Hyppää sisältöön

Mitä Barcelonassa voi tehdä ilman rahaa? 10 vinkkiä ilmaisiin huveihin

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 19.01.2024
Kaupunkilomasta Barcelonasta voi selvitä hyvinkin pienellä budjetilla. Katalonian suosikkikohteessa on paljon hauskaa tekemistä, joka ei kevennä kukkaroa lainkaan.

1. Arkkitehtuurin ihaileminen ei maksa mitään

Barcelonan kiistämättä tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat arkkitehti Antoni Gaudín suunnittelemat rakennukset, joista on tullut kaupungin symboleja. Matkailijoiden iloksi Gaudín komeasta kädenjäljestä pääsee helposti nauttimaan ulkoapäin ilman minkäänlaista maksua.

ShutterstockBarcelona, Espanja
Barcelonan arkkitehtuuri on silmiinpistävän kaunista, ja kaupunkiloman aikana kannattaakin kiinnittää huomoita myös rakennusten yksityiskohtiin.

Rakennuksista kuuluisin, keskeneräinen Sagrada Familia, on nähtävä ainakin ulkopuolelta. Lomalla kannattaa käydä katsomassa myös ainakin Casa Batllóa sekä Casa Milàa, sillä vaikka sisätiloihin on pääsymaksu, näyttävät rakennukset ovat vaikuttavia myös ulkopuolelta käsin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Koe Barcelonan kaunein nähtävyys: Gaudín La Pedrera vie kaupungin kattojen ylle

2. Museoilla on ilmaispäiviä

Tavallisesti museoihin joutuu pulittamaan sisäänpääsymaksun, mutta ilmaispäivän valitsemalla museovierailukin onnistuu maksamatta senttiäkään. Osa kaupungin museoista tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn muutaman tunnin ajan sunnuntaina iltapäivällä. Toisilla museoilla taas on yksi päivä kuukaudessa – yleensä sunnuntai – jolloin sisäänpääsyä ei tarvitse maksaa.

Kokeile esimerkiksi Picasso-museota, katalonialaiselle taiteelle omistettua MNAC:ia tai Barcelonan historiasta kertovaa MUHBA:aa.

3. Rantapäivällä ei ole hintalappua

Kesäkuukausina Barcelonan paras ilmainen aktiviteetti on tietysti rantapäivä. Barcelonassa paikalliset ja matkailijat suuntaavat Barcelonetan rannalle, jonne on helppo matkustaa joko metrolla tai vaikka kävellen kaupungin keskustasta.

ShutterstockBarcelona, Espanja
Barcelonetan uimaranta on kaupungin valttikortti, jonka mahdollistamana ranta- ja kaupunkiloman yhdistäminen onnistuu vaivatta.

Rantakausi kestää Barcelonassa parhaimmillaan huhtikuusta lokakuun loppuun. Pakkaa mukaan viltti ja omat eväät, ja vältät rantabaarien sekä -ravintoloiden korkeat hinnat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Barcelona on täynnä ilmaistapahtumia

Ennen matkaa Barcelonaan kannattaa tutustua kaupungin tapahtumakalenteriin. Barcelonassa järjestetään jatkuvasti ilmaiskonsertteja, kaupunkitapahtumia, erilaisia festivaaleja ja kaupunginosien katujuhlia. Kesäkuukausina elokuvien ilmaiset ulkoilmanäytökset ovat suosittuja.

Vuoden parhaita tapahtumia Barcelonassa ovat muun muassa juhannuksen aikaan järjestettävä Sant Joan, kesäinen katujuhla Festa Major de Gràcia sekä syyskuun suosikkitapahtuma Festes de la Mercè.

5. Ruokatorilla ei ole ostopakkoa

Yhdeksi Barcelonan suosituimmista nähtävyyksistä on noussut paikallinen ruokatori Mercat de la Boqueria, jonka paikalla oli markkinatoimintaa jo 1200-luvulla. Katetulta torilta voi ostaa lounasta, hedelmiä, kalaa, lihaa ja muita herkkuja.

ShutterstockBarcelona, Espanja
Herkullinen välipala löytyy Mercat de la Boqueriasta edullisesti, mutta kauppahallissa käyminen ei sisällä ostopakkoa.

Pelkästään markkinoilla kierteleminen on elämys, eikä kävijää painosteta tekemään ostoksia. Jos haluat ottaa markkinoilla valokuvia, muista suhtautua myyjiin kunnioittavasti äläkä ruuhkauta pöytiä maksavilta asiakkailta.

6. Tutustu Barcelonan katutaiteeseen

Barcelonassa kävellessä kannattaa pitää silmät auki mielenkiintoiselle katutaiteelle. Kaupungissa on sekä tunnettujen taiteilijoiden isoja seinämaalauksia että paikallisten katutaiteilijoiden kekseliäitä töitä. Eniten katutaidetta löytyy esimerkiksi Poblenoun ja El Ravalin kaupunginosista.

Kauppojen ollessa suljettuina myymälöiden julkisivut peittävät veto-ovet paljastavat katutaidetta, joka ei näy liikkeiden aukioloaikoina.

7. Osallistu ilmaiselle kävelykierrokselle

Barcelonassa toimii useampia ilmaisia opastettuja kävelykierroksia tarjoavia tahoja. Valikoimaan kuuluu yleensä aihepiireittäin jaettuja kierroksia, joiden teema voi olla esimerkiksi Gaudín arkkitehtuuri tai eri kaupunginosien parhaat palat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockEspanja, Barcelona
Ilmaisilla kävelykierroksilla voi tutustua Barcelonan tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Ilmaisina mainostetuista kävelykierroksista ei tarvitse maksaa, mutta oppaille on kohteliasta jättää jonkin verran tippiä.

8. Rentoudu Barcelonan puistoissa

Barcelonan nähtävyyksiin tutustuminen on mukava katkaista pysähtymällä johonkin kaupungin puistoista. Barcelonan suurin ja suosituin puisto Parc de la Ciutadella on vihreä keidas, jossa voi tehdä kävelyretkiä, nauttia piknik-lounasta tai vaikka soutaa pienellä järvellä.

Barcelonan kasvitieteelliseen puutarhaan on ilmainen sisäänpääsy sunnuntaisin iltapäivällä. Gaudín taidonnäyte Güellin puisto on nykyään osittain maksullinen, mutta sieltä löytyy myös ilmainen alue.

9. Seuraa tanssivia suihkulähteitä

Montjuïcin kukkulalla sijaitseva Font Màgican suihkulähde on Barcelonan komein suihkulähde, joka rakennettiin vuoden 1929 maailmannäyttelyä varten.

Suihkulähteellä järjestetään iltaisin ilmainen valoshow, joka yhdistelee musiikkia, värejä, valoja ja tanssivien vesisuihkujen liikkeitä.

10. Kiertele kirpputorilla

Yksi Barcelonan suosituimmista kirpputoreista on Encants, joka on avoinna neljänä päivänä viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jättimäisiltä markkinoilta voi bongata kaikkea turhasta krääsästä todellisiin löytöihin. Yli 500 myyjän tuotteiden joukossa on muun muassa vaatteita, kirjoja, huonekaluja ja kameroita. Paikan päällä järjestetään myös antiikkihuutokauppoja. Kirpputorille pääsee helposti metrolla.

Lue lisää: Rantapallon matkaopas Barcelonaan

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Espanjan parhaat kohteet

Oletko samaa mieltä? Tuhannet suomalaiset vastasivat: nämä Espanjan kohteet kiinnostavat eniten

Tippi Espanjassa

Pitääkö Espanjassa jättää tippiä? Näin annat juomarahaa lomalla

Mallorcan parhaat rannat

Näin löydät Mallorcan parhaat rannat – 10 suositusta

Cap de Formentorin majakka

Mallorcan upeimmalle maisemapaikalle johtaa hengästyttävä tie – kesällä voimassa tiukat rajoitukset

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja