Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Mistä löytyy Gran Canarian varmin aurinko? 3 kohdetta, joissa paistaa yli 320 päivää vuodessa

Istockphoto artikkelin kuva
Rantalomat
Sydäntalvella Gran Canarialta kannattaa valita aurinkovarma kohde.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 23.11.2022
facebook   whatsapp

Missä on Gran Canarian varmin aurinko?

Kanariansaaret tunnetaan yhtenä harvoista Euroopalle kuuluvista paikoista, joissa voi viettää aurinkolomaa kesken talvin synkimpiä kuukausia. Saarilla ja kohteilla on kuitenkin eroja: tietyissä paikoissa säät suosivat lomailijaa enemmän kuin toisaalla.

Kanariansaarilla varsinaisiksi talvikuukausiksi voidaan lukea joulu-, tammi- ja helmikuu. Tällöinkin sää on todennäköisesti miellyttävän lämmin, mutta pilviä ja sateita esiintyy enemmän kuin muina kuukausina.

Lämpimin ilmasto löytyy Gran Canarialta ja Teneriffalta. Molemmilla saarilla on kuitenkin omat mikroilmastonsa. Gran Canarialla aurinkoisin alue löytyy Arguineguínin ja Puerto de Mogánin väliin osuvalta rannikolta.

Vaikka Atlantin yllä leijuisi runsaasti pilviä, on Gran Canarian eteläosa lähes aina pilvetön. Gran Canaria Info -sivusto selittää, mistä ilmiö johtuu.

Pasaatituulet puhaltavat pilviä pohjoisesta kohti Kanariansaaria. Tuulten ja pilvien osuessa Gran Canarialle niillä on kuitenkin taipumusta kiertää saaren ympäri sen sijaan että ne jäisivät sen ylle. Pilvet myös haihtuvat herkästi saaren eteläosasta nousevan kuuman ilman takia. Vuoret suojaavat tiettyjä rantakohteita ja pitävät ne mukavan lämpiminä.

Joskus myös Gran Canarian eteläosaan sattuu pilvisiä päiviä. Syynä ovat Gran Canaria Infon mukaan koko saaren peittävät pilvet, jotka ajelehtivat poikkeuksellisen korkealla eivätkä pääse haihtumaan.

Gran Canarialla lomakohteiden joukosta erottuu muutama, joissa aurinko porottaa yli 320 päivänä vuodessa. Talvellakin on siis todennäköistä, että pääset nauttimaan auringosta ainakin suurimpana osana lomapäivistä.

Lue alta nopeat esittelyt Gran Canarian aurinkoisimmista talvikohteista!

1. Puerto Rico

Gran Canarian aurinkovarmimmaksi kohteeksi nimetään lähes aina Puerto Rico, joka on yksi saaren perinteisimpiä lomakohteita. Rantojen lisäksi Puerto Ricossa on myös huveja lapsille ja jonkin verran yöelämää. Kaikki Suomen suurimmat matkanjärjestäjät tekevät matkoja Puerto Ricoon.

ShutterstockGran Canaria, Espanja
Puerto Rico on klassinen ja aurinkovarma lomakaupunki Gran Canarialla.

Playa de las Inglésiin verrattuna rauhallinen Puerto Rico sopii hyvin lapsiperheille ja pariskunnille. Matkaa varatessa kannattaa kuitenkin huomioida, että alueella on paljon korkeuseroja. Liikuntarajoitteisten tulee kiinnittää erityistä huomiota hotellin valintaan.

2. Puerto de Mogán

Ehkä koko Gran Canarian idyllisin lomakohde Puerto de Mogán tunnetaan kanaaleistaan, kukkaköynnöksistään ja tunnelmallisista kujistaan. Eloisa satama-alue on Mogánin sydän. Romanttinen Puerto de Mogán sopii erityisen hyvin pariskunnille.

ShutterstockGran Canaria, Espanja
Puerto de Mogánin kuvankaunis kaupunki hemmottelee ihanalla tunnelmalla.

Puerto de Mogánin sijainti Gran Canarian länsipuolella tarkoittaa sitä, että kohteessa pääsee nauttimaan myös erityisen hyvistä auringonlaskuista. Puerto de Mogániin on helpointa matkustaa Suomesta pakettimatkalla, joita tarjoavat lukuisat eri toimijat.

3. Arguineguín

Sijainti suojaisessa poukamassa tekee Arguineguínin lomakylästä paikan, jossa talviauringosta pääsee nauttimaan varmimmin. Arguineguín on hyvä valinta matkailijoille, jotka kaipaavat rauhallista ympäristöä ja keskittyvät lomalla uimiseen ja auringonottoon.

ShutterstockGran Canaria, Espanja
Arguineguínin kaupunki tarjoaa aurinkoa lähes vuoden jokaisena päivänä.

Yksi Arguineguínin vetonauloista on noin kilometrin päässä kylästä sijaitseva Anfin ranta, joka on kuin suoraan Karibialta. Valkoinen hiekka selittyy sillä, että se on tuotu saarelle aina Bahamalta saakka.

Lue myös: Näitä kysymyksiä sinäkin mietit ennen ensimmäistä matkaa Kanarialle – 15 nopeaa vastausta

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Istockphoto ja Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.