Vuokra-auto tuo vapautta lomaasi

Vuokra-auto on kätevä lomailijan kulkuväline. Kun liikut autolla, et ole riippuvainen junien tai bussien aikatauluista. Vuokra-autolla voit suunnata juuri sinne, minne mieli tekee ja nauttia täysin siemauksin lomalaisen vapaudesta.

Auton vuokraaminen ulkomailla ei ole vaikeaa - täytyy vain vain tietää, mistä etsii. Rantapallon vuokra-autohaku auttaa löytämään parhaat autotarjoukset kaikkialta maailmasta. Haku vertaa useiden autovuokraamojen hintoja ja etsii halvimmat autotarjoukset. Etsitpä sitten pientä kaupunkiautoa, perheautoa tai farmarimallia, hakumme avulla löydät parhaat vuokra-autot lomallesi. Autonvuokraus loman ajaksi on edullisempaa kuin moni olettaa. Vuokra-autojen tarjonta on hyvä kaikissa suosituimmissa autolomailumaissa, kuten Saksassa, Italiassa, Ranskassa tai Irlannissa. Suurimmat kansainväliset autonvuokrausketjut, esimerkiksi Sixt, Avis, Europcar ja Hertz, toimivat kaikkialla. Voit vuokrata auton miltä tahansa lentoasemalta ja yleensä myös palauttaa sen juuri sinne, minne oman loma-aikataulusi mukaan parhaiten sopii.

Suosituimmat autolomakohteet

Näin löydät halvimman vuokra-auton

Näin löydät halvimman vuokra-auton Vaikka autonvuokrauksen kausivaihtelut ovat lentolippujen tai hotellihuoneiden hintoja vähäisempiä, kannattaa silti olla ajoissa liikkeellä. Halvimmalla vuokra-auton saa varaamalla sen jo etukäteen netin kautta. Vertaile hintoja huolellisesti. Tärkeää on myös miettiä tarkkaan, mitä vuokra-autolta oikeastaan tarvitsee. Autonvuokrauksen hintaan vaikuttavat auton koko ja varustustaso. Montako matkustajaa kyytiin on mahduttava? Entä paljonko tavaraa täytyy voida kuljettaa mukana? Pieni vuokra-auto on aina halvempi kuin suuri. Tarvitaanko autoon suksiboksia, lastenistuinta, navigaattoria tai muita lisävarusteita?

Tarkista hintaan kuuluvat vakuutukset

Muista ottaa vakuutukset huomioon vuokra-autojen hintoja vertaillessasi. Millainen vakuutus hintaan sisältyy? Onko lisävakuutus tarpeen tai jopa pakollinen? Yllättävät vakuutuskustannukset saattavat nostaa autonvuokrauksen hintaa ja hyvän autotarjouksen hyöty jäädä vain näennäiseksi lisäkulujen kasvattaessa kokonaishintaa.

Noutopaikka vaikuttaa hintaan

Lähes kaikki autonvuokrausfirmat perivät erillisen lentokenttämaksun jos auto noudetaan lentokentältä. Hintaa nostaa myös yhdensuuntainen vuokra eli se, jos palautat vuokra-auton eri kaupunkiin, kuin mistä olet sen noutanut. Jos tahdot säästää autonvuokrauksessa, nouda siis auto jostakin muusta kuin lentokentän toimistosta. Palauta se mahdollisuuksien mukaan samaan toimistoon takaisin.

Tutki vuokra-auto tarkkaan ennen lähtöä

Vuokra-auto kannattaa aina tarkistaa huolellisesti ennen lähtöä. Tutki auto joka puolelta. Merkitse kaikki löytämäsi naarmut, kolhut ja auton muut mahdolliset puutteet ylös, jotta et joudu itse vastuuseen niistä jälkikäteen. Hyvä kikka on kuvata vuokra-auto joka suunnasta vaikkapa kännykkäkameralla. Kuvia voit tarvittaessa käyttää todisteena auton kunnosta luovutushetkellä.

>> Lue Rantapallon parhaat vinkit automatkalle!