Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Läheltä tuttua Fuengirolaa löytyy linna, joka on kuin suoraan fantasiamaailmasta – et ikinä arvaisi sen tarinaa

Shutterstock artikkelin kuva
Kulttuuri ja nähtävyydet
Colomaresin yllättävässä satulinnassa pääsee vierailemaan pikkurahalla.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 29.03.2022
facebook   whatsapp

Castillo de Colomares on Aurinkorannikon satulinna

Espanjan Aurinkorannikolla liikkuvat matkailijat voivat häkeltyä nähdessään Castillo de Colomaresin. Mikä tämä taianomainen linna oikein on ja mistä se on peräisin?

Aivan oikeasta linnasta ei ole kysymys, mutta siltä Castillo de Colomares kieltämättä näyttää. Koristeellinen rakennus löytyy Benalmadenan lomakaupungin sisämaasta läheltä suomalaisten asuttamaa Fuengirolaa.

Vähintäänkin yllättävä on myös rakennuksen tarina ja tarkoitus: se on tehty Kristoffer Kolumbukselle ja tämän Amerikan-valloitukselle omistetuksi monumentiksi. Kolumbus aloitti löytöretkensä Espanjasta, ja Espanjan kuningas tuki seikkailua taloudellisesti.

Colomaresia voisi äkkiseltään luulla historialliseksi linnaksi, mutta sen rakennustyöt aloitettiin vasta vuonna 1987. Hankkeen takana oli tohtori Esteban Martín Martín, jonka mielestä Kolumbukselle ei ollut omistettu tarpeeksi julkisia kunnianosoituksia.

Vuonna 1994 valmistuneessa rakennuksessa on jäljitelty erilaisia Espanjassa käytettyjä tyylejä kuten bysanttilaista, roomalaista ja goottilaista arkkitehtuuria. Rakennuksen koristeellisessa ulkoasussa näkyy veneitä ja muita löytöretkistä muistuttavia yksityiskohtia.

Nykyään Castillo de Colomares on Benalmadenan suosituimpia nähtävyyksiä ja maailman suurin Kolumbus-aiheinen monumentti. Rakennuksen sisältä löytyy tietoa Kolumbuksen tutkimusmatkoista sekä yksi maailman pienimmistä kirkoista.

Colomaresin linna sijaitsee Fuengirolan ja Benalmadenan välimaastossa. Molemmista kaupungeista on nähtävyydelle noin vartin ajomatka. Linna on auki kävijöille parin euron pääsymaksua vastaan.

Katso kuvia koristeellisesta monumentista!

Lue myös: Espanjan Suomi-suosikki ei aina riitä – kolme päiväretkeä Fuengirolasta

Lähde: Castillo Monumento Colomares, Spain Holiday
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.