Hyppää sisältöön

Onko Kanarialla edullista? 10 asiaa, jotka saat reilusti halvemmalla kuin Suomessa

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 21.12.2023
Kanariansaarten kevyt verotus mahdollistaa matalan hintatason. Katso mitä lomalla kannattaa ostaa ja tehdä!

1. Kauneushoidot

Jos tapanasi on valmistautua lomaan käymällä kotimaassa kynsihoidossa, vahauksessa ja ripsienpidennyksessä, kannattaa miettiä voivatko hoidot odottaa kohteeseen saakka. Esimerkiksi karvanpoisto maksaa kanarialaisissa kauneushoitoloissa vain pienen murto-osan Suomen hinnoista. Jos naisten brasilialinen sokerointi voi maksaa Suomessa keskimäärin noin 80 euroa, saa sen Kanarialla jopa alle 20 eurolla.

Hoitoloihin kannattaa tutustua etukäteen verkossa ja varata ajat ensimmäiselle lomapäivälle. Erityisesti naisporukalla hemmottelupäivästä tulee hauska ohjelmanumero lomalle. Myös erilaiset spa-hoidot, hieronnat ja kylpyläkäynnit ovat edullisempia kuin Suomessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kannattaa huomioida, että hotellien yhteydessä toimivat hoitolat veloittavat yleensä korkeampia hintoja kuin yksityiset toimijat.

2. Aurinkolasit, kellot ja käsilaukut

Kanariansaarilla on runsaasti merkkiaurinkolaseja myyviä liikkeitä. Jos siis olet suunnitellut esimerkiksi Ray-Banin klassikkolasien ostoa tai haaveillut kalliista designer-laseista, malta odottaa Kanarialle saakka. Ostokset irtoavat edullisemmin. Sama pätee myös muihin asusteisiin kuten esimerkiksi kelloihin ja käsilaukkuihin.

3. Hajuvedet

Kanariansaarten lomakohteet ovat täynnä hajuvesiliikkeitä, joissa tuotteiden hinnat voivat olla jopa puolet halvempia kuin Suomessa. Edullisimpia tuttuja hajuvesiä saa jopa 20 eurolla. Loma Kanarialla on hyvä tekosyy heittäytyä villiksi ja ostaa useampi tuoksu kerralla. Edullisia hintoja kannattaa hyödyntää myös lahjoiksi tulevia merkkipäiviä varten.

4. Alkoholijuomat

Kanariansaarilla alkoholijuomien hinnat voivat tuntua lähes uskomattoman halvoilta. Esimerkiksi monet liköörit ja muut vahvat alkoholijuomat voivat irrota puolet halvemmalla kuin kotimaassa. Jätä siis matkatavaroihin tilaa tuliaispulloille – erityisesti espanjalaiset viinit ovat loistava idea kotiinviemisiksi. Kanarialla kaikkia alkoholijuomia myydään tavallisissa supermarketeissa ja kioskeissa.

5. Kosmetiikka ja ihonhoito

Päivittäistavarakauppojen kosmetiikkavalikoima on Suomessa yleensä laajempi kuin Kanariansaarilla, mutta selektiivisiä tuotteita voi löytää ilahduttavan edullisesti. Jos himoitset esimerkiksi Chanelin, Diorin tai Lancômen tuotteita, muista tarkistaa tarjonta Kanarialla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Luonnontuotteista kiinnostuneiden kannattaa napata mukaan aloe vera -tuotteita, jotka ovat Kanarialla edullisia ja laadukkaita.

Teneriffan MatkailuEl Corte Inglés -tavaratalo Kanarialla
El Corte Inglés on espanjalaisten tavaratalojen klassikko. Kanarialla ketjun tavaratalot löytyvät Teneriffan Santa Cruzista ja Gran Canarian Las Palmasista.

6. Elektroniikka

Kanarian lomakeskittymistä löytyy elektroniikkaliikkeitä lähes jokaisesta kadunkulmasta. Jos suunnittelet elektroniikkahankintoja ja olet lähdössä lomalle Kanariansaarille, tarkista hintataso lomakohteessa. Muista kuitenkin, että myymälöiden joukkoon mahtuu kaikenlaista yrittäjää. Matkanjärjestäjät, oppaat ja hotellin vastaanottovirkailijat osaavat suositella luotettavia elektroniikkaliikkeitä, joissa tiedät saavasi aidon tuotteen asianmukaisine takuineen.

7. Espanjalainen muoti

Erityisesti isommilla saarilla kuten Teneriffalla ja Gran Canarialla on hyvä vaateliikkeiden tarjonta. Shoppailijoiden kannattaa vertailla merkkituotteiden hintoja kotimaan hintatasoon – erityisesti, jos kyseessä on espanjalainen muoti.

Suosittuja espanjalaisia ketjuliikkeitä ovat esimerkiksi suomalaisillekin tutut Zara, Mango, Massimo Dutti sekä Pull & Bear ja Bershka. Ihastuttava espanjalainen ketju on myös Oysho, joka myy alusvaatteita, yöasuja, urheiluvaatteita sekä uima-asuja. Sisustuksesta kiinnostuneiden kannattaa poiketa Zara Home -liikkeessä.

>> Lue myös: Shoppailuopas Teneriffalle – kaikki mitä haluat tietää ostoksista saarella

8. Tupakkatuotteet

Tupakoitsijoiden paha tapa muuttuu Kanarialla entistä helpommaksi, sillä savukkeiden hinta on huomattavasti matalampi kuin Suomessa. Kanarialla myydään myös paljon sikareita, jotka ovat suosittuja tuliaisia. Ostoksia ei välttämättä kannata jättää lentokentälle, sillä lomakohteiden liikkeissä voi usein tehdä edullisemmat hankinnat.

9. Ulkona syöminen ja paikalliset ruokatuotteet

Suomalaisiin ravintolahintoihin tottunut matkailija ilahtuu hintatasosta Kanariansaarilla. Vaikka lomakohteet ovatkin täynnä turisteja, voi ravintolassa syödä halutessaan hyvinkin huokeaan hintaan – erityisesti jos poistuu lomakeskusten ulkopuolelle. Varsinkin illallisen kylkeen ostetussa viinipullossa näkyy hintaero Suomeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jokaisella saarella on omat erityiset paikallistuotteensa, joita kannattaa hankkia tuliaisiksi. Esimerkiksi paikallinen viini, juusto ja suola ovat herkullisia ja käytännöllisiä tuotteita, joille löytyy aina käyttöä. Hinnat pysyvät matalina, koska tuotteet ostetaan sieltä, missä ne valmistetaan.

>> Lue myös: Mitä Kanarialta kannattaa ostaa? Parhaat vinkit tuliaisiin kaikilta saarilta

10. Tatuoinnin ottaminen

Tatuointi hetken päähänpistosta on harvoin hyvä idea, mutta tarkkaan harkittu ja suunniteltu tatuointi voi olla reilusti edullisempi hankinta Kanarialla. Tutustu paikallisiin tatuointiartisteihin ja heidän töihinsä etukäteen verkon tai esimerkiksi Instagramin kautta ja tiedustele hintoja. Huomioi myös, että tuoretta tatuointia tulee hoitaa huolella ja se rajoittaa esimerkiksi uimista lomalla.

Lue lisää: Rantapallon matkaopas Teneriffalle

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Barraquito on kanarialainen kahvijuoma

Tämä kanarialainen herkku sopii vain aikuisille – joko maistoit lomalla Barraquito-kahvia?

Ravintolat Espanjassa

Kymmenen asiaa, jotka voivat yllättää suomalaisen espanjalaisessa ravintolassa

Lanzaroten nähtävyydet

Tämä Kanariansaari jää turhaan suosittujen naapuriensa varjoon – Lanzaroten 16 parasta nähtävyyttä

Calima Kanariansaarilla

Mikä on Kanarian kummallinen sääilmiö calima? Voi osua sinunkin lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja