Kuva: Shutterstock
Barcelona, Espanja

Nopeat vinkit Barcelonaan – huomioi ainakin nämä ennen ensimmäistä matkaa

Rantoja ja kulttuuria tarjoava Barcelona on Espanjan ja koko Euroopan kaupunkikohteiden aatelia.

1. Mikä on paras aika matkustaa?

Barcelonaan matkustetaan vuoden ympäri, mutta vilkkainta kaupungissa on kesäkuukausina rantalomailijoiden suunnatessa kohteeseen massoittain. Elokuun kuumuus saattaa olla monille liikaa, ja jos nautit mieluummin rauhasta ja maltillisista lämpötiloista, suuntaa kaupunkiin kuumimman sesongin jälkeen. Tiesitkö esimerkiksi, että Barcelonassa voi olla mainio rantasää vielä lokakuussakin?

Kevät ja syksy ovat loistokausia matkustaa Barcelonaan. Syyskuussa juhlistetaan myös Barcelonan suurinta kaupunkitapahtumaa: La Mercé tuo kaduille ilotulituksia, markkinoita ja musiikkia.

>> Barcelonan ilmasto – milloin kannattaa matkustaa?

2. Vertaile lentoyhteydet

Katalonialaiskaupunkiin pääsee matkustamaan Helsingistä varsin edullisesti, sillä suoria lentoja tarjoavat paitsi Finnair myös Norwegian ja Vueling. Suorien lentojen valikoima on Barcelonaan niin hyvä, että vaihdolliset yhteydet kannattavat harvoin.

Kuten muihinkin Euroopan kaupunkeihin, myös Barcelonaan on kalleinta matkustaa kesän sesonkikuukausina. Todellinen penninvenyttäjä etsii halpoja lippuja sesongin ulkopuolella.

>> Näin löydät halvat lennot Barcelonaan

3. Valitse majoitus huolella

Barcelonassa on muiden suurkaupunkien tapaan valtava majoitustarjonta. Hotellit vaihtelevat vaatimattomista pikkuhotelleista hulppeaan luksukseen, jossa kaikki kansainväliset nimet ovat edustettuina.

Barcelonassa on helppo liikkua metrolla, joten edullisen hotellimajoituksen voi tarvittaessa napata keskeisimpien alueiden ulkopuoleltakin. Tämä on hyvä vaihtoehto erityisesti silloin, jos ei aio hurvitella yöelämässä.

Barcelona, Espanja
Kuva: Shutterstock
Majoittumalla lähellä kaupungin omaa Barceloneta-rantaa voit yhdistää helposti ranta- ja kaupunkiloman.

Edullista majapaikkaa etsiville reissaajille Barcelonasta löytyy myös hyvätasoisia hostelleja. Dormimajoitus hostellissa on erityisen kannattavaa yksin matkustavalle. Airbnb on puolestaan suosittu vaihtoehtoa vuokrahuoneistoa etsiville.

>> Viisi hotellivinkkiä Barcelonaan

4. Barcelona tunnetaan Gaudísta

Barcelona on ihanteellinen lomakohde, jos matkaseurueessa on sekä rantapummeja että kulttuurihaukkoja. Useimmat matkailijat haluavat nähdä ainakin Antoni Gaudín maailmankuulut rakennukset.

Edelleen keskeneräinen Sagrada Familia on Gaudín kuuluisin työ ja Barcelonan maamerkki. Matkailijat suuntaavat yleensä myös Park Guëllin puistoon, josta löytyy upean kaupunkimaiseman lisäksi myös Gaudí-museo.

>> Gaudín Barcelona – maailmanluokan arkkitehtuuria Kataloniassa

Barcelona, Espanja
Kuva: Istockphoto
Gaudín tunnetuimpiin Barcelonan-kohteisiin lukeutuva Parc Güell on varsin näyttävä vierailukohde.

5. Suuntana kaupungin yö

Päivä Barcelonassa sujuu nähtävyyksiä kierrellen, shoppaillen ja herkutellen. Illan pimetessä on tietysti aika suunnata illallispöydän kautta kaupungin yöhön.

Espanjassa syödään myöhään ja rauhassa – illalliselle ei kannata lähteä ennen kahdeksaa, sillä puoliltaöinkin on vielä täysin normaalia istua ruokapöydässä. Ravintolasta ehtii hyvin jatkaa baarikierrokselle, sillä varsinaiset yökerhot täyttyvät vasta aamuyön tunteina.

6. Helppoja päiväretkiä Kataloniaan

Mikäli lomailet Barcelonassa pidempään kuin viikonlopun, kannattaa suurkaupungista tehdä retkiä myös muihin Katalonian kiinnostaviin kohteisiin. Esimerkiksi historiallinen Girona ja bilettäjien suosima rantakohde Sitges ovat helpon ja nopean junayhteyden päässä.

Komeita maisemia kaipaavat matkailijat voivat vierailla esimerkiksi Montserratin luostarin vuoristomaisemissa noin tunnin junamatkan päässä Barcelonasta. Figueresin kaupungista löytyy puolestaan Salvador Dali -museo.

>> Katalonian unohtumattomimmat elämykset – Top 5

Teksti: Riikka Krenn
Kuvat: Shutterstock ja Istockphoto

Päivitetty: 12.3.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (8 votes, average: 3,88 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Barcelona on kyllä ehdottomasti myös oma suosikki Euroopan kohteista. Täytyy vain iltaisella kannattaa pitää mielessä, missä liikkuu. Tai ainakin yölliseen aikaan. Taskuvarkaita löytyy nimittäin jonkin verran.