Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Näin valitset juuri sinulle sopivan lomakohteen Teneriffalla – helppo pikaopas ensikertalaiselle

Teneriffan Matkailu artikkelin kuva
Rantalomat
Suunnitteletko matkaa Teneriffalle? Lue esittelyt saaren suosituimmista lomakohteista ja valitse itsellesi sopiva vaihtoehto.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 23.02.2022
facebook   whatsapp

Kuinka valita lomakohde Teneriffalla?

Kanariansaaria pidetään helpoimpana lomakohteena talven aurinkolomaa etsiville suomalaismatkailijoille. Mutta ensikertalaisille loman varaaminen voi olla kaikkea muuta kuin helppoa – valinnan vaikeuden takia.

Ensin on valittava sopiva saari. Ja kun saari on vihdoin valittu, löytyy suomalaisten matkanjärjestäjien valikoimasta loputtomasti kohteita kullekin saarelle.

Kanariansaarten suurimmalla saarella Teneriffalla lomakeskukset poikkeavat toisistaan sekä ilmaston että tarjonnan perusteella. Yksi haluaa yökerhot ja ostoskeskukset kotiovelleen, toinen taas halua piiloutua saaren rauhallisimpaan kolkkaan.

Pelkästään Teneriffalla matkanjärjestäjät vievät lomailijoita noin 15 eri kohteeseen. Omatoimimatkailijoille vaihtoehtoja on luonnollisesti vielä paljon enemmän.

Rantapallo Lomamatkat-palvelussa voit vertailla kaikki pakettimatkat Teneriffalle yhdessä palvelussa.

Lue nopeat esittelyt kymmenestä Teneriffan lomakohteesta, joihin tehdään matkoja Suomesta. Mikä sopii sinulle?

1. Playa de las Americas – kaiken keskus

Teneriffan suurin ja suosituin lomakohde Playa de las Americas sijaitsee saaren eteläosassa noin puolen tunnin ajomatkan päässä Reina Sofian lentokentältä. Jos haluat juhlia, shoppailla ja viettää aikaa rannoilla, onnistuu se helposti Playa de las Americasissa. Lapsiperheille löytyy teemapuistoja ja leikkipaikkoja. Kaikki palvelut ovat nurkan takana, eikä vuokra-auto ole välttämätön.

ShutterstockPlaya de las Americas, Teneriffa
Playa de las Americasissa riittää ravintoloita, yöelämää ja ostosmahdollisuuksia.

Playa de las Americasin hotellitarjonta on sekoitus vuosien varrella kulahtaneita budjettimajapaikkoja sekä tyylikkäästi uudistettuja laatuhotelleja. Kohteesta löytyy sopivaa majoitusta ja palveluja kaikenlaisille matkailijoille.

2. Los Cristianos – astetta aidompi lomakylä

Kanarialaisen tyylinsä säilyttänyt Los Cristianos on monen suosikkikohde Teneriffalla. Playa de las Americasin kanssa yhteen kasvaneessa pikkukaupungissa törmäät myös paikallisiin, ja kaikki palvelut ovat lähellä. Los Cristianosista löydät runsaasti ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia. Yöelämä on keskittynyt San Telmon baareihin ja ravintoloihin, joiden edustalla sijaitseva Playa de las Vistasin ranta on yksi etelän suosituimmista.

ShutterstockLos Christianos, Teneriffa
Los Christianos on paikka, missä on helppo tutustua aitoon Teneriffaan.

Los Cristianos sopii lähes kenelle tahansa – ainoastaan kaikkein ylellisimpiä luksushotelleja kannattaa etsiä muualta.

3. Costa Adeje – tasokasta majoitusta

Playa de las Americasista länsirannikkoa pitkin pohjoiseen suuntaamalla päädyt Costa Adejeen. Teneriffan lounaiskulmassa sijaitsevalla alueella on paljon isoja resort-hotelleja, kylpylöitä ja siistejä ostoskeskuksia. Yöelämä baareineen ja yökerhoineen ei ole täälläkään kaukana, mutta tunnelma on selvästi Americasia rauhallisempi.

ShutterstockCosta Adeje, Teneriffa
Costa Adejen alueelta löytyy tasokasta majoitusta sekä aikuiseen makuun että lapsiperheille.

Monet hotellit ovat Adejessa uudempia kuin Playa de las Americasissa ja Los Cristianosissa, ja se onkin erinomainen valinta sekä pariskunnille että pienten lasten kanssa matkustaville perheille.

4. Playa de Fañabe – lapsiperheiden suosikki

Playa de Fañabésta puhutaan monesti omana alueenaan, vaikka se sijaitseekin käytännössä Costa Adejen kyljessä. Siisti ja idyllinen Fañabé on erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Kohteessa on runsaasti palveluja ravintoloista ostosmahdollisuuksiin, ja yhteydet Playa de las Americasiin ovat hyvät.

ShutterstockPlaya de Fañabe, Teneriffa
Playa de Fañaben tummahiekkainen ranta on tyypillinen teneriffalainen ranta.

Etelän viihtyisimpiin uimarantoihin kuuluva Playa El Duque sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä.

5. Los Gigantes – rauhaa kallioiden kupeessa

Kalliomaisemistaan tunnettu Los Gigantes on rauhallinen lomakylä, jonka satama-alue on kohteen keskipiste. Los Gigantesista tehdäänkin paljon veneretkiä. Aurinkovarmaksi kehuttua kohdetta reunustavat korkeat kallioseinämät, ja kukkulaa pitkin ylöspäin kasvavassa kylässä on myös paljon korkeuseroja, jotka eivät sovi liikuntaesteisille. Ostosten ja yöelämän perässä joutuu matkustamaan Americasiin noin puolen tunnin ajomatkan päähän.

Teneriffan MatkailuLos Gigantes Teneriffalla
Los Gigantesista on helppo tehdä veneretkiä.

Los Gigantes sopii parhaiten rauhallista lomaa etsiville matkailijoille sekä vesiurheilijoille.

6. Puerto de la Cruz – perheille ja pariskunnille

Pohjois-Teneriffan ykköskohde on erityisesti lapsiperheiden ja iäkkäämpien matkailijoiden suosiossa. Rauhallisessa pikkukaupungissa on leppoisa tunnelma, joka ei ole täysin turisteja varten rakennettu. Orotavan laakson ympäröimässä Puerto de la Cruzissa on hieman etelää vihreämpi ympäristö ja viileämpi ilmasto.

IstockphotoPuerto de la Cruz on pohjoisen Teneriffan suosituin kohde
Puerto de la Cruzissa on tummahiekkainen ranta.

Puerto de la Cruzin ranta on tummahiekkainen, ja sen yhteydestä löytyy myös Lago Martianezin merivesiallas. Kohteesta on helppo tehdä retkiä esimerkiksi Santa Cruziin, La Lagunan Unesco-kaupunkiin sekä Teiden tulivuorelle.

7. Santa Cruz – pääkaupunki jakaa mielipiteet

Teneriffan pääkaupunki Santa Cruz tulee monille matkailijoille tutuksi päiväretkellä, mutta harvempi majoittuu sinne. Usein Santa Cruz nähdään lähinnä ostoskeskusten kautta, mutta myös saaren parhaana rantana pidetty Playa de las Teresitas sijaitsee vain lyhyen ajomatkan päässä. Parhaiten pääkaupunki sopii pariskunnille ja kaveriporukoille.

ShutterstockLas Teresitas, Teneriffa
Teneriffan kuuluisin ranta Playa de las Teresitas löytyy yllättäen pohjoisesta.

Osa matkailijoista pitää Santa Cruzia tylsänä Gran Canarian pääkaupunkiin Las Palmasiin verrattuna, mutta perinteisiä lomakyliä karttava reissaaja ilahtuu autenttisesta tunnelmasta.

8. Playa Paraiso – uudessa nousussa

Eteläisen Teneriffan unohdettujen lomakylien joukkoon vuosiksi jämähtänyt Playa Paraiso on juuri nyt uudessa nousussa. Suurieleisesti vuonna 2016 avattu Hard Rock Hotel Tenerife on ollut osaltaan vaikuttamassa siihen, että kylään on saatu uutta eloa. Alueelta löytyy myös muita tasokkaita hotelleja, mutta itse kylä palveluineen on unelias.

ShutterstockPlaya Paraiso, Teneriffa
Playa Paraison vulkaaniset kalliot värittävät rantaviivaa.

Kohde sopii parhaiten matkailijoille, jotka aikovat ottaa kaiken irti hotellin palveluista. Playa Paraiso on mainio valinta myös silloin, kun haluat majoittua rauhallisessa paikassa, joka on kuitenkin kohtuullisen taksimatkan päässä iltahuveista ja ostoskeskuksista. Playa de las Americasiin on noin 20 minuutin ajomatka.

9. Guia de Isora – laatua luksusmatkailijalle

Guia de Isora ei ole tyypillinen pakettimatkakohde. Costa Adejen ja Los Gigantesin välimaastoon asettuvassa rauhallisessa kylässä on muutama todella laadukas luksushotelli – Ritz-Carlton Abamasta löytyy Michelin-ravintoloita ja Gran Meliá Palacio de Isora -hotelli tunnetaan puolestaan saaren suurimmasta infity pool -altaasta. Läheisimmät rannat ovat Playa San Juan ja Alcala, joiden kupeessa toimii mukavia paikallisten suosimia ravintoloita.

Teneriffan MatkailuGuia de Isoran luksushotellit sopivat laatutietoiselle matkailijalle
Gran Meliá Palacio de Isoran uima-allas on Teneriffan suurin infinity pool.

Guia de Isora on hyvä valinta laatutietoiselle lomailijalle, joka haluaa panostaa luksushotelliin ja nauttia sen palveluista koko rahan edestä. Jos aiot esimerkiksi nauttia suurimman osan aterioista hotellissa, et välttämättä tarvitse suurempien lomakeskusten tarjontaa.

10. San Miguel de Abona – golfaajan valinta

Teneriffan etelärannikolla vain noin 15 minuutin ajomatkan päässä lentokentältä sijaitseva San Miguel de Abona on rauhallinen kylä, jossa turismi on vilkkaampiin lomakeskuksiin verrattuna vielä lapsenkengissä. Ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia on vain vähän.

ShutterstockSan Miguel de Abona, Teneriffa
San Miguel de Abonan rauhallinen kylä on mukava lomakohde.

Parhaiten San Miguel de Abona sopii hiljaisempaa lomakylää etsiville matkailijoille tai golfaajille, sillä alueella on tasokkaita golfkenttiä.

>> Lue myös: Uskoisitko? Kaikki nämä upeat paikat löytyvät Teneriffalta – 10 maisemaa, jotka on pakko kuvata lomalla

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock ja Teneriffan Matkailu

Lue kommentit (7) Jätä kommentti

  1. Golf Las Américas on mielestäni kyllä hieno golfkenttä. Kerran olen siellä vain käynyt, mutta mieluusti menisin uudelleen. Hotel Las Madrigueras Golf Resort & Spa on viiden tähden majoituksen tarjoava hotelli ja todella upea. Toki käy myös kukkarolle mutta hyvästä kannattaa maksaa.


  2. Oma suosikki on Guia de Isora, koska suosin pääsääntöisesti pakettimatkailua ja luksuslomia.


  3. Puerto de la curz hyvä paikka 10 käyneenä


  4. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.