Hyppää sisältöön

Helpot säästövinkit Kanarialle – 6 tapaa tehdä lomasta edullisempi

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 18.11.2022
Kanariansaaret ovat talvikauden edullisimpia rantakohteita. Noin kuuden tunnin lentomatkan päässä odottaa kesä - lue miten lomailet saarilla mahdollisimman edullisesti.

1. Halpalennolla Kanarialle

Lentotarjonnan kasvaessa Teneriffalle ja Gran Canarialle pääsee Suomesta nykyään myös halpalentoyhtiö Norwegianin lennoilla. Lentoja saa edullisimmillaan noin 200 eurolla.

Jos tarvitset pelkät lennot, kannattaa tutustua myös matkanjärjestäjien lomalentojen valikoimaan. Äkkilähtöhaun kautta voit hakea pelkkiä lentoja, jotka voivat olla joko yksisuuntaisia tai edestakaisia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Siirry tästä lentohakuun ja vertaile hinnat Kanariansaarille >>

2. Edullinen äkkilähtö aurinkoon

Monille perinteisin tapa matkustaa Kanariansaarille on matkanjärjestäjän tarjoama pakettimatka, johon sisältyvät lennot ja majoitus. Äkkilähdöllä Kanarialle voi päästä viikoksi edullisimmillaan jopa alle 200 eurolla.

Suomesta tehdään syksystä kevääseen pakettimatkoja Teneriffalle, Gran Canarialle, Lanzarotelle, Fuerteventuralle, La Gomeralle ja La Palman saarelle. Helpoiten edullisia matkoja löytyy vilkkaamman matkustussesongin ulkopuolella, mutta myymättä jääneitä paikkoja voi olla tarjolla koska vain hyvin lyhyelläkin varoitusajalla.

Löydä edullinen matka äkkilähtöhaun avulla >>

3. Majoitusta löytyy myös pikkurahalla

Jos lähdet Kanariansaarille omatoimimatkalle, kannattaa majoitusta etsiä hintoja vertailevan hotellihaun kautta. Lapsiperheille tai isommille seurueille sopii mainiosti myös loma-asunto tai huvila. Kanariansaarilta löytyy myös paljon huoneistohotelleja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Budjettimajoitusta etsiville saarilla on myös hostelleja ja pensionaatteja. Hoteles rurales -termi viittaa lomakeskusten ulkopuolella syrjäisissä paikoissa sijaitseviin majapaikkoihin.

ShutterstockLanzarote
Kanariansaarilla voi majoittua hyvin edullisesti.

Saarten edullisin majoitus löytyy yleensä vilkkaista lomakeskuksista, joissa on paljon kilpailua – tai vastaavasti paikallisten suosimilta alueilta, joihin turistit eivät yleensä eksy. Lomakeskusten kupeessa on usein tyylikkäitä alueita, joilta löytyy tasokkaampien hotellien keskittymiä.

Siirry tästä hotellihakuun ja vertaile hinnat >>

4. Liiku saarilla edullisesti

Kanariansaarilla autonvuokraus on suhteellisen edullista. Auton voi saada vuorokaudeksi edullisimmillaan noin 20-30 eurolla. Myös taksilla liikkuminen on suomalaiseen hintatasoon verrattuna huokeaa hupia.

Erityisesti isompien saarien lomakohteissa julkinen liikenne toimii hyvin. Paikallisliikenteen busseilla pääsee liikkumaan tärkeimpien nähtävyyksien ja suosituimpien lomakeskusten välillä helposti ja edullisesti. Bussien aikataulut pitävät yleensä paikkansa.

Saarien välillä voi liikkua joko lautoilla tai lentäen. Lue lisää saarihyppelystä Kanarialla täältä.

Vertaile hinnat ja vuokraa auto >>

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Ruokailu onnistuu halvalla

Ravintoloiden hintataso on Kanariansaarilla huomattavasti Suomen vastaavaa edullisempi. Myös viinit ja muut alkoholijuomat ovat ravintoloissa selvästi halvempia.

Halutessaan Kanariansaarten ravintoloissa annoksen voi saada 10 eurolla – tähän hintaan paikallisten suosimissa ravintoloissa saatetaan tarjota myös päivän menua, johon kuuluu alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Kannattaa tarkkailla menu del dia -kylttejä.

ShutterstockLa Gomera
Kun haluat ruokailla edullisesti, mene paikallisten suosimaan ravintolaan.

Edullisinta ruokailu on lomakeskusten ulkopuolella sijaitsevissa ravintoloissa. Myös tasokkaammissa ravintoloissa ruokailu on edullisempaa kuin Suomessa.

Mikäli valmistat itse ruokaa huoneistohotellissa tai loma-asunnossa, kannattaa ostokset tehdä paikallistenkin käyttämissä isoissa supermarketeissa. Esimerkiksi Mercadona-ruokakaupassa hinnat ovat huomattavasti edullisemmat kuin lomakeskusten pikkukaupoissa.

6. Kanarian ilmaiset huvit

Parasta Kanariansaarilla on se, että itse lomailu paikan päällä onnistuu yleensä suhteellisen pienellä rahalla. Monille tärkeimpiä aktiviteetteja ovat ilmaiset huvit kuten rannalla loikoilu ja uinti. Aktiivimatkailijoille on tarjolla erinomaisia vaellusreittejä.

Eniten matkabudjettia verottavat perheille suunnatut teemapuistot kuten eläintarhat ja vesipuistot. Lapsiperheiden kannattaa hyödyntää verkkotarjouksia tai esimerkiksi hotellien tai matkanjärjestäjien tarjoamia pakettihintoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ostosmahdollisuudet ovat erityisesti Kanarian isoimmilla saarilla kuten Teneriffalla ja Gran Canarialla hyvät. Espanjalaisissa ketjuliikkeissä löytöjä voi tehdä yleensä edullisemmin kuin Suomessa.

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Istockphoto ja Shutterstock

Löydä halvat lennot Kanariansaarille >>

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Calima Kanariansaarilla

Mikä on Kanarian kummallinen sääilmiö calima? Voi osua sinunkin lomallesi

Teneriffan pilvimeri

Joko näit Teneriffan tästä kulmasta? Tutun lomakohteen “pilvimeri” on vaikuttava näky

Nippelitiedot Gran Canariasta

Voiko Gran Canaria yllättää? 10 hauskaa faktaa, joita et ehkä vielä tiennyt

Gran Canarian salatut helmet

Gran Canarian salatut paikat – näe muutakin kuin turistikohteet

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja