Hyppää sisältöön

Koe useampi saari yhdellä kertaa – näin helposti onnistuu saarihyppely Kanarialla

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 28.07.2017
Saarihyppely Kanariansaarilla on kiinnostava vaihtoehto niin omatoimimatkailijalle kuin vaihtelua etsivälle rantalomailijalle. Katso vinkit saarihyppelyyn ja koe useampi saari yhden matkan aikana!

Jokaisella saarella on oma luonteensa

Kanariansaarten erilaisuus yllättää. Jokaisella seitsemästä saaresta on oma luonteensa ja omat erityispiirteensä. Kaikkialta löytyy aurinkoa ja lomatunnelmaa, mutta saarten luonto-olosuhteet poikkeavat täysin toisistaan.

Teneriffan maisemaa hallitsee komea Teide ja Lanzarotelle houkuttavat kiehtovat laavakentät. Fuerteventuran tuulet tekevät saaren otolliseksi kohteeksi vesiurheilijoille ja niin edelleen. Yhden saaren nähtyään ei voi sanoa nähneensä koko Kanariaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Omatoimireissaajan ei kannata väheksyä pakettilomailijoiden massakohteena tunnettua Kanariaa. Saarilta löytyy paljon kiinnostavaa ja tuntemattomampaa nähtävää sekä upeita luontokohteita aktiivilomailijan makuun.

Autolautalla saarelta toiselle

Kanariansaarten lauttaliikennettä hallitsevat Fred Olsen -laivayhtiön autolautat. Eniten suoria yhteyksiä naapurisaarille on Gran Canarialta, josta keskeisen sijainnin ansiosta on helppo siirtyä moneen suuntaan. Tämä kannattaakin pitää mielessä, mikäli suunnittelet laajempaa Kanarian-kierrosta saarelta toiselle.

Fred Olsenin tarkat reittitiedot ja aikataulut löytyvät täältä. Kaikki tiedot sivuilla ovat saatavilla myös englanniksi. Autolla liikkuessa lauttapaikka kannattaa varata varmuuden vuoksi etukäteen, sillä etenkin vilkkaimmalla matkailukaudella lautoilla saattaa olla täyttä.

Reitistä riippuen autopaikka maksaa muutamasta kympistä noin sataan euroon.

IstockphotoRanta Kanarialla
Kanarialla löytää erilaisia maisemia jokaiselta saarelta.

Lennot saarten välillä ovat edullisia

Lentoliikenne Kanariansaarten välillä on vilkasta. Lauttaan verrattuna lentämisen etu on tietenkin nopeus, mutta hintavertailussa lentovaihtoehto jää hieman kalliimmaksi kuin merimatka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ero ei kuitenkaan ole merkitsevän suuri, sillä paikallislentojen hinnat pyörivät tyypillisesti sadan euron molemmin puolin lähtö- ja kohdesaaresta riippumatta. Suurimpien saarien välille lentoja voi olla saatavilla edullisimmillaan muutamalla kympillä.

Binter Canarias -lentoyhtiö on Kanariansaarten suurin paikallisyhtiö. Lentoreittejä ja -hintoja voi vertailla helposti Rantapallon lentohaun avulla.

Maisema Kanarialla
Kanariansaaret tarjoavat kiinnostavaa tekemistä myös aktiivilomailijalle.

Mitkä saaret kannattaa yhdistää?

Sopiva saariyhdistelmä riippuu täysin omista kiinnostuksenkohteista ja käytettävissä olevasta ajasta. Esimerkiksi Lanzaroten ja Fuerteventuran yhdistelmä on erittäin helppo: saarten välimatka on lyhimmillään vain kymmenen kilometriä ja lauttamatka edullinen. Teneriffa ja Gran Canaria tai yhtä lailla Lanzarote ja Gran Canaria ovat myös helppoja yhdistelmiä.

Viikossa ehtii hyvin kahdelle saarelle kaikessa rauhassa, kahdessa viikossa voi kiertää kolme tai neljä. Kaikki riippuu siitä, kuinka paljon aikaa haluaa käyttää yhdessä kohteessa ja kuinka perusteellisesti saariin aikoo tutustua. Jos kaipaat lomaasi myös ohjelmattomia rantapäiviä, älä ahnehdi liikaa ajokilometrejä tai liian montaa saarta yhteen lomaan.

Kanariansaarten “grand touriin”, kunnianhimoiseen kaikkien saarten tutustumiskierrokseen, kannattaa varata vähintään kolme viikkoa jos et tahdo rasittaa lomaasi jatkuvalla kiireellä.

Teksti: Riikka Krenn
Kuvat: Istockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lanzaroten nähtävyydet

Tämä Kanariansaari jää turhaan suosittujen naapuriensa varjoon – Lanzaroten 16 parasta nähtävyyttä

Calima Kanariansaarilla

Mikä on Kanarian kummallinen sääilmiö calima? Voi osua sinunkin lomallesi

Näin etelä ja pohjoinen eroavat toisistaan Teneriffalla

Kannattaako Teneriffalla lomailla etelässä vai pohjoisessa? 5 merkittävintä eroa

Millaisia majoitusmuotoja Kanariansaarilta löytyy?

Miten Kanarialla kannattaa majoittua? 7 eri tapaa, joiden joukosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja