Hyppää sisältöön

Ella Vuolasto

Ella Vuolasto

Ella on freelancer-kirjoittaja, jolle matkailu on intohimo ja elämäntapa. Hän nauttii uusien kohteiden tutkimisesta, olivat ne sitten lähialueiden piilotettuja helmiä tai kaukokohteiden eksoottisia alueita.

Matkustaminen on aina ollut tärkeä osa Ellan elämää. Jo lapsuudessa hän sai kipinän matkailuun perheen kanssa tehtyjen perinteisten Tukholman syyslomaristeilyjen ja unohtumattomien Kreikan ja Espanjan saarten rantalomien myötä.

Menolippuja on tullut aikuisiällä ostettua ympäri Eurooppaa sekä Kaakkois-Aasian suunnille, ja matkat ovat kestäneet viikonloppureissuista aina useamman kuukauden reppureissuihin. Lisäksi Ella on asunut Espanjassa ja vieraillut myös Pohjois-Amerikassa, Afrikassa ja Australiassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kotimaan matkailussa Ellaa kiehtovat erityisesti kauniit luontokohteet ja kesäiset roadtripit. 

Hän uskoo, että rennon lomafiiliksen voi saada aikaan jopa omassa kotikaupungissa, jossa voi tutustua uusiin asioihin turistin silmin. Tästä on omakohtaista kokemusta: kerran Helsingissä vietetyllä staycationilla hän mietti illalla hotellissa, voiko hanasta juoda vettä. Se oli onnistunut arjesta irtautuminen!

Matkoilla ruoka on aina merkittävässä roolissa, ja Ella rakastaa tutustua eri ruokakulttuureihin. Hän nauttii myös kylien ja kaupunkien tutkimisesta kävellen tai pyörällä. Pitkillä junamatkoilla hän uppoutuu vaihtuvien maisemien tunnelmaan.

Yleensä Ella matkustaa perheensä kanssa, johon nykyään kuuluu myös seikkailumielinen taapero. Tuleviin reissuhaaveisiin kuuluvat esimerkiksi autoreissu Norjan vuonoja ihastelemaan ja Kilimanjaron valloittaminen.