Hyppää sisältöön

Girona – kaupunkiloma katalonialaisittain

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 27.01.2014
Vain sadan kilometrin päässä Barcelonasta sijaitseva Girona kuuluu Katalonian kiinnostavimpiin kaupunkikohteisiin.

Suora halpalentoyhteys Suomesta

Girona on samannimisen koillisespanjalaisen maakunnan pääkaupunki ja alueensa merkittävä keskus myös kulttuurillisesti.

Kaupunkiloma näissä maisemissa on helppo toteuttaa, sillä Ryanairilla on suora lentoyhteys Lappeenrannasta Gironaan ja lennot saattaa saada halvimmillaan vain muutaman kymmenen euron hinnalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Girona soveltuu pidennetyn viikonlopun viettoon tai yhtä hyvin lyhyemmän kaupunkiretken kohteeksi Costa Bravan rantalomakohteista käsin. Rannikolta on alle tunnin ajomatka Gironan keskustaan. Viikon rantalomaan mahtuu hyvin yksi shoppailu- tai kulttuuripäivä ja molempiin Girona tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet.

Koko Espanjan toiseksi suurin kaupunki Barcelona on helposti yhdistettävissä Gironan kanssa saman loman ohjelmaan. Sadan kilometrin välimatka taittuu autolla noin tunnissa ja junalla vain 40 minuutissa.

Gironan jokivarsi

Gironalla on roomalaiset juuret

Kaupungin juuret ovat espanjalaisittain tyypillisen kirjavat: seudulla ovat hallinneet niin roomalaiset kuin mauritkin ja kulttuurissa on myös juutalaisten jälkiä.

Kaikkien näiden historian vaiheiden ajan Oñar-joki on virrannut Gironan halki ja vanhankaupungin muurista osa on edelleen pystyssä – kaupungissa on helppo aistia entisajan henkeä.
Gironan tärkeimmät nähtävyydet liittyvät kaupungin pitkään historiaan. Vanhankaupungin tunnelma on jo sinänsä kokemisen arvoinen, mutta kaikkein syvimmälle siihen pääsee tutustumalla esimerkiksi Sant Feliun kirkkoon, arabialaiseen kylpylään, juutalaiskortteleihin ja Gironan lukuisiin museoihin sekä komeaan katedraaliin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Useita eli tyylisuuntia yhdistelevän Gironan katedraalin rakennustyöt aloitettiin jo 1000-luvun alkupuolella. Näyttävä katedraali on Gironan suosituin matkailunähtävyys.

Gironan keskustaan tutustuminen onnistuu helposti jalkaisin. Keskusta on kompakti ja sinne, minne ei kävellen pääse, on edullista kulkea taksilla.

Nouse muurille ihailemaan maisemia

Vanhankaupungin ympärillä kohoavat muurit, eli Passeig de la Mura, tarjoavat hienot näkymät kaupunkiin. Täällä voit reippailla auringossa tai tulla rauhalliselle iltakävelylle helteen helpotettua.

Ulkoilmapäivää voi viettää myös jossakin Gironan kauniista puistoista: esimerkiksi Passeig Arqueologic, Jardins des Alemanys sekä Jardins de les Pedreres -puistot sopivat hyvin nautiskelijoiden piknik-kohteeksi.

Kuvat: Flickr / Daily Matador, Rising Damp

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Barcelonan maisemapaikat

Löydä Barcelonan parhaat näköalapaikat – 10 vinkkiä kattojen ylle

Malaga

Málagan tärkeimmät nähtävyydet – 18 paikkaa, joita ei kannata jättää väliin

Baleaarien saaret

Mallorca, Ibiza vai Menorca – mikä saari sopii sinulle? Näin kohteet eroavat toisistaan

Barcelonan nähtävyydet

Barcelonan parhaat nähtävyydet – 20 paikkaa, joiden joukosta löydät tekemistä lomalle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja