Hyppää sisältöön

“Kanarian Venetsiaksi” kutsuttu lomakohde on ihanan värikäs – täällä kesä ei lopu koskaan

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 22.01.2024
Gran Canarian Puerto de Mogánia verrataan leikkimielisesti Venetsiaan.

Aurinkovarma ja kukkiva Puerto de Mogán

Olet varmasti huomannut, miten monet eri paikat kutsuvat itseään jonkun tietyn alueen Venetsiaksi. Aveiroa pidetään Portugalin omana Venetsiana ja Pietaria kutsutaan pohjolan Venetsiaksi. Los Angelesista löytyy Venetsian tyyliä jäljittelevä Venicen kanaalialue.

Kanariansaaretkaan eivät ole jäänyt tässä asiassa huonommaksi. Gran Canarian saarella sijaitsevaa Puerto de Mogánin lomakohdetta kutsutaan Kanarian Venetsiaksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aivan Venetsian kokoluokan kanaaliverkostoa Puerto de Mogánista on turha etsiä, mutta siellä on muutamia venesatamasta lähteviä kanaaleja siltoineen. Rannikon Puerto de Mogán sijaitsee erillään Mogánin kylästä, joka löytyy sisämaasta vajaan kymmenen kilometrin päässä.

Puerto de Mogán tunnetaan valkoisista rakennuksistaan ja niitä koristavista kukkaköynnöksistä. Pinkki bougainvillea eli ihmeköynnös näyttää suorastaan ryöppyävän seiniä pitkin. Perjantaisin venesatamassa järjestetään perinteiset kanarialaiset markkinat.

Rakennuskannaltaan ja tyyliltään Puerto de Mogán on lähiseudun muita lomakohteita sievempi. Tämä näkyy myös hinnoissa: hotellit ovat Mogánissa keskimäärin kalliimpia kuin esimerkiksi Puerto Ricossa tai Playa del Inglésissa. Se sopii hyvin vaikka merkkipäivän viettoa tai häämatkaa varten.

Puerto de Mogánin tärkein nähtävyys on kylä itsessään sekä venesatama. Jos haluat tutkia maisemia ja ottaa valokuvia ylhäältä päin, nouse Mirador de Puerto Mogánin näköalapaikalle. Myös ranta on Puerto de Mogánissa oikein hyvä.

Parasta Puerto de Mogánissa on kuitenkin ilmasto. Se on yksi Kanariansaarten aurinkovarmimmista kohteista, jossa aurinko paistaa yli 320 päivänä vuodessa. Suojaisessa kylässä ei myöskään tuule liikaa, mikä tekee sitä hyvän rantalomakohteen talvellakin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hauska yksityiskohta lähellä rannikkoa on tuulimylly Molino de Viento, joka on saaren ainoa kunnostettu tuulimylly. Se sijaitsee Puerto de Mogánista sisämaahan johtavan GC-200-tien varrella. Jos bongaat sen autosta, pysähdy ottamaan valokuvia ja tutkimaan tuulimyllyä ympäröiviä koristeita.

Suomesta tehdään paljon pakettimatkoja Puerto de Mogániin. Se on myös suosittu päiväretkikohde, jonne pääsee Puerto Ricosta helposti veneellä ja Playa del Inglésista bussilla. Pääkaupunki Las Palmasista on niin ikään bussiyhteys Mogániin.

Katso alta kuvia Puerto de Mogánista!

ShutterstockVärikkäitä taloja Puerto de Moganin rannalla Kanarialla
Kylän värikäs satama on Puerto de Mogánin tärkein yksittäinen nähtävyys.
ShutterstockPuerto de Mogan Kanarialla
Puerto de Mogánissa riittää lämpöä ja aurinkoa. Siellä paistaa aurinko yli 320 päivänä vuodessa.
ShutterstockPuerto de Mogan Kanarialla
Upeat, pinkit ihmeköynnökset koristavat kylän rakennuksia.
Shutterstock Puerto de Mogan Gran Canarialla
Gran Canarialla matkaillessa kannattaa vierailla myös sympaattisessa Puerto de Mogánin kylässä.

Lue myös: Kymmenen hauskaa faktaa, joita et ehkä vielä tienny Gran Canariasta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Espanjan parhaat kohteet

Oletko samaa mieltä? Tuhannet suomalaiset vastasivat: nämä Espanjan kohteet kiinnostavat eniten

Tippi Espanjassa

Pitääkö Espanjassa jättää tippiä? Näin annat juomarahaa lomalla

Mallorcan parhaat rannat

Näin löydät Mallorcan parhaat rannat – 10 suositusta

Cap de Formentorin majakka

Mallorcan upeimmalle maisemapaikalle johtaa hengästyttävä tie – kesällä voimassa tiukat rajoitukset

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja