Hyppää sisältöön

Kaikki ennakkoluulosi Mallorcasta katoavat saaren pääkaupungissa – 8 nopeaa vinkkiä Palmaan

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 03.06.2022
Tervetuloa yllättymään tyylikkääseen Palmaan, joka on suositumpi kuin koskaan.

1. Kierrä vanhankaupungin pikkukujat

Mallorcan pääkaupunkia Palmaa ei turhaan kutsuta Pikku-Barcelonaksi: kaupungit tosiaan muistuttavat hieman toisiaan. Palmassa kaikki on vain kompaktimmassa koossa.

Suurin osa Palmaan saapuvista matkailijoista haluaa kiertää vanhaakaupunkia (casco antiguo) ja sen kiemurtelevia kujia. Palman bussi- ja rautatieasemalta La Seun katedraalille kävellessäsi kuljet samalla vanhankaupungin ja Plaça Majorin suorakaiteen muotoisen aukion läpi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kujilla on paljon vaateliikkeitä, matkamuistomyymälöitä, kahviloita ja jäätelöbaareja. Halutessasi voit myös majoittua Palman vanhassakaupungissa.

2. La Seun katedraali on upea joka suunnasta

Älä jätä väliin vierailua La Seun katedraalin liepeillä – älä edes siinä tapauksessa, että et ole kiinnostunut historiasta tai katedraaleista. 400 vuoden ajan rakennettu jättiläinen on upea näky Palman lahden rannalla. Katedraalia reunustavat puutarhat ja suihkulähteet.

Vaikka et hankkisi lippua sisälle katedraaliin, riittää sen alueella nähtävää. La Seu näyttää hieman erilaiselta joka suunnasta monine yksityiskohtineen. Kierrä se ympäri ja laskeudu lopuksi sen kupeesta löytyvälle lammelle, josta saat hyvän kuvakulman kohti katedraalia.

Istockphoto
La Seun katedraali on Palman ykkösnähtävyys.

Katedraalin kattoterassilla tehdään myös opastettuja vierailuja. Liput tulee varata etukäteen verkon kautta.

3. Istahda kattoterassille

Palmassa kannattaa käydä ainakin yhdellä kattoterassilla lounaalla tai lasillisella. Monissa hotelleissa on kattobaareja, jotka ovat avoinna myös hotellin ulkopuolisille asiakkaille. Tarkista aukioloajat etukäteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kattobaareja tarjoavia hotelleja ovat muun muassa Nakar, Hostal Cuba, Sant Francesc ja Almudaina. Lisäksi Es Baluard -museon näköalaterassilla on yllättäen houkutteleva baari.

4. Palman parhaat museot

Kulttuurista kiinnostuneet eivät pääse pitkästymään Palmassa. Kaupungissa on lukuisia taidemuseoita kuten Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, Museu Fundación Juan March sekä nykytaiteen ja modernin taiteen museo Es Baluard.

Katalonialainen Joan Miró oli yksi Espanjan tunnetuimmista taiteilijoista, jolla oli syvälle juurtuneet siteet Mallorcalle. Miró vietti saarella aikaa jo lapsena, ja meni myöhemmin naimisiin paikallisen naisen kanssa.

5. Bellverin linna

Jos etsit näköalapaikkaa Palmassa, kokeile yli 800 vuotta vanhaa Bellverin linnaa. Ennen vankilana toiminut linna sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Palman keskustasta.

Shutterstock
Uskoisitko Bellverin linnaa entiseksi vankilaksi?

6. Ostoksille Palmassa

Palmassa on hyvät ostosmahdollisuudet. Kaikkien espanjalaisten ketjuliikkeiden lisäksi kaupungista löytyy paikallisia saarella valmistettuja tuotteita sekä Louis Vuittonin kaltaisia merkkiliikkeitä. Palmassa on myös ison espanjalaisketju El Corte Inglésin tavaratalo.

Parhaita ostoskatuja ovat muun muassa Avinguda de Jaume III sekä puiden reunustama viihtyisä Passeig del Born, josta käytetään lempinimeä la milla de oro eli kultainen maili. Jos haluat jotain persoonallista, kokeile Santa Catalinan trendikkäässä kaupunginosassa sijaitsevaa Carrer de Sant Magia.

7. Nouse junaan, joka vie toiseen todellisuuteen

Paras – ja helpoin – päiväretki Palmasta on vanhanaikainen junareitti Sóllerin vuoristokaupunkiin. Vuorten ja tunnelien halki kiemurteleva reitti pysähtyy välillä valokuvia varten. Perillä Sóllerissa matkaa voi halutessaan jatkaa Port de Sóllerin rantakaupunkiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockPalma, Mallorca
Port de Sóllerin rantakaupunki on mainio päiväretkikohde Palmasta.

Vanha puujuna lähtee omalta asemaltaan aivan Palman pääaseman Estacio Intermodalin kupeesta. Lippuja ei voi varata verkosta etukäteen.

8. Yöelämä häviää vain Ibizalle

Mallorcalla on Baleaarien paras yöelämä heti bilesaari Ibizan jälkeen. Jos lomakeskuksissa meno äityykin välillä örvellykseksi, on Palmassa paljon tyylikkäitä baareja illanviettoa varten. Monet Palman baareista ja yökerhoista ovat keskittyneet La Lonjan alueelle lähelle satamaa.

Vielä vuonna 2019 ehdit käydä yhdessä Palman legendaarisimmista baareista. Jo 80-luvun alusta saakka toiminut Bar Abaco on kuin näky suoraan barokkityylisestä sadusta kukkineen ja hedelmineen. Baari suljetaan vuoden 2019 viimeisenä päivänä ja sen tilalle rakennetaan hotelli.

Lue myös: Kuusi yleistä myyttiä Mallorcan lomasaaresta – mikä on totta ja mikä tarua?

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Istockphoto, Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tippi Espanjassa

Pitääkö Espanjassa jättää tippiä? Näin annat juomarahaa lomalla

Mallorcan parhaat rannat

Näin löydät Mallorcan parhaat rannat – 10 suositusta

Cap de Formentorin majakka

Mallorcan upeimmalle maisemapaikalle johtaa hengästyttävä tie – kesällä voimassa tiukat rajoitukset

Madridin kiinnostavimmat nähtävyydet – 11 kohdetta, joissa kannattaa vierailla loman aikana

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja