hero taustakuva

Haluatko löytää paratiisin? Espanjan tuntematon saari piileskelee aivan suomalaisten suosikkikohteiden vieressä

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Formentera ei tule ensimmäisenä mieleen Espanjan rantalomaa suunnitellessa - mutta ehkä sen pitäisi.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 22.05.2018
facebook   whatsapp

Välimeren salasaari Formentera on Espanjan parhaita rantakohteita

Kaikki ovat kuulleet etelänmatkojen klassikosta Mallorcasta sekä bilettäjien Ibizasta. Myös Menorca on nostanut suosiotaan Espanjan rantaparatiisina. Mutta kuinka moni tuntee Baleaarien neljännen saaren Formenteran?

Vain 19 kilometriä pitkä Formentera sijaitsee Ibizan eteläpuolella noin puolen tunnin lauttamatkan päässä. Varsinaisia nähtävyyksiä saarella on vain vähän rantoja ja majakoita lukuun ottamatta. Tänne siirrytäänkin silloin, kun kaivataan taukoa Ibizan hulinasta.

Formenteran valttikortti on upea ranta Ses Illetes, joka on usein listattu Espanjan ja koko Euroopan parhaiden rantojen joukkoon. Vesi on poikkeuksellisen kirkasta ja turkoosia.

ShutterstockFormentera, Espanja
Formenteran kirkas vesi ja upeat rannat voivat yllättää matkailijan.

Formenteralla on myös monia muita rantoja, joita on helpointa kiertää vuokraamalla polkupyörän. Osa rannoista on nudistien suosiossa. Saarella voi harrastaa myös sukellusta ja snorklausta.

Formenteran hauskin osa on erillinen minisaari Espalmador, joka löytyy Formenteran päästä. Pienestä koostaan huolimatta Formenteralla on useampia kyliä kuten La Savina, Es Pujols, San Francisco ja San Fernando. Lautat saapuvat La Savinaan.

Päivä Formenteralla on lähes pakollinen retki Ibizalta, mutta pienellä saarella voi halutessaan viettää vaikka koko loman. Saarella on yllättävänkin paljon hotelleja ja loma-asuntoja.

Vaikka Formentera onkin rento rantalomasaari, jossa viiletetään polkupyörällä, on siellä muiden Baleaarien tapaan ilmassa myös ripaus boheemia luksusta. Kesäkuukausina lukuisat upeat huviveneet ankkuroituvat Formenteran edustalle. Ravintolat ovat tyylikkäitä.

Formenteralla ei ole lentokenttää, eikä sinne tehdä pakettimatkoja. Saarelle on lauttayhteys Ibizalta ja Mallorcalta sekä Espanjan mantereen Deniasta. Suomesta on kesäkaudella suoria lentoja sekä Ibizalle että Mallorcalle, ja molemmille saarille järjestetään myös pakettimatkoja.

Katso alta kuvia Formenteralta – joko vakuutuit siitä, että tänne on päästävä?

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lue myös: Mallorca, Ibiza vai Menorca – mikä saari sopii sinulle?

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock ja Getty Images

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.