Hyppää sisältöön

Shoppaile Teneriffalla – näin teet parhaat löydöt

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 27.04.2017
Teneriffalla on monipuolinen ostostarjonta, joka yllättää lomailijat positiivisesti. Katso shoppailuvinkit suosittuun matkakohteeseen!

Kokeile shoppailua Teneriffalla

Kanariansaarten Teneriffalle kukaan tuskin lähtee pelkästään shoppailumatkalle, mutta lomasaari yllättää kauppoja kiertelevän matkailijan positiivisesti. Kuluneet mielikuvat matkamuistomyymälöistä ja krääsäkaupoista päivittyvät nopeasti.

Teneriffalle on avattu useita ostoskeskuksia, joista löytyy vaihtoehtoja kansainvälisistä ketjuliikkeistä luksusmerkkeihin ja urheiluvaatteisiin. Saarelta voit todella löytää kaiken tarvitsemasi – kohtuuhintaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teneriffa on euron ansiosta helppo ostoskohde, jossa hintojen vertailuun ei tarvita laskinta. Kortilla voi maksaa kaikissa liikkeissä pienimpiä kioskeja lukuun ottamatta.

Pikkuputiikit saattavat sulkea ovensa iltapäivällä siestan ajaksi, mutta ketjuliikkeet ja isot ostoskeskukset ovat avoinna koko päivän. Mitä vähemmän turisteja alueella on, sitä todennäköisemmin myymälät pitävät kiinni siestaperinteestä.

Myymälät ovat avoinna Suomen liikkeitä pidempään, usein iltakymmeneen saakka.

Santa Cruz on Teneriffan paras shoppailukaupunki

Teneriffan pääkaupunki Santa Cruz on myös saaren paras shoppailupaikka. Etelän lomakohteista kannattaakin tehdä päiväretki pohjoisen putiikkeihin ja ostoskeskuksiin.

Santa Cruzin suosituin centro comercial eli ostoskeskus on nimeltään Meridiano. Saman katon alta löytyvät kaikki suositut ketjuliikkeet sekä merkkituotteita myyviä putiikkeja. Lyhyen kävelymatkan päässä ostoskeskuksesta komeilee Santa Cruzin maamerkki Auditorio de Tenerife Adán Martín, joka muistuttaa arkkitehtuuriltaan hieman Sydneyn oopperataloa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Santa Cruzin maamerkki muistuttaa Sydneyn oopperataloa
Santa Cruzin komein rakennus on Teneriffan auditorio Adán Martín.

Monet Teneriffalla toimivista liikkeistä ovat tuttuja suomalaisille: espanjalaisketjut Zara ja Mango ovat luonnollisesti suosittuja, samoin kaikkien tuntema H&M. Muita vastaavia ketjuliikkeitä ovat esimerkiksi Stradivarius, Bershka, Pull & Bear sekä brittiläinen halpakauppa Primark.

Monet tyylitaiturit pitävät Zaran isosiskoksikin kuvaillusta Massimo Duttista, jolla on kaksi liikettä Santa Cruzissa. Ketjun liikkeistä voi löytää klassisen tyylikkäitä vaatteita sekä juhlaan että toimistokäyttöön.

Alusvaateketjuista suosittuja ovat esimerkiksi Oysho ja Women’s Secret, jotka myyvät myös treenivaatteita. Meridianossa toimii myös sisustusliike Zara Home.

Mikäli shoppailu ostoskeskuksessa ei houkuttele, suuntaa ostoskatu Calle Castillon varrella sijaitseviin liikkeisiin. Markkinatunnelmaa löytyy puolestaan Mercado de Nuestra Señora de Africa -kauppahallista, jossa myydään hedelmiä, vihanneksia ja ruokatuotteita.

Santa Cruzissa toimii myös El Corte Inglésin tavaratalo, joka on kuin Espanjan Stockmann. Tavaratalossa myydään kaikkea vaatteista elektroniikkaan, kosmetiikkaan ja sisustustavaroihin. Jos perinteinen tavaratalo ei kiinnosta ostospaikkana, kannattaa kuitenkin poiketa alakerran ruokakauppaan, josta löytyy herkkuja esimerkiksi kotiinviemisiksi.

El Corte Inglésin tavaratalo Teneriffalla
Ostoksilla El Corte Inglésin tavaratalossa.

Santa Cruziin pääsee helposti bussilla noin tunnissa esimerkiksi Costa Adejen ja Los Cristianosin bussiasemilta. Bussit liikennöivät tiuhaan tahtiin ja liput ovat edullisia. Puerto de la Cruzista on Santa Cruziin noin puolen tunnin matka.

Santa Cruzin bussiasema sijaitsee El Corte Inglésin vieressä, ja ostoskeskukset löytyvät lyhyen kävelymatkan päästä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

La Lagunan isot ostoskompleksit

Omalla vuokra-autolla liikkuvat voivat Santa Cruzissa poiketessaan käväistä myös La Lagunan ulkopuolella moottoritien varrella sijaitsevissa jättimyymälöissä.

La Lagunan kupeessa sijaitsee muun muassa Teneriffan ainoa Ikea. Lyhyellä lomalla Ikeaan tuskin tulee asiaa, mutta pidempään Teneriffalla oleskellessa huonekalujätistä saattaa tarvita jotain. Ikeassa myydään myös pohjoismaalaisia ruokatarvikkeita.

Ikean liepeiltä moottoritien varresta löytyy myös muita ostoskeskittymiä. Decathlon on iso urheilutavarakauppa ja Toys R Us puolestaan lelukauppa, jossa lapsetkin viihtyvät. Edullisessa automarketissa Alcampossa on tuotteita laidasta laitaan.

Etelän lomakohteissa on hyvä ostostarjonta

Jos retki Santa Cruziin ei sovi loman aikatauluihin, onnistuu shoppailu hyvin myös etelän lomakeskuksissa. Playa de las Americasin, Los Cristianosin ja Adejen alueilla on isoja ostoskeskuksia ja hyvä valikoima tuotteita. Urheiluliikkeitä on paljon, ja esimerkiksi Adidaksella ja Nikella on etelässä omat myymälät.

Ostoskeskusten uusin ja komein tulokas on toukokuussa 2015 avattu Siam Mall, josta löytyvät lähes kaikki suositut ketjuliikkeet. Lähellä Siam Park -vesipuistoa sijaitseva ostoskeskus on avoinna vuoden jokaisena päivänä.

Lähellä Playa de las Americasin ja Los Cristianosin rajaa sijaitseva Safari on suosittu teneriffalainen ulkoilmaostoskeskus, jossa on myös erinomaisia ravintoloita. Erityisesti aasialaista ruokakulttuuria edustavat Thai Botanico ja Imperial Tai-Pan ovat lajissaan saaren huippua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Safari-ostoskeskus Teneriffalla
Safari on Playa de las Americasin suosituimpia ostoskeskuksia.

Playa de las Americasissa on useita Parque Santiago -ostoskeskuksia, jotka sijaitsevat usein samannimisten hotellien yhteydessä. Näistä paras ostospaikka on uusin Parque Santiago VI, joka on kävelymatkan päässä Los Cristianosista ja Playa de las Americasista.

Costa Adejen suunnalla toimii monia luksushotelleja, ja se näkyy myös alueen katukuvassa. Hotellien liepeillä on merkkituotteita myyviä liikkeitä ja esimerkiksi Plaza del Duque -niminen ostoskeskus.

Los Cristianosissa vallitsee perinteisempi kanarialainen tunnelma, ja ostokset tehdään tyypillisesti pikkuputiikeissa.

Mitä Teneriffalta kannattaa ostaa?

Suomen hintatasoon verrattuna erityisesti hajuvedet ja alkoholijuomat ovat Teneriffalla edullisia. Ostoskeskuksissa on lukematon määrä hajuvesikauppoja, ja kilpailu pitää hinnat alhaalla.

Hajuvesiä saattaa merkistä riippuen löytää puolet halvemmalla kuin Suomessa, ja viinien ja liköörien hinnoissa voi olla vieläkin suurempi ero. Alkoholijuomia voi ostaa alkoholikaupoista tai kaikista tavallisista supermarketeista.

Merkkiaurinkolasit ovat niin ikään saaren liikkeissä edullisempia kuin Suomessa. Kannattaa tutkia myös korujen, rannekellojen ja urheiluvaatteiden hintoja.

Mirador del Duque -ostoskeskus Teneriffalla
Teneriffalla kannattaa shoppailla erityisesti hajuvesiä ja merkkiasusteita.

Tyypillisiä teneriffalaisia tuliaisia ovat esimerkiksi mojo-kastikkeet, joita syödään saarella kanarianperunoiden kanssa. Kastikkeita löytyy punaisena (mojo rojo) ja vihreänä (mojo verde), ja niitä voi ostaa useamman purkin lahjapakkauksissa.

Paikallisia liköörejä etsivä voi kokeilla esimerkiksi Kanariansaarille tyypillistä hunajarommia (ron miel) tai banaanilikööriä – onhan banaani Teneriffan tärkein vientituote. Tyylikkäämmäksi tuliaiseksi sopii esimerkiksi paikallinen viini.

Etenkin turistien suosimilla alueilla supermarketeissa on usein asetettu esille perinteisiä paikallisia tuotteita.

Pohjoisen pienemmissä kylissä vieraillessa saattaa törmätä pitsituotteisiin ja pöytäliinoihin. Nämä käsityöt ovat erityisen yleisiä esimerkiksi La Orotavassa.

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Tenerife Tourism, Flickr / chop1n

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Calima Kanariansaarilla

Mikä on Kanarian kummallinen sääilmiö calima? Voi osua sinunkin lomallesi

Teneriffan pilvimeri

Joko näit Teneriffan tästä kulmasta? Tutun lomakohteen “pilvimeri” on vaikuttava näky

Näin etelä ja pohjoinen eroavat toisistaan Teneriffalla

Kannattaako Teneriffalla lomailla etelässä vai pohjoisessa? 5 merkittävintä eroa

Teneriffan hylätty leprasiirtola

Tällaista Teneriffaa et ole ennen nähnyt – hylätty aavekylä suosittujen lomakohteiden kupeessa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja