Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Helpot säästövinkit Kanarialle – 6 tapaa tehdä lomasta edullisempi

iStockphoto artikkelin kuva
Rantalomat
Kanariansaaret ovat talvikauden edullisimpia rantakohteita. Noin kuuden tunnin lentomatkan päässä odottaa kesä - lue miten lomailet saarilla mahdollisimman edullisesti.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 18.11.2022
facebook   whatsapp

1. Halpalennolla Kanarialle

Lentotarjonnan kasvaessa Teneriffalle ja Gran Canarialle pääsee Suomesta nykyään myös halpalentoyhtiö Norwegianin lennoilla. Lentoja saa edullisimmillaan noin 200 eurolla.

Jos tarvitset pelkät lennot, kannattaa tutustua myös matkanjärjestäjien lomalentojen valikoimaan. Äkkilähtöhaun kautta voit hakea pelkkiä lentoja, jotka voivat olla joko yksisuuntaisia tai edestakaisia.

Siirry tästä lentohakuun ja vertaile hinnat Kanariansaarille >>

2. Edullinen äkkilähtö aurinkoon

Monille perinteisin tapa matkustaa Kanariansaarille on matkanjärjestäjän tarjoama pakettimatka, johon sisältyvät lennot ja majoitus. Äkkilähdöllä Kanarialle voi päästä viikoksi edullisimmillaan jopa alle 200 eurolla.

Suomesta tehdään syksystä kevääseen pakettimatkoja Teneriffalle, Gran Canarialle, Lanzarotelle, Fuerteventuralle, La Gomeralle ja La Palman saarelle. Helpoiten edullisia matkoja löytyy vilkkaamman matkustussesongin ulkopuolella, mutta myymättä jääneitä paikkoja voi olla tarjolla koska vain hyvin lyhyelläkin varoitusajalla.

Löydä edullinen matka äkkilähtöhaun avulla >>

3. Majoitusta löytyy myös pikkurahalla

Jos lähdet Kanariansaarille omatoimimatkalle, kannattaa majoitusta etsiä hintoja vertailevan hotellihaun kautta. Lapsiperheille tai isommille seurueille sopii mainiosti myös loma-asunto tai huvila. Kanariansaarilta löytyy myös paljon huoneistohotelleja.

Budjettimajoitusta etsiville saarilla on myös hostelleja ja pensionaatteja. Hoteles rurales -termi viittaa lomakeskusten ulkopuolella syrjäisissä paikoissa sijaitseviin majapaikkoihin.

ShutterstockLanzarote
Kanariansaarilla voi majoittua hyvin edullisesti.

Saarten edullisin majoitus löytyy yleensä vilkkaista lomakeskuksista, joissa on paljon kilpailua – tai vastaavasti paikallisten suosimilta alueilta, joihin turistit eivät yleensä eksy. Lomakeskusten kupeessa on usein tyylikkäitä alueita, joilta löytyy tasokkaampien hotellien keskittymiä.

Siirry tästä hotellihakuun ja vertaile hinnat >>

4. Liiku saarilla edullisesti

Kanariansaarilla autonvuokraus on suhteellisen edullista. Auton voi saada vuorokaudeksi edullisimmillaan noin 20-30 eurolla. Myös taksilla liikkuminen on suomalaiseen hintatasoon verrattuna huokeaa hupia.

Erityisesti isompien saarien lomakohteissa julkinen liikenne toimii hyvin. Paikallisliikenteen busseilla pääsee liikkumaan tärkeimpien nähtävyyksien ja suosituimpien lomakeskusten välillä helposti ja edullisesti. Bussien aikataulut pitävät yleensä paikkansa.

Saarien välillä voi liikkua joko lautoilla tai lentäen. Lue lisää saarihyppelystä Kanarialla täältä.

Vertaile hinnat ja vuokraa auto >>

5. Ruokailu onnistuu halvalla

Ravintoloiden hintataso on Kanariansaarilla huomattavasti Suomen vastaavaa edullisempi. Myös viinit ja muut alkoholijuomat ovat ravintoloissa selvästi halvempia.

Halutessaan Kanariansaarten ravintoloissa annoksen voi saada 10 eurolla – tähän hintaan paikallisten suosimissa ravintoloissa saatetaan tarjota myös päivän menua, johon kuuluu alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Kannattaa tarkkailla menu del dia -kylttejä.

ShutterstockLa Gomera
Kun haluat ruokailla edullisesti, mene paikallisten suosimaan ravintolaan.

Edullisinta ruokailu on lomakeskusten ulkopuolella sijaitsevissa ravintoloissa. Myös tasokkaammissa ravintoloissa ruokailu on edullisempaa kuin Suomessa.

Mikäli valmistat itse ruokaa huoneistohotellissa tai loma-asunnossa, kannattaa ostokset tehdä paikallistenkin käyttämissä isoissa supermarketeissa. Esimerkiksi Mercadona-ruokakaupassa hinnat ovat huomattavasti edullisemmat kuin lomakeskusten pikkukaupoissa.

6. Kanarian ilmaiset huvit

Parasta Kanariansaarilla on se, että itse lomailu paikan päällä onnistuu yleensä suhteellisen pienellä rahalla. Monille tärkeimpiä aktiviteetteja ovat ilmaiset huvit kuten rannalla loikoilu ja uinti. Aktiivimatkailijoille on tarjolla erinomaisia vaellusreittejä.

Eniten matkabudjettia verottavat perheille suunnatut teemapuistot kuten eläintarhat ja vesipuistot. Lapsiperheiden kannattaa hyödyntää verkkotarjouksia tai esimerkiksi hotellien tai matkanjärjestäjien tarjoamia pakettihintoja.

Ostosmahdollisuudet ovat erityisesti Kanarian isoimmilla saarilla kuten Teneriffalla ja Gran Canarialla hyvät. Espanjalaisissa ketjuliikkeissä löytöjä voi tehdä yleensä edullisemmin kuin Suomessa.

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Istockphoto ja Shutterstock

Löydä halvat lennot Kanariansaarille >>

Lue kommentit (4) Jätä kommentti

  1. Vuokratkaa suoraan omistajalta asunto. Esimerkiksi “Owners direct” -sivuilta. Myös espanjankielisiltä sivustoilta löydät hyviä asuntoja/loma-asuntoja. Halvempaa ja isommat tilat. Omistajan kanssa voi neuvotella hinnoistakin. Näitä asuntoja on sitten muuallakin kuin Kanarialla – ympäri maailmaa.


  2. Noissa Saksasta varattavissa matkoissa on ongelmana Saksasta lähtevät lennot kohteeseen. Kun lennät ensin Suomesta Saksaan ja Saksasta kohteeseen, niin hinta alkaa olla suurinpiirtein sama.


  3. Äkkilähdöllä varaus-lähtö oli 10tuntii ei olla pääkaupungin alueelta.
    Gran Ganarialla hinnat kohdillaan kaupassa käydessä. Ja bussi lentokenttä palay de inglisiin 3,5€ ei paha. Nyt ajatuksena lähtee äkkilähdöllä uudelleen


  4. Kanarialle kannattaa ottaa vain lennot.Hotelli varataan saksalaiselta matkatoimistolta netistä, varsinkin lasten hinnat ovat edullisia.Tui.de , Alltours.de , vaybee-reisen.de siinä 3 toimistoa joissa homma pelaa ja hinnat aivan toista kuin suomalaisilla toimistoilla ja kaiken lisäksi ” saksalaisena ” asiakkaana huoneet paljon parempia.


  5. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.