät.

Los Gigantes sopii parhaiten rauhallista lomaa etsiville matkailijoille sekä vesiurheilijoille. Ostosten ja yökerhojen perässä voi poiketa Playa de las Americasiin noin puolen tunnin ajomatkan päähän.

6. Puerto de la Cruz – perheille ja pariskunnille

Pohjois-Teneriffan ykköskohde on erityisesti lapsiperheiden ja iäkkäämpien matkailijoiden suosiossa. Rauhallisessa pikkukaupungissa on leppoisa tunnelma, joka ei ole täysin turisteja varten rakennettu. Orotavan laakson ympäröimässä Puerto de la Cruzissa on hieman etelää vihreämpi ympäristö ja viileämpi ilmasto.

IstockphotoPuerto de la Cruz on pohjoisen Teneriffan suosituin kohde
Puerto de la Cruzissa on tummahiekkainen ranta.

Puerto de la Cruzin ranta on tummahiekkainen, ja sen liepeiltä löytyy myös Lago Martianezin merivesiallas. Kaupungista on helppo tehdä retkiä esimerkiksi Santa Cruziin, La Lagunan Unesco-kaupunkiin sekä Teiden tulivuorelle.

7. Santa Cruz – pääkaupunki jakaa mielipiteet

Teneriffan pohjoisosassa sijaitseva pääkaupunki Santa Cruz tulee monille matkailijoille tutuksi päiväretkellä, mutta harvempi majoittuu siellä. Syyt liittyvät yleensä siihen, että saaren pohjoisosassa sää on muutaman asteen etelää viileämpi, eikä Santa Cruzissa ole kaupunkirantaa.

Usein Santa Cruziin lähdetään tekemään ostoksia tai tutustumaan uteliaisuudesta kanarialaiseen pääkaupunkiin.

Shutterstock Teneriffan pääkaupunki Santa Cruz
Santa Cruzissa majoitut paikallisten keskellä aidossa kanarialaisessa kaupungissa.

Osa matkailijoista pitää Santa Cruzia tylsänä Gran Canarian pääkaupunkiin Las Palmasiin verrattuna, mutta perinteisiä lomakyliä karttava reissaaja ilahtuu autenttisesta tunnelmasta. Parhaiten pääkaupunki sopii pariskunnille ja kaveriporukoille.

Saaren parhaana rantana pidetty Playa de las Teresitas sijaitsee vain lyhyen ajomatkan päässä. Santa Cruzista on helppo tehdä retkiä myös La Lagunaan, Puerto de la Cruziin ja Anagan luonnonpuistoon.

8. Playa Paraiso – uudessa nousussa

Eteläisen Teneriffan unohdettujen lomakylien joukkoon vuosiksi jämähtänyt Playa Paraiso on juuri nyt uudessa nousussa. Vuonna 2016 avattu Hard Rock Hotel Tenerife on ollut osaltaan vaikuttamassa siihen, että alueelle on saatu uutta eloa.

Playa Paraisoon on kohonnut lisää palveluja, ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia. Kylä itsessään on edelleen hyvin rauhallinen.

ShutterstockPlaya Paraiso, Teneriffa
Playa Paraison vulkaaniset kalliot värittävät rantaviivaa.

Kohde sopii parhaiten matkailijoille, jotka aikovat ottaa kaiken irti hotellin palveluista. Playa Paraiso on mainio valinta myös silloin, kun haluat majoittua rauhallisessa paikassa, joka on kuitenkin kohtuullisen taksimatkan päässä iltahuveista ja ostoskeskuksista. Playa de las Americasiin on noin 20 minuutin ajomatka.

Vuokra-autolla liikkuvat matkailijat pääsevät helposti sukkuloimaan eteläisen Teneriffan kohteiden välillä omalla menopelillä.

9. Callao Salvaje – Playa Paraison rauhallinen naapuri

Callao Salvajeen tehdään Suomesta jonkin verran pakettimatkoja, mutta hotellivalikoima on matkanjärjestäjillä alueella suppea. Monille kylän nimi on vieras, sillä se on Teneriffan lomakohteista uudempien tulokkaiden joukossa.

Rauhallinen Callao Salvaje sijaitsee niin lähellä Playa Paraisoa, että kylät ovat käytännössä kasvaneet yhteen. Välimatkan voi taittaa jalkaisin parissakymmenessä minuutissa ja hyödyntää myös naapurista löytyviä palveluja.

ShutterstockTeneriffan lomakohteet
Callao Salvajessa on pieni tummahiekkainen ranta.

Callao Salvajen tummahiekkainen ranta on nimeltään Playa de Ajabo. Rannalla voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja. Ostosmahdollisuudet ovat kylässä rajalliset.

Laadukkaimman hotellikokemuksen Callao Salvajessa tarjoaa Mynd Adeje. Vain aikuisille suunnatussa hotellissa on mahdollista majoittua huoneissa, joissa on oma uima-allas.

Parhaiten Callao Salvaje sopii tukikohdaksi matkailijoille, jotka viihtyvät lomalla lähinnä omalla hotellilla tai ovat valmiita vuokraamaan auton päästäkseen liikkumaan kohteiden välillä nähtävyyksien ja palveluiden perässä.

10. Alcala – laatua luksusmatkailijalle

Rauhalliseen Alcalaan tehdään Suomesta jonkin verran pakettimatkoja. Los Gigantesin ja Costa Adejen välimaastoon sijoittuva kylä tunnetaan erityisesti Gran Meliá Palacio de Isora -hotellista, jossa on jättikokoinen uima-allas.

Lähimmät rannat ovat Alcala ja Playa San Juan, joiden kupeessa toimii mukavia paikallisten suosimia ravintoloita.

ShutterstockHotelli Gran Meliá Palacio de Isora
Gran Meliá Palacio de Isora -hotelli tunnetaan isosta uima-altaastaan.

Alcala on hyvä valinta laatutietoiselle lomailijalle, joka haluaa panostaa luksushotelliin ja nauttia sen palveluista koko rahan edestä. Jos aiot esimerkiksi syödä suurimman osan aterioista hotellissa, et välttämättä tarvitse suurempien lomakeskusten tarjontaa.

11. Golf del Sur – golfaajan valinta

Teneriffan etelärannikolla vain noin kymmenen minuutin ajomatkan päässä Reina Sofian lentokentältä sijaitseva Golf del Sur on keskittymä, josta löytyy golfkenttiä, hotelleja ja matkailijoille suunnattuja palveluja.

Alue sopii parhaiten matkailijoille, jotka haluavat lomalla keskittyä golfin pelaamiseen ja auringosta nauttimiseen. Majoitusvaihtoehtojen joukossa on tasokkaita all inclusive -hotelleja, joista löytää halutessaan kaiken tarvittavan saman katon alta.

ShutterstockGolf Teneriffalla
Golfia voi harrastaa Teneriffalla esimerkiksi Golf del Surin alueella, jonne tehdään jonkin verran pakettimatkoja.

Golf del Suriin tehdään Suomesta selvästi vähemmän pakettimatkoja kuin saaren suosituimpiin lomakohteisiin. Kohteessa ei välttämättä ole opasta tavattavissa henkilökohtaisesti.

Golf del Surista pääsee Playa de las Americasiin ja Los Cristianosiin noin puolessa tunnissa. Lähempänä sijaitsevia kanarialaiskyliä ovat esimerkiksi El Medano ja Los Abrigos.

>> Lue myös: Teneriffan viisi kauneinta pikkukylää, joihin sinäkin ihastut

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Barcelonan maisemapaikat

Löydä Barcelonan parhaat näköalapaikat – 10 vinkkiä kattojen ylle

Malaga

Málagan tärkeimmät nähtävyydet – 18 paikkaa, joita ei kannata jättää väliin

Baleaarien saaret

Mallorca, Ibiza vai Menorca – mikä saari sopii sinulle? Näin kohteet eroavat toisistaan

Barcelonan nähtävyydet

Barcelonan parhaat nähtävyydet – 20 paikkaa, joiden joukosta löydät tekemistä lomalle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja